Indomie, Noodle Fabrikası’nın kapılarını özel öğrencilere açtı

Çerkezköy Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören 20 öğrenci, Sosyal Hayat dersi ve ‘Engelleri Aşmaya Geldik’ projesi kapsamında Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği’nin katkı ve destekleriyle Indomie ADKOTURK fabrikasını ziyaret ederek noodle yapımını Türkiye’deki ilk Noodle üretim fabrikasında gördü

Indomie, Noodle Fabrikası’nın kapılarını özel öğrencilere açtı
26 Nisan 2017 Çarşamba 10:21

FABRİKAYI GEZDİLER
Endonezya Menşeiili Indofood – Indomie bünyesinde faaliyet gösteren ADKOTURK Gıda San ve Tic. LTD. ŞTİ.’ye yapılan ziyarete Okul Müdürü Mustafa Murat Sütçü, ADKOTURK Pazarlama Süpervizörü Şafak Yendün, Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, öğrenciler ve şirket yetkilileri katıldı.
ÖĞRENCİLERE SUNUM YAPILDI
Ziyaretin başında Çerkezköy Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine bir sunum yapan ADKOTURK Pazarlama Süpervizörü Şafak Yendün şu ifadeleri kullandı: “ADKOTURK Gıda San ve Tic. LTD. ŞTİ.,  Endonezya Menşeiili Indofood - Indomie bünyesinde 1980’lerden günümüze edindiği deneyimler ve Türk damak tadına uygun lezzetli ürünleriyle 2010 yılından itibaren Türkiye’de faaliyet göstermektedir.
TÜRKİYE’DEKİ İLK NOODLE FABRİKASI
Dünyada yüzün üzerinde ülkede var olan Indomie Hazır Noodle lezzeti, üretim tesisilerini Tekirdağ Çerkezköy’de 2014 yılında faaliyete geçirmiş ve böylelikle Türkiye’deki ilk Noodle üretim fabrikası olma özelliği taşımaktadır.
ÇALIŞMALARINI HER GEÇEN GÜN ARTTIRMAKTADIR
Indofood  dünyadaki kırktan fazla fabrikası ile Hazır Noodle konseptinde faaliyet göstermektedir (Başlıca Endonezya, Suudi Arabistan, Sırbistan, Türkiye vs). Tüketicilerin ihtiyaç ve eğilimlerini yaptığı saha çalışmaları ile tespit eden ADKOTURK, elde ettiği verilerin analizini, doğru yapabilecek profesyonel bir takım ve gelişmiş çalışma ortamlarının da sağlanması ile en iyi ve tek olmayı hedeflemektedir. Bu amaçla yarattığımız ortamla Türk ekonomisinin gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunarak gelecekte de Pazar liderliğini sürdürmek için çalışmalarını her geçen gün artırmaktadır. Gelişme ve büyüme politikası ile çalışmalarına yön veren ADKOTURK, gıda sektöründe faaliyete geçmiş olan yeni fabrikası ile ürünlerini ve leziz tatlarını Türkiye’den komşu ülkelere ihracat yaparak tanıtmayı amaçlamaktadır. Böylece globalleşen dünya içerisinde sektöründe öncü bir kuruluş olarak tercih edilmeye devam edecektir.
YENİ ÜRETİM HATTI PLANLAMASI YAPILDI
Adkoturk Gıda San ve Tic LTD ŞTİ., Indomie Hazır Noodle üretimi ile Türkiye noodle ihtiyacının tamamını karşılayacak kapasiteye sahiptir.  Kurulduğu günden bu yana artan Noodle taleplerine göre kapasite kullanımı da paralel olarak artmaktadır. Pazar ihtiyaçları ve taleplerine göre yeni üretim hattı planlaması da yapılmıştır ve önümüzdeki yıllarda hayata geçirilecektir.
210’DA HİZMET VERMEYE BAŞLADI
2010 yılı itibariyle Türkiye de hizmet vermeye başlayan İndomie Hazır Noodle;  Adkoturk Gıda Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ. çatısı altında ulusal zincir, yerel zincir ve birçok özel noktada (üniversite, hava yolları, deniz ulaşımı noktaları, askeri kanallar, kantinler vb.) tüketici ile buluşmaktadır. Ayrıca, Türkiye genelinde yaygın dağıtım ağıyla hizmet veren Indomie Hazır Noodle, profesyonel ve dinamik satış kadrosu ile ürünlerin market raflarındaki görünürlüğünü artırmaktadır.
TÜKETİCİLERİMİZİ AĞIRLIYORUZ
Indomie Hazır Noodle ailesi olarak, gençlerin ve çocukların Noodle konseptini anlamaları ve deneyimlemeleri amacıyla 2017 yılı başından itibaren Çerkezköy’deki üretim tesislerimizde tüketicilerimizi ağırlıyoruz. Fabrika gezisine katılan öğrenciler, Adkoturk, Indomie Türkiye, Noodle Konsepti ve Noodle’ın tarihçesi hakkında bilgi edinirken, üretim hattını geziyor ve Indomie Hazır Noodle üretim aşamalarını yerinde inceleme fırsatı buluyor.
ÖZEL ÇOCUKLARIMIZI DA DAVET ETTİK
Öğrencilerimiz öğrenirken ve üretim endüstrisi hakkında kendilerini geliştirme fırsatı yakalarken aynı zamanda fabrika turu sırasında çalışanlarla tanışıp farklı meslekler hakkında bilgi ediniyorlar. Beraber geçirdiğimiz iki saatlik süreçte, çocukları ve gençleri daha iyi ağırlamak için hediyelerle ödüllendirdiğimiz ufak yarışmalar düzenliyor ve fabrika turunu daha eğlenceli bir hale getiriyoruz. Böylelikle tüm öğrencilerimize Türkiye’nin ilk Noodle fabrikasında eğitimsel bir gün geçirmiş oluyorlar. Bu süreçte öğrencilerimizin eğlendiğini ve keyif aldığı gözlemlediğimizde şirketimiz Sosyal Sorumluluk Anlayışı kapsamında Özel çocuklarımızı da davet ederek, bu organizasyonda yer almalarını istedik. Değişen yaşam koşulları Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tüketicinin eğilimini Hazır Noodle Konseptine yöneltmektedir. Bu fabrika turunu organize etmekteki amacımız, hızlı yaşam koşullarına ayak uyduran Hazır Noodle Konseptini öğrencilerimize, gençlerimize ve özel çocuklarımıza tanıtmaktır.”
ÇEŞİTLİ HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ
Sunumun ardından fabrikayı gezen öğrenciler daha sonra uygulama mutfağına geçerek hep birlikte noodle hamuru yoğurdular. Üretim aşamalarını inceleyen öğrencilere noodle ikram edilirken; programın sonunda şirket yetkilileri tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.