İnovazyon Merkezi'nin iptali için dilekçe verdi

MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediye Meclisi'nin BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin "Sosyal İnovazyon Merkezi" yapması için üzerinde Aşevi'nin de bulunduğu, 1900 metrekarelik alanın 30 yıllığına tahsis edilmesine ilişkin kararın iptal edilmesi için dilekçe verdi.

İnovazyon Merkezi'nin iptali için dilekçe verdi
05 Temmuz 2011 Salı 00:00

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Mustafa Ordu, 'Sosyal İnovasyon Merkezi'nin peşini bırakmıyor. Daha önce gündeme taşıdığı İnovasyon Merkezi'ne ilişkin Çerkezköy Belediye Meclisi'nde alınan kararın iptal edilmesi için 1 Temmuz 2011 tarihinde Çerkezköy Belediyesi'ne dilekçe veren Başkan Mustafa Ordu, üzerinde Aşevi'nin de bulunduğu Gazi Osman Paşa Mahallesi'ndeki 1900 metrekare alanın 30 yıllığına BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye tahsisinin yasalara uygun olmadığını savundu.
KİMSEDEN CEVAP GELMEDİ
MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, 'Sosyal İnovasyon Merkezi'ne ilişkin ikinci kez basın toplantısı düzenledi. Çerkezköy Belediye Meclisi'nde alınan kararlara itiraz eden Başkan Mustafa Ordu, bu kez iptal edilmesi için dilekçe verdi. Çerkezköy Belediyesi'ne verdiği dilekçe ile kararın neden iptal edilmesi gerektiğini anlatan Başkan Mustafa Ordu, ayrıca bir de teklifte bulundu. Ordu şöyle dedi:"22 Haziran 2011 tarihinde yaptığımız basın toplantısında BSH fabrikası önünden geçne yol ile aynı fabrikaya Sosyal İnovasyon Merkezi yapılmak üzere 30 yıllığına yap işlet devret modeli ile tahsis edilen, üzerinde halen belediyeye ait aşevi olarak kullanılan binanın olduğu 1900 metrekare arsa konusunda sorular sorduk. Belediye Başkanı, belediye meclis üyeleri, belediye ilgili daire müdürlüklerinden cevap ve bilgilendirme istedik. Belediye Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partilerin ilçe başkanlarını da göreve çağırdık. Ayrıca koni ile ilgili olarak; Kent Konseyi, sivil toplum örgütleri, Çerkezköy'deki seçmenlerin vekil tayin ederek Ankara'ya TBMM'ye gönderdiği sayın milletvekillerimizde taşıdıkları sorumluluk gereği görüşlerini açıklar diye bekledik. Ancak gelinen noktada boşuna beklediğimiz ortaya çıktı"
RANTÇILARLA MÜCADELE EDECEĞİZ
Çerkezköy'ün hakkını aramayı sürdüreceğini vurgulayan Başkan Mustafa Ordu, sözlerine şöyle devam etti: "Biz rantçılara karşı Çerkezköy'ün geleceği konusundaki mücadelemizde yalnız kalsak ta; sorumluluk anlayışımızla, gerekirse her türlü bedeli de ödeyerek, Çerkezköy'ün gerçek sahibi hemşerilerimizi doğru bilgilendirerek onların hakkını aramaya devam edeceğiz. Bugüne kadar hiçbir tehdit ve baskı bizi haklı mücadelemizden geri çeviremedi, bundan sonrada çeviremeyecektir. Gücümüzü Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin desteği ve namuslu vatandaşlarımızın hayır dualarından alıyoruz. Bu güçle Çerkezköy'ü rantçılardan kurtarana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin. Şimdi sorularımızı tekrarlayarak cevap arayalım: BSH'ın fabrika önünden geçerek Kızılpınar Beldesi'nden Çerkezköy'ü Çorlu yoluna bağlayan imar yolunun kaldırılarak oluşacak arsanın BSH'a devri talebine Çerkezköy Belediyesi nasıl cevap verdi? Ne yaptı? Çerkezköy Belediye Meclisi üyelerine konu ile ilgili olarak bilgi verildi mi? Verilmediyse, Neden?"
BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR
Belediye yönetiminden bilgilendirici açıklama beklediğini tekrarlayan Ordu, şunları kaydetti: "Sosyal İnovasyon Merkezi yapılmak üzere 30 yıllığına BSH 'Yap İşlet Devret' modeli uygulanan 1900 metrekarelik arsa ile BSH yol talebi konularında çok ciddi bir bilgi kirliliği vardır. Hem meclis üyeleri hem de hemşerilerimiz belediye yönetimi tarafından acilen ve doğru şekilde bilgilendirilmelidir.Belediye yönetiminin bilgi edinme yasası çerçevesinde sorduğumuz sorulara verdiği ya da veremediği cevaplar hatırlandığında; yanlış, eksik, yanıltıcı bilgiler akla geliyor. Ayrıca pek çok konuda belediye yönetiminin (Narin Parkla ilgili meclis kararları gibi) bizi ister istemez BSH'ın yapacağı Sosyal İnovasyon Merkezi ile yol talebi arasında gizli bir mutabakat, bir bağlantı şüphesi olabilir mi? diye haklı bir şüpheye yöneltiyor. Basına yansıyan açıklamalara bakıldığında Belediye Meclisi'nin bu konuda aldığı kararın da yasalara uygun olmadığı görülmektedir. Kararın iptali yönünde önce belediyeye itiraz edecek, sonuç alamazsak idari yargıya, sorumlular hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığı'na gereken girişimlerde bulunacağız."
İPTAL İÇİN DİLEKÇE VERDİ
Söylediği gibi ilk tepkisini kararın iptaline yönelik Çerkezköy Belediyesi'ne müracaatta bulunarak gerçekleştiren MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, 1 Temmuz 2011 tarihli dilekçenin bir örneğini gazetecilere verdi. Belediye Meclisi'nden alınan kararın hatırlatıldığı dilekçede "Belediye Meclisi'nin aldığı bu karar yasalara uygun değildir."diyen Mustafa Ordu, iptalin gerekçesini 6 maddede özetledi. Ordu'nun dilekçesinde şunlar yer alıyor: "1- Belediye Meclisi kararında arsa tahsisi yapmıştır. 2- Arsa tahsisinin yapılabilmesi için İçişleri Bakanlığı'nın onayı gerekmesine rağmen kararda böyle bir izinden bahsedilmemektedir. 3- Aynı kararda 30 yıllığına yap işlet devret modelinden bahsedilmektedir. 4- Meclis tarafından hem arsa tahsisi yapılıp hem de yap işlet devret modeli uygulanması yasalara uygun değildir. 5- Yap İşlet devret modeli uygulanabilmesi için neyin nasıl yapılacağının tam olarak tarif edildiği şartname hazırlanarak ihaleye çıkılması gerekirken belediye meclis kararında bu hususlara hiç değinilmemiştir. 6- Tahsis edilen arsa Düzenleme Ortaklık Paylarından oluşan yeşil sahadır. Yasaya göre düzenleme ortaklık payları, düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve orta öğretim kurumları, yol, meydan, park, otopark, çocuk bahçesi, yeşil saha, ibadet yeri ve karakol gibi umumi hizmetlerden ve bu hizmetlerle ilgili tesislerden başka maksatlarla kullanılamaz. Oysa Meclis kararıyla yeşil sahanın maksadı dışında kullanımı söz konusudur. Yukarda açıkladığım gerekçeler nedeniyle yasaya aykırı ilgili kararın Belediye Meclisi'nde tekrar görüşülerek iptalini arz ederim."
İHALE TEKLİFİ
Basın toplantısında arsanın veriliş şekline tepki gösteren Mustafa Ordu, bir de teklifte bulundu. BSH'a tahsisine ilişkin Belediye Meclisi kararı bulunan alanın 10 yıllığına ve ihale yoluyla verilmesini teklif ederken şunları söyledi: "Belediye bu alanı illede bir yere verecekse ihaleye çıkartsın. Kendilerine bizde yardımcı oluruz. Mesela Balkanlar Eğitim İktisat Sosyal Kültürel Eğitim Merkezi olarak Rumeli Vakfı'na verilebilir. Bu vakıf yetkilileri yaptığım görüşmede talipli olduklarını söylediler. Bizden yardım isterlerse iki yılda faaliyete geçecek şekilde 10 yıllığına 'Yap İşlet Devret' modeliyle yaparak belediyeye veririz."
AR-GE BİRİMİ TATİLDE
Basın toplantısının sonunda bir hatırlatma yapan Başkan Mustafa Ordu, MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı'nın Ar-Ge Birimi'nin yaz tatiline girdiğini söyledi. Ordu, "Okulların tatile girmesi nedeniyle bizim Ar-Ge birimimizde faaliyetini durdurdu. Ancak yeni eğitim ve öğretim yılında açılacak. Vatandaşlarımızın bilgisi olsun."diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.