İnternetten imar durumu alınabilir mi?

Çerkezköy Belediye Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemi'nin internet ortamında internet sayfası üzerinden faaliyete geçtiğini dile getiren Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, vatandaşların artık imarla ilgili durumları hakkında bilgi almak için Belediye'ye gelmelerine gerek kalmadığını ifade etti.

İnternetten imar durumu alınabilir mi?
28 Aralık 2011 Çarşamba 00:00

Çerkezköy Belediye Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemi internet ortamında internet sayfası üzerinden faaliyete geçti.  Belediye Başkan Vekili Gökhan İnce, yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 ay süreyle yapılan çalışmaların artık internet sayfası üzerinden faaliyete girdiğini belirtti.
ARTIK BELEDİYEYE GELMEYE GEREK KALMAYACAK
İnce,  vatandaşların artık imarla ilgili durumları hakkında bilgi almak için belediyeye gelmelerine gerek kalmadığını vurgulayarak, "İnternet sayfası aracılığı ile kendilerine ait her türlü taşınmaz menkullerin, mahalle, cadde, sokak ve kapı numaralarını girerek imar durumu sorgulaması yapabilecekler'' dedi.
Başkan Yardımcısı İnce, kurulan coğrafi bilgi sisteminin, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün kullandığı haritalar üzerinden sağlandığını, verilerin çok daha güncel olarak sisteme işlendiğini belirterek, bundan böyle belediyenin tüm ruhsat arşivinin de internet sayfası üzerinden dijital ortama taşındığını ve vatandaşların kullanımına sunduklarını kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.