İş Sağlığı ve Güvenliği semineri düzenlendi

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)’nun 2015 yılı eğitim programı Çerkezköy’de devam etti. ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri’ Pasha Otel’de düzenlendi

İş Sağlığı ve Güvenliği semineri düzenlendi
06 Mayıs 2015 Çarşamba 08:33

 KATILIM YOĞUN OLDU

Pasha Otel’de gerçekleştirilen programa Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri ve Teksif Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat, Teksif Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Metin Kır, Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Türk İş Tekirdağ Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan ile Türk-İş’e bağlı üyeler katıldı.

SEMİNERİN FAYDALI OLMASI TEMENNİSİNDE BULUNDU

Program saygı duruşun akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve aynı zamanda Türk İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak gerçekleştirdi. Koçak, iki gün sürecek seminerin faydalı olması temennisinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

YASANIN GETİRİLERİ HARFİYEN UYGULANMALIDIR

Murat Koçak’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri, TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat kürsüye geldi. İkincisini düzenledikleri eğitim seminerlerinin sayısını önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri yeni eğitim seminerleriyle artıracaklarını ifade eden Irgat, “Çalışanlar daha çok iş kazaları sonrasında ‘Allah Rahmet Etsin’ denilerek anılıyordu. Geçtiğimiz yıl ülkemizde 1000 üzerinde işçi yaşamını yitirdi. Çıkarılan birçok kanuna rağmen iş kazalarının bir türlü önüne geçilemiyor. Bunun da nedeni yasaların uygulanmasında ortaya çıkan sorunlardır. Soma ve Soma’ya benzer kazaların yeniden yaşanmaması için etkin önlemler alınmalı, yasanın getirileri harfiyen uygulanmalıdır” dedi.

HER SİYASİ İRADE BELİRLENEN EKONOMİK ANLAYIŞI SÜRDÜRDÜ

Nazmi Irgat konuşmasının devamında ise, “Geride bıraktığımız 3 ay içerisinde meydana gelen iş kazaları sonucunda 350 kişi yaşamını yitirdi. Çıkarılan tüm yasalara rağmen İş kazaları sıralamasında ülke olarak ilk sıradayız. 1980’li yıllardan itibaren ülkemizde ekonomik kurtuluşa çare olarak neoliberal bir anlayış görüldü. Her ekonomik düzen de kendisine uygun siyasi yaşamı beraberinde getirir. Ekonomik refahın artırılması için oluşturulan yeni ekonomik anlayış şimdiye kadar bir fayda getirmedi. Toplumun refah düzeyi her geçen yıl azaldı. 1980’lerden sonra gelen her siyasi irade belirlenen ekonomik anlayışı sürdürdü” diye konuştu.

SORUNUN ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI GEREKİYOR

Konuşmasında taşeron işçi konusuna da değinen Irgat, “Ülkemizin başında bir taşeron belası var. Bugünkü veriler 1.5-2 milyon çalışan sayısına çıkıldığını gösteriyor. Ancak, taşeronun en büyük çalıştıranı da devlet olarak görüyoruz. Bu sonunu çözüme kavuşturulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Açılış konuşmalarının ardından Celal Tozan, İşçi Sağlığı ve Genel Sağlık Sigortası Uygulamaları ile Sosyal Güvenlik Uygulamalarında Son Gelişmeler; Dr.Orhan Ersun Civan Türkiye’de İşçi Sağlığı ve Güvenliği ile Türkiye’de İşçi Sağlığı ve Güvenliği; Prof.Dr.Aziz Konukman Türkiye’de Ekonomik ve Sosyal Gelişmeler bağlığı adı altında sunum gerçekleştirdi. Program dün de devam ederken, Dr.Özkan Kaan Karadağ iş kazaları ve meslek hastalıkları hakkında sunum yaptı. Sertifika töreni sonrasında İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri tamamlandı. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.