İş verene dostluk elimizi uzatıyoruz

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikada Türk Metal Sendikası adına örgütlenmeye çalıştığı iddia edilen 3 işçinin işten çıkarılması ile fabrika önünde eylemler yapan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Murat Koçak, “Yetki Belgesi için çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Buradan iş verene dostluk elimizi uzatıyoruz ve onların bu eli tutmalarını istiyoruz” çağrısında bulundu.

İş verene dostluk elimizi uzatıyoruz
07 Kasım 2014 Cuma 08:53

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikanın önünde her gün sendikal faaliyetlerini sonuç alana kadar sürdüreceklerini ifade eden Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Murat Koçak,  “3 arkadaşımız performans düşüklüğü diye bahane edilerek işten çıkartılmışlardır. Bu arkadaşlarımız sadece sendikalı olduğu için işten çıkarıldılar. Bu kış günü  yaşatılan bu insanlık  ayıbına  dur demek ve aynı zamanda, ülkemizde son zamanlarda sıkça yaşanan bu tür vicdansızlıklara dikkat çekebilmek amacı ile fabrika önündeki eylemlerimiz sonuç alıncaya kadar devam edecek” dedi.

ACIMASIZLIKLARA ASLA SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Çerkezköy’de  giderek zorlaşan yaşam koşullarında geçinebilmek bir hayli zor olduğunu ifade eden Koçak, “Bu yetmiyormuş gibi okulların yeni açıldığı bir dönemde, anne ve babalar akşam evine döndüğünde ailesine işten çıkarıldığını nasıl izah edebilir? Hem de sadece ‘Sendikalı’ olduğu için Türk Metal Sendikası olarak asla, Avrupa Birliği yolundaki Türkiye’nin gelişen sanayisinde bu tarz acımasızlıklara seyirci kalmadık, kalamayız. Sendikalı işyerlerimizle kıyaslandığında, işçisine dış dünyayı kapatan, işyerini yasaklarla dolduran, komik ve adamına göre zam oranları ile emekçilerinin geleceklerini mahvetmeye yemin etmiş olan bu düzene sessiz kalmayacağız” diye konuştu.

ARKADAŞLARIMIZIN İŞTEN ÇIKARILMALARI BİZLERİ DERİNDEN ÜZDÜ

Murat Koçak konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Bir süredir bu fabrikadaki çoğunluğun Türk Metal çatısı altında büyüyerek sendikalı olması çok sevindirici  bir konu iken, ne yazıktır ki bu süreçte arkadaşlarımızın işten çıkarılmaları bizleri üzmüştür. Türk Metal Sendikası, yarım asrı bulan sendikalı olma serüveninde girdiği tüm sendikal faaliyetlerde, ülkemizin menfaatleri doğrultusunda, çocuklarımızın geleceği için güvenli ve huzurlu çalışma ortamı için mücadele etmiştir.”

MÜCADELEMİZ ASLA BİTMEYECEK

Türk Metal Sendikası’nın bugün itibariyle 460’dan fazla işyerinde faaliyetlerini sürdürdüğünü sözlerine ekleyen Koçak, “170 bini aşkın faal üyesi ve ülke çapındaki 33 şubesi ile Avrasya coğrafyasının en büyük işçi sendikasıdır. Buna, kurucusu ve başkanı bulunduğumuz, dünya çapında 30 milyon üyesi bulunan UAMİF Uluslar arası Avrasya Metal İşçileri Federasyonunu da eklemek istiyoruz. İşten çıkartılarak mağdur edilen arkadaşlarımızın hukuki mücadelelerini  sendika olarak sonuna kadar takip edeceğiz. Amacımız Türk işçisinin ve Türk sanayisinin üreterek kazanması  ve kazandırmasıdır. Zalimliğe karşı haklı mücadelemiz asla bitmeyecektir. Bu fabrikadaki işçilerin sendikalaşma isteği yarım kalmayacak ve önümüzdeki günlerde yetki belgesini alarak iş veren ile pazarlığa oturacağız. İş verenden uzattığımız bu eli tutmasını, uzlaşıcı bir tutum sergilemesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.