İşçiler için ek protokol imzalandı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Büyükşehir Yasası ile birlikte kendi bünyelerinde hizmete devam eden Karaağaçlı işçiler için Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Belediye-İş Sendikası ile ek protokol imzaladı.

İşçiler için ek protokol imzalandı
09 Temmuz 2014 Çarşamba 07:29

İŞÇİLER İÇİN MASAYA OTURULDU
Büyükşehir Yasası ile birlikte Kapaklı’ya bağlanan Karaağaç beldesinde çalışan işçiler için Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Belediye-İş Sendikası ile ek protokol imzaladı. 6360 sayılı büyükşehir yasası ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir oldu. Belde statüsündeki Karaağaç da mahalle olarak Kapaklı Belediyesi’ne bağlandı. Bu kapsamda daha önce Karaağaç Belediyesi’nde çalışan işçiler ise Kapaklı Belediyesi bünyesinde çalışmaya devam etti. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, daha önce Karaağaç Belediyesi’nde çalışan fakat birleşmenin ardından Kapaklı Belediyesi bünyesinde çalışmaya devam işçiler için sendika ile ikinci kez masaya oturdu.
İŞÇİLERİMİZİN HAKLARINI DAHA DA İYİLEŞTİRDİK
Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Belediye-İş Sendikası ile Kapaklı Belediyesi arasında daha önce toplu iş sözleşmesi imzalandığını ifade eden Mandalı, “Karaağaç’tan, Belediyemiz bünyesine katılan işçi kardeşlerimiz için de Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Belediye-İş Sendikası ile ek protokol imzaladık. Böylelikle işçilerimizin haklarını daha da iyileştirdik. Ayrıca onlara daha önce sahip olmadıkları sosyal haklar tanımış olduk” dedi.
NAKDİ YARDIMLARINI TEMMUZ AYI MAAŞLARIYLA BİRLİKTE ALACAKLAR
Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Belediye-İş Sendikası ile Kapaklı Belediyesi arasında imzalanan ek protokole göre işçilerin alacağı en düşük kıdem zamlı brüt yevmiye 100 TL olurken, en yüksek kıdem zamlı brüt yevmiye ise 113,96 TL olarak belirlendi. Sözleşmede ayrıca bir defaya mahsus olmak üzere bahse konu 10 işçiye toplan 7 bin 70 TL nakdi para yardımında bulunulmasına da karar verildi. İşçiler nakdi yardımlarını Temmuz Ayı maaşları ile birlikte alacaklar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.