İŞKUR’dan iş bulma sürecine destek

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işsizlikle mücadele kapsamında işsizlerin özgüvenini yükseltmeyi, iş arama sürecini kolaylaştırmayı, iş arama sürecinde yapılan küçük hataların önüne geçmeyi ve gelecek planlamada yardımcı olmayı hedefleyen İŞ KULÜBÜ projesini Tekirdağ’da 3 yıldır uyguluyor.

İŞKUR’dan iş bulma sürecine destek
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
14 Aralık 2021 Salı 21:50

İŞKUR bünyesinde bulunan İş Kulübü, iş bulma sürecinde özel politika gerektiren bireylere destek vermeye devam ediyor.

"Bu Kulüpte İş Var" sloganıyla ücretsiz olarak düzenlenen programlarda katılımcıların "Nasıl iş aramalıyım?", "İş başvurum neden reddedildi?", "Mülakatta nelere dikkat etmeliyim?" gibi sorulara cevap bulması sağlanmaya çalışılarak vatandaşlara iş başvurusu yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiklerinin bilgisi veriliyor.

İş kulüplerinde; çalışmak isteyen herkese göre bir iş bulunduğu, işe girebilmek için neler yapılması gerektiği, tecrübe sahibi olunmadan da iş bulunabileceği, hangi yollarla iş aranabileceği, iyi bir özgeçmişin nasıl hazırlanacağı, iş görüşmelerinde nasıl davranılması gerektiği ve işe kabul edilmeleri için küçük ama önemli detaylar anlatılıyor.

İş Kulübü faaliyetlerinde katılımcıların beceri, yetenek ve ilgilerini keşfetmeleri sağlanıyor. İş arama kanalları ve iş gücü piyasası hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Etkili özgeçmiş hazırlamayı ve bir iş görüşmesinde nasıl davranılması gerektiği öğretiliyor. Bu eğitimler esnasında yalnızca teorik bilgiler verilmiyor, katılımcılara öğrendiklerini uygulama fırsatı da sunuluyor. Böylece katılımcılar iş arama sürecini daha etkin ve daha özgüvenli bir şekilde yönetiyor.

İş Kulüpleri; kadınlar, gençler, engelliler, uzun süreli işsizler, öğrenciler gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik motivasyon (isteklendirme) arttırmayı ve yöntem desteği vermeyi hedefleyen yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı programıylabeş güne kadar düzenlenebilen eğitimlerle, katılımcılara kendini ve işgücü piyasasını tanıma, beden dili, mülakat teknikleri ve işveren beklentileri gibi konularda teorik ve pratik eğitimler veriyor.Eğitim içerikleri, hedef grubun ihtiyacı doğrultusunda belirleniyor.Grup görüşmesi, bireysel çalışma ve akran danışmanlığı gibi yöntemleri kullanarak katılımcıların özgüveni ve motivasyonu arttırılıyor.Eğitimlere insan kaynakları uzmanları ve işverenler de katılarak katılımcılarla deneyimlerini paylaşıyorlar.

Katılımcı odak gruplarının tespitinde ise; Üniversitelerin Kariyer Merkezleri,YEDAM, SODAM, Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü, Kadın Konuk Evleri gibi kurumlarla da işbirliği yapılıyor.

Tekirdağ’da, iş sahibi olmak isteyenlerin eğitim alabileceği, konusunda uzman danışmanlar ile birebir görüşebileceği İş Kulübüne, İŞKUR’un resmi internet sitesi (www.iskur.gov.tr) üzerinden başvuru yapanlara, online iş kulübü eğitimleri de veriliyor.

Tekirdağ İŞKUR İş Kulübü Lideri Özge Şimşek İŞKUR’un iş arayanlara yönelik hizmetlerinin ücretsiz olduğunu ve ihtiyacı olan herkesin gruplar halinde İş Kulübü eğitimlerine katılabileceğini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.