İşletmeler Çerkezköy’de işçi bulmakta zorlanılıyor

Tekirdağ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2011 yılı 3. olağan toplantısı yapıldı. İş-Kur Tekirdağ İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan İş-Kur İl Müdürü Şerafettin Küçük, "Türkiye genelinde yüzde 10'ların altına düşen işsizliğin, Tekirdağ'da yüzde 6 civarında olması sevindirici. Özellikle Çorlu ve Çerkezköy civarında işçi bulmakta birçok işletme zorlanıyor" dedi.

İşletmeler Çerkezköy’de işçi bulmakta zorlanılıyor
26 Temmuz 2011 Salı 00:00

Tekirdağ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2011 yılı 3. olağan toplantısı yapıldı .Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Tekirdağ İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantı, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek başkanlığında gündem maddelerinin görüşülmesiyle gerçekleştirildi.
MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI AÇILDI
İş-Kur Tekirdağ İl Müdürü Şerafettin Küçük, toplantıda yaptığı konuşmada, İş-Kur ile KOSGEB bünyesinde mesleki eğitim kursları açtıklarını ifade etti.
Bu kurslardan sonuncusunun Marmara Ereğlisi ilçesinde verildiğini belirten Küçük, tamamlanan eğitimle 24 kursiyerin belge almaya hak kazandığını bildirdi.
TEKİRDAĞ’DA 100 KURS DÜZENLENDİ
İşsizlik sorunun çözülmesi konusunda İş-Kur'un çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Küçük, şunları kaydetti: "Türkiye genelinde yüzde 10'ların altına düşen işsizliğin, Tekirdağ'da yüzde 6 civarında olması sevindirici. Özellikle Çorlu ve Çerkezköy civarında işçi bulmakta birçok işletme zorlanıyor. Kalifiye iş gücünün karşılanmasında, düzenlenen eğitimlere katılımın olmayışı nedeniyle sıkıntı yaşamaktayız. İş Kur olarak 2010 yılında 100 civarında kurs düzenledik. UMEM Beceri 10 Projesi kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak, projenin tanıtımıyla ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Bu sorunu çözmek için kurumlarla bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. "
BELGELER VERİLDİ
Konuşmaların ardından, Vali Kemelek, İş-Kur'un düzenlediği eğitim kurslarını tamamlayan 24 kursiyere belgelerini verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.