‘İSO İkinci En Büyük 500-2017’ listesine ÇOSB’den 20 firma girdi

İstanbul Sanayi Odası'nın 2017 verilerine göre hazırlamış olduğu 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' listesinde, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nden (ÇOSB) 20 sanayi kuruluşu yer aldı.

‘İSO İkinci En Büyük 500-2017’ listesine ÇOSB’den 20 firma girdi
18 Temmuz 2018 Çarşamba 12:31

'İSO'nun En Büyük İkinci 500-2017' listesine YÜNSA 7’nci, Üniteks Tekstil bir yıl önceye göre 93 basamak birden yükselerek 10’uncu, Teverpan MDF Levha 21’nci sıradan girdi. Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu-2017 listesinde ÇOSB'de faaliyet gösteren 16 firma girmişti. Böylece İSO'nun 2017 verilerine göre hazırladığı Türkiye'nin en büyük 1000 firması listesine ÇOSB'den 36 firma girmiş oldu.

ENDÜSTRİ 4.0 LABORATUARI KURUYORUZ
İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 50 yıldır aralıksız yayınladığı Türkiye'nin en kapsamlı ve en detaylı sanayi kuruluşları araştırmasını değerlendiren ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, "İstanbul Sanayi Odası'nın bu çalışması hem Türkiye ekonomisi, hem de ekonomiye yön veren şirketler hakkında ayrıntılı ve derinlemesine bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. İSO'nun En Büyük 500-2017 ve En Büyük İkinci 500-2017 çalışmalarında, yani Türkiye'nin en büyük 1000 firması içinde ÇOSB'den 36 firmanın yer bulması bizim için çok önemli bir gösterge. Aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 'En Büyük 1000 İhracatçı-2017' listesine ÇOSB'den 28 şirketin girdiğini de hatırlatmalıyım. Türkiye genelini kapsayan bu çalışmalarda daha çok katılımcımızın yer alması için var gücümüzle çalışıyoruz. Yatırımlarımızı katılımcılarımızın daha verimli, katma değeri yüksek ve karlı üretim yapmaları noktasında yoğunlaştırmış bulunuyoruz. Bu kapsamda yakında Endüstri 4.0 laboratuarımızı hizmete sokacağız. ÇOSB birçok konuda olduğu gibi yeni üretim devrimi Endüstri 4.0'ın Türkiye'de öncüsü olacaktır. Endüstri 3.0 laboratuarımız çalışıyor. Sanayici gelecek endüstri 4.0 laboratuarımızı inceleyecek. İşletmesine nasıl uygulayabilecek görecek. Bu laboratuar Almanya’da 17 üniversitede var, ama bizde hiç üniversitede böylesi yok" dedi.



MESLEK YÜKSEKOKULU KURACAĞIZ

Kalifiye ara eleman açısından meslek lisesi açmalarına karşın sorunu çözemediklerini belirten ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sözdinler şunları söyledi: “Meslek lisesi mezunlarının yüzde 85’i üniversiteye gidiyor. Meslek lisesi mezunlarına askerlikten muafiyet getirilsin. Meslek lisesi mezunları, sanayinin ara eleman sorununu çözmek istiyorsak ya üniversite mezunlarıyla bir tutup kısa dönem askerlik yapsınlar ya da ya da tatil zamanları çalıştıkları yerde 3 aylık bir temel eğitime tabi tutulsunlar. Bu çocuklarımızı sanayiye kazandırmak, ara eleman sorununu çözmek amacıyla ÇOSB yönetimi olarak meslek yüksekokulu kurmaya karar verdik. Devlet çalışan meslek lisesi mezununa ücret desteği versin, sanayiciler de ücreti biraz yüksek tutsun. Burslu okuyan meslek lisesi mezunlarına en az bir yıl çalışma zorunluluğu getirilsin ki işletmeyi tanısın, para kazanmaya alışsın.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.