İstasyon Mahallesi’ne kadın muhtar adayı

30 Mart Yerel Seçimleri’ne yaklaşık 2.5 ay gibi bir zaman dilimi kalırken, mahallelerdeki muhtar adayları da bir bir ortaya çıkmaya başladı. İstasyon Mahallesi Muhtarlığı’na Aday olduğunu açıklayan iki çocuk annesi Mine Zahide Öztürk, “Çocukluğumun ve gençliğimin tüm güzel anılarını barındıran mahalleme hizmet için çıktığım yolda İstasyon Mahallesi sakinlerinin desteklerini bekliyorum” dedi

İstasyon Mahallesi’ne kadın muhtar adayı
15 Ocak 2014 Çarşamba 08:07

1979-1993 yılları arasında İstasyon Mahallesi’nde 24 yıl süre ile ikamet ettiğini, daha sonra eşinin görev yerleri nedeni ile Türkiye’nin çeşitli noktalarında bulunduğunu açıklayan İstasyon Mahallesi Muhtar Adayı Mine Zahide Öztürk, kadınların sosyal hayatta birçok işi erkeklerden daha düzenli ve insani ilişkiler içerisinde yapabileceğine inandığını belirterek, “Seçildiğim takdirde Muhtarlık Binası, artık sadece gerekli olduğunda zorunlu olarak gidilecek bir yer olmaktan çıkararak, her zaman bir dostun çayını içebileceğiniz ve soluklanabileceğiniz bir mekan olacaktır” dedi.
SOKAK SORUMLULARIMIZ OLACAK
Örnek bir mahalle yaratmanın temel ilkesi olacağını kaydeden İstasyon Mahallesi Muhtar Adayı Mine Zahide Öztürk, ”Bu hedefe ulaşmak için her sokakta belirlenecek sokak sorumluları ile sokak sorunları ele alınacak ve çözüme katkı sağlayacak Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve özel sektör yetkilileri ile irtibata geçilerek, daha yaşanabilir ve modern bir mahalle oluşturacağız” açıklamasını yaptı.
ESKİ İSTASYON ÖZLEMİ VAR
1980’li yıllarda İstasyon Mahallesi’nin Çerkezköy’ün gözbebeği olduğunu ticari ve sosyal hayatın merkezi olduğunu belirten İstasyon Mahallesi Muhtar Adayı Mine Zahide Öztürk, “Çerkezköy’ün Atatürk Caddesi’ne doğru gelişmesi üzerine tarihi İstasyon mahallesi kaderine terk edildi maalesef. Buradaki kurumlar, bankalar vs. işletmelerin tamamı mahallemizden ayrılarak, taşındılar. Mahallemizde sadece Tren Garı kaldı. Dolayısı ile mahallemiz ıssız bir mahalleye dönüştü. İnşallah mahallemiz tekrar eski günlerine kavuşur. Sosyal ve ticari hayat gelişir, mahallemiz canlanır” ifadelerini kullandı.
MUHTAR OLURSAM YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK
İstasyon Mahallesi’nin yeniden sosyo ve ekonomik yönden canlanması için muhtar olduğu takdirde elinden gelen gayret ve çabayı göstereceğini, mahallenin sorunlarını tespit ederek, çözüm noktasında tüm samimiyeti ile çalışacağını kaydeden İstasyon Mahallesi Muhtar Adayı Mine Zahide Öztürk, “İstasyon Mahallesi sakini ve sevdalısı biri olarak İstasyon Mahalle Muhtarlığı’na talibim ve bunun için mahalle sakinlerinin oylarını ve desteklerini istiyorum. Eğer 30 Mart akşamı muhtar seçildiğim takdirde mahallemizde yeni bir dönem başlayacağı sözünü şimdiden herkese veriyorum” diye sözlerini tamamladı.
MİNE ZAHİDE ÖZTÜRK KİMDİR?
Mine Zahide Öztürk 1970 yılında Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde dünyaya geldi. Babası merhum Rasim Sofu’nun görevi nedeniyle yurdun değişik yerlerinde yaşayan Mine Zahide Öztürk, 1979 yılında ailesi ile birlikte Çerkezköy’e taşındı. Cumhuriyet İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra ortaokul ve lise eğitimimi Çerkezköy’de tamamladı. 1987 yılında Çerkezköy Lisesi’nden mezun olan Mine Zahide Öztürk, eşi  Oğuzhan Öztürk ile 1990 yılında evlendi. 1993 yılından itibaren eşinin görevi nedeniyle Iğdır’da Suveren Köyü, Kıbrıs’ta Haspolat Köyü, Kahramanmaraş, Tunceli’nin Hozat, Gemlik, Kosova ve son olarak İstanbul’da yaşadı. Bu arada eğitimime devam eden Mine Zahide Öztürk, Anadolu Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nü bitirdim. 2012 yılında eşinin emekliye ayrılması ile birlikte Çerkezköy’e dönen Mine Zahide Öztürk’ün biri üniversitede, biri ilkokulda okuyan iki oğlu bulunuyor. Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Komisyonu ve İlçe Müftülüğü’nün oluşturduğu İstişare Kurulu Üyesi olan Mine Zahide Öztürk, şuana kadar İstasyon mahalle Muhtar Adaylığını açıklayan ilk bayan olması ile de dikkat çekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memati saral - 5 yıl önce
güven ve başarılı muhtar adayı