İşte mutluluğun resmi

Şairin dizelerinde "Bana mutluluğun resmini yapabilirmisin?" diye sorduğu mutluluk bu olsa gerek.

İşte mutluluğun resmi
31 Temmuz 2007 Salı 08:35

MUTLULUKLARI YÜZLERİNE YANSIDI

Çerkezköy Belediyesi tarafından alınan 4'ü akülü, 20'si normal sakat ve özürlü arabası düzenlenen sembolik bir törenle engelli ve sakat vatandaşlara verildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in elinden arabalarını alan Abdullah Beyazkaya (32) isimli doğuştan felçli genç ile 4 yaşından beri koltuk değneği ile yürüyen Sami Bulut (52) isimli tek bacağı olmayan vatandaşınların yüzlerindeki ifade mutluluğu tarif ediyordu.

YARDIMLAR SÜRÜYOR

Toplumdaki sakat, engelli ve özürlü vatandaşları sosyal hayatın içine çekmek, onlara yardımcı olmak için çalışmalarını sürdüren ve imkanlarını seferber eden Çerkezköy Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi engellilere yardımlar devam ediyor.

İKİ ENGELLİNİN DAHA HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

İlçemizde yaşayan engellilere Trakya'da ilk defa düzenli aylık bağlayan ve yüzlerini güldüren Çerkezköy Belediyesi, önceki gün düzenlene bir tören ile ilçemizde bulunan ve yürüme imkanları olmayan iki engelli vatandaşın hayallerini gerçekleştirdi.

HAYIR DUALARINI ALDI

Doğuşta felçli ve yatağa mahkum 32 yaşındaki bir Erzurumlu genç ile, 52 yaşındaki bir Malatyalı vatandaşın hayallerini gerçeğe dönüştüren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, bu iki vatandaşa piyasa değeri 2 bin 300 YTL değerinde olan iki adet akülü engelli arabası vererek, vatandaşların hayır dualarını aldı.

24 TANE DAĞITILACAK

Engelli vatandaşlara geçtiğimiz yıllarda tekerlekli sandalye, araç gibi yardımlarda bulunan ve engelli vatandaşlara aylık bağlayan Çerkezköy Belediyesi, bu senede özürlü ve engelli vatandaşlara 20'si normal, 4 tanesi de akülü olmak üzere toplam 24 tane tekerlekli sandalye dağıtıyor.

YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Özürlü ve engelli vatandaşlara ellerindeki imkanlar doğrultusunda yardım ettiklerini ve onların isteklerini yerine getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Toplumumuzdaki özürlü ve engelli vatandaşlarımıza büyük önem ve değer veriyoruz. Onların topluma kazandırılması, sorunlarının çözümünde faydalı olmak için elimizdeki imkanları, olanakları kullanıyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda da özürlü ve engelli vatandaşlarımıza özürlü arabaları dağıttık. Çerkezköy'deki Sakatlar Derneğimize yer tahsis ettik, faaliyetlerine katkıda bulunduk. Bu yılda 4 tanesi akülü, 20 tanesi de normal olmak üzere toplam 24 tane özürlü arabası alarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" dedi.

GÜLE GÜLE KULLANSINLAR

Çerkezköy'de yaşayan engelli ve özürlü vatandaşlara her ay düzenli olarak aylıkta verdiklerini belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Şimdi iki tane vereceğimiz akülü aracın Sami Bulut ve Abdullah Bozkaya adlı kardeşlerimize hayırlı olmasını, güle güle kullanmalarını diliyorum. İnşallah bu arabalar sayesinde rahat ederler ve sıkıntıları bir nebze olsun geçer" dedi.

HERKESİM İLE KUCAKLAŞIYORUZ

Belediyeciliğin sadece yol, su, altyapı gibi hizmetlerini vatandaşlara götürmek olmadığını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Biz aynı zamanda sosyal Belediyeciliği de hayata geçirdik. Toplumumuzun her kesimi ile kucaklaşıyor, onların sorunlarına eğiliyoruz" dedi.

ALLAH RAZI OLSUN

Belediye Başkanı Ali Ertem'in elinden akülü, tam otomatik aracı alan engelli vatandaş Sami Bulut, "Çerkezköy Belediyesine ve Belediye Başkanı Ali Ertem'e çok teşekkür ediyorum, Allah kendilerinden razı olsun. Bizleri düşündüğü için kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu araç sayesinde artık koltuk değneklerine ihtiyacım kalmadı. Yaşım ilerlediği için koltuk değnekleri ile bir yerden bir yere gitmeyi gözüm kesmiyordu, yoruluyordum. Nefes darlığı, kuru öksürük gibi şikayetlerim de son zamanlarda artmıştı. Bu araba şimdi bana çok iyi geldi" dedi.

GEZİP HAVA BİLE ATTILAR!

Kendisinin 4 yaşından beri koltuk değneği ile hayatını devam ettirdiğini belirten Sami Bulut isimli vatandaş, tam otomatik aracı ile bir süre Belediye önünde gezerek, aracın inceliklerini ve kullanımını öğrendi ayrıca çevreye yeni arabası ile hava attı. Daha sonra arabasına binerek evine doğru yola çıkan Sami Bulut'un mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

Bir diğer tam otomatik akülü özürlü aracını alan Abdullah Beyazkaya isimli doğuştan felçli genç ise Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'e çok teşekkür ederek, "Allah kendisinden razı olsun. bizim yüzümüzü güldürdü, Allah'ta her iki cihanda onun yüzünü güldürsün" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.