İşte yeni vekillerimiz

Pazar günü yapılan 23. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde zaferle ayrılan AK Parti Tekirdağ'da iki Milletvekili çıkarırken, Meclise T. Ziyaeddin Akbulut ve Prof. Dr. Necip Taylan'ı, CHP'de 2 Milletvekili çıkararak Eniz Tütüncü ile Hazine eski Müsteşarı Faik Öztrak'ı, MHP ise Çerkezköy'den aday olan İnşaat Mühendisi Kemalettin Nalcı'yı Meclise gönderdi.

İşte yeni vekillerimiz
24 Temmuz 2007 Salı 08:29

Çerkezköy'den aday olan İnşaat Mühendisi Kemalettin Nalcı'yı Meclise gönderdi. Çerkezköy tarihinde bir ilki gerçekleştirip Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde MHP'den Milletvekili seçilen Kemalettin Nalcı'yı gönderirken, MHP Çerkezköy'de %12 civarında bir oy alarak ancak 3. parti oldu.

TEKİRDAĞ GENELİNDE
CHP 1. PARTİ OLDU

Çerkezköy'de 1. parti Türkiye genelinde olduğu gibi AK Parti olurken, AK Parti Çerkezköy genelinde %41.83 oranında bir oy aldı. Çerkezköy genelinde CHP %25.26 orannda bir oy alarak 2. parti olurken, Tekirdağ genelinde ise %34.396 oy oranı ile 1. parti olmayı başardı. Geçtiğimiz dönem Tekirdağ'ı temsil eden 5 Milletvekilinden ikisi olan T. Ziyaeddin Akbulut ve Enis Tütüncü Ankara'nın yolunu tekrar tutarlarken, listelere bile konulmayan Ahmet Kambur, Erdoğan Kaplan ve M. Nuri Saygun'un ise Milletvekillikleri sona erdi.

CHP BİRİNİ KAPTIRDI
MHP İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Bir önceki dönem Tekirdağ'da 3 Milletvekili çıkaran CHP'nin vekil sayısı 2'ye düşerken, AK Parti Vekil sayısını Tekirdağ'da korudu. Pazar günü yapılan seçimlerde MHP ise büyük bir başarıya imza atarak, Tekirdağ'da tarihinde ilk defa bir Milletvekili çıkardı.

MHP MİLLETVEKİLİ KEMALETTİN NALCI:
"TARİH YAZDIK, KUTLU VE MUTLU OLSUN"

Partisinin Tekirdağ'da Milletvekili çıkarmasından dolayı son derece mutlu olduğunu fakat Çerkezköy'de kendisinin ve partisinin aldığı oy oranı nedeni ile üzüldüğünü belirten MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, "Tarih yazdınız benimle birlikte, hepinize kutlu ve mutlu olsun. Afişlerimde bir kelime kullandım, 'Bu onur hepimizin.' İşte bugün, bu onur hepimizin. Şimdi bu çok önemli, belki iktidara gelemiyoruz ama Allah'ına kadar muhalefet nasıl olur, oraya gidince göstereceğiz. Bizim tabii burdan sözümüz var, 24 kişi isim vermiyorum. Şimdi televizyon izlerken herkesin yerini ayırmışlar, abileride bizim önümüze koymuşlar. Bol bol koklayın diye. İKTİDARDAN DAHA FAZLA SES GETİRRİZ Allah herkesten razı olsun, bize destek veren, bize oy veren tarihi zaferimize ulaşmamıza emeği olan herkesten Allah razı olsun. Tarih yazmak herkese mahsus değildir. Tarih yazabilmek için insanların yüreğini ortaya koyması gerekiyor. Yüreğimizle, bileğimizle, bilgimizle biz orada inanki iktidardan daha fazla ses getirriz, buna inanın" dedi. LAYT VEKİL OLMAYACAK! Nurşen Ablası'nın kendisine "Layt Vekil olmayın" tavsiyesini de hatırlatan MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, "Gerekirse taktik alacağız, layt vekil olmayacağız. Gerçekten güveninize layık olacağız" dedi. Eğer orada olacak DTP'li bağımsızları içlerine sindirirlerse, kendilerine verilen oyların helal olmayacağını söyleyen MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, "Biz içimize sindiremiyoruz, kim sindirirse sindirsin. Onun içindir ki dileyen onları yanına alsın, ne yaparsa yapsın. Biz birşey demiyoruz" dedi. ZAFERİ BİZ KAZANMASINI BİLDİK Heyecanlı ve mutlu olduğu gözlenen MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, "Çerkezköy'den başta Dr. Devlet Bahçeli'ye, sonra il ve ilçe başkanlarımıza ve tüm partililerimiz Çerkezköy'e bir onur verdi. Çerkezköy görevini tam yaptı mı, yapmadı. Ama ufak bir azınlıkta olsak biz görevimizi yaptık. Ama onlara diyoruz ki yapsanızda, yapmasanız da gidiyoruz. Çanakkale'yi ufak bir azınlık nasıl ufak bir ordu ile kazandıysa Çerkezköy'ünde zaferini kazanan yine MHP oldu. İLK BİZ OLDUK Artık bundan sonra isterlerse 5, isterlerse 3, isterlerse 2 olsun. İlk biz olduk biliyorsunuz. Bundan sonra sayın diğer partilerin hepsi sıralayacakları adayları 1, 2, 3 diye koyacaklar ama geçmiş olsun. ÖZEL TEŞEKKÜR ETTİ Bana bu yolda göstermiş olduğunuz her türlü desteğ, güvene teşekkür ederim. Bana bu yolda destek olan isimsiz kahramanlar var. Bunlardan biri Ortaç Bey ile Şaban Kardeş kardeşimize ve 15 tane genç kardeşimize teşekkür ederim. GÖREVİMİZİ YAPTIK Tarih yazmak kolay olmuyor ama şu gerçek Çrkezköy'ün siyasi geleceğini MHP açtı. Diğer partilerde bundan sonra bundan nemalanacak. Ama bu önemli değil, biz görevimizi yaptık. Bize verilen emaneti en güzel şekilde yerine getirdik" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.