İşten çıkarılan işçilere Ordu ve Varol’dan destek

MHP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu ve MHP Kapaklı eski İlçe Başkanı Hayri Varol, Karaağaç’ın Kapaklı Belediyesi’ne Mahalle olarak bağlanmasının ardından, önceden Karaağaç Belediyesi’nde çalışan ve otomatik olarak Kapaklı Belediyesi’nde çalışmaya başlayan, 6 ay sonra haksız yere işten çıkarıldıklarını düşünen işçileri eylem yaptıkları yerde ziyaret etti ve destek verdi

İşten çıkarılan işçilere Ordu ve Varol’dan destek
25 Ekim 2014 Cumartesi 07:58

HAYRİ VAROL DA EŞLİK ETTİ
Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu, Kapaklı Belediyesi önünde pankart açıp eylem yapan işçileri ziyaret ederek, destek verdi. Mustafa Ordu’nun ziyaretine MHP Kapaklı İlçe eski Başkanı Hayri Varol da eşlik etti.

ÇALIŞMALARI İÇİN ENGEL BULUNMUYOR
 Mustafa Ordu, işten çıkarılan işçilerin çevreyi rahatsız etmeden, pankart açıp haklarını aradığını belirtirken ”Kapaklı’nın İlçe olması ile birlikte Karaağaç, Kapaklı’ya bağlandı. Bununla birlikte Karaağaç Belediyesi’ne bağlı olarak çalışan işçiler, Kapaklı Belediyesi bünyesine geçtiler. Bu işçi kardeşlerimiz Kapaklı Belediyesi’ne bağlı çalıştıktan sonra işten çıkarıldılar. Oysaki yine Karaağaç belde belediyesinden Kapaklı Belediye bünyesine katılan bazı işçiler, halen çalışıyor. Demek ki, işçi kardeşlerimizin Kapaklı Belediyesi’ne bağlı olarak çalışmaları için önlerinde bir engel bulunmuyor.” ifadelerini kullandı.

KENDİLERİNE SATAŞMIŞLAR, HAKARET ETMİŞLER
İşten çıkarılan işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini belirten Mustafa Ordu “Ancak, mahalle muhtarının bu sabah (geçtiğimiz gün) kendilerine sataştığını öğrendik’iddiasında bulunurken, ‘Beraberindekilerle birlikte pankartı indirmeye çalışmışlar. Arkadaşlarımıza ‘Sizin ne olduğunuzu biliyoruz’ şeklinde ifade kullanmışlar. Bizler de merak ediyoruz? Bizim bilmediğimiz ne var? İşten çıkarılan kardeşlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz” dedi.

MİLLETVEKİLİ, İL VE İLÇE BAŞKANI NEREDE?
Mustafa Ordu konuşmasının devamında, isim vermeden MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, İl Başkanı Enez Kaplan ile MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin’i eleştirirken “Arkadaşlarımızdan biri MHP Kapaklı Belde Kadın Kolları’nda başkan yardımcısı olarak görev yaptı, diğeri ise delege olarak MHP içerisinde yer aldı. Arkadaşlarımız burada haklarını ararken saldırıya uğruyorlar. MHP milletvekili, il başkanı ve ilçe başkanı nerede? İlçe Başkanı ilçelerde genel başkanın temsilcisidir. Peki bu arkadaşlar nereyi temsil ediyorlar?” şeklinde konuştu.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
Mustafa Ordu, işten çıkarılan işçilere desteklerini her zaman sürdüreceklerini ifade ederek “Arkadaşlarımızın, işçi kardeşlerimizin yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.

HER GÜN SÖZLÜ TACİZE UĞRUYORUZ
İşten çıkarılan işçilerden Elif Güler, kendilerine sabah saat 09.00 sıralarında pankart asmaya çalışırken saldırıldığını dile getirerek “Bizler önceki günlerde olduğu gibi kendi hakkımızı aramak için aynı noktada toplandık. Tam pankartımızı açarken, pankart açmamıza engel olunmak istedi. Yaşadığımız arbedede her iki elimden de yaralandım. Her gün sözlü tacize uğruyoruz” dedi.

İKİ BAYAN ÇEVREYE NE ZARAR VEREBİLİRİZ?
Elif Güler, eylem sırasında her hangi bir şekilde çevreyi rahatsız etmediklerini kaydederek “Bizlerin amacı hakkımızı geri alabilmektir. Bunun dışında çevreyi rahatsız etmiyoruz, hele ki iki bayan olarak çevreye ne zararımız olabilir?” ifadelerini kullandı.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK
Güler, yaşanan olayın savcılığa taşındığını da sözlerine eklerken “Olayın ardından konu emniyete intikal etti. Ardından da bizler, taraflar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk” şeklinde konuştu.

KİMSEDEN DESTEK ALAMADIK
İşten çıkarılan bir diğer işçi Emine Yavuz ise sorunlarını MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ile MHP İl Yönetimi’ne aktarmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını söylerken, CHP’li milletvekillerinden de destek alamadıklarını kaydetti. Yavuz “Bizler buradayız, hak arayışımızı sürdüreceğiz” dedi.

KABUL EDİLECEK BİR DURUM DEĞİLDİR
İşten çıkarılan işçilere yapılan ziyarette son olara MHP Kapaklı İlçe eski Başkanı Hayri Varol da bir konuşma gerçekleştirirken “Eylemdeki işçilere saldırı iddiasını kınıyorum. Bu olaya kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Taraflar Belediye Başkanı ve şahıslardır. Üçüncü şahısların gelip burayı şiddete dayandırması affedilecek ve kabul edilecek bir durum değildir. Kapaklı eski Kapaklı değil, gelişti. Kapaklı’yı hala köy olarak gören, değerlendiren doğru bir yolda gitmiyor. Burada demokratik bir şekilde hak arayışı var. İşçi kardeşlerimize desteğimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Can Avcılar


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş - 9 yıl önce
helal olsun mustafa ordu ve hayrı varol
Avatar
tarafsız - 9 yıl önce
emekçinin sağcısı solcusu olmuyor işte.işçi kıyımı herkesi vuruyor.bütün emekçiler birleşin.birlikten kuvvet doğar,kuvvetli olursak hakkımızı alırız