İstihdam Garantili İşbaşı Eğitim Programları düzenlenecek

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İş-Kur’a kayıtlı işsizlerin yine İş-Kur’a kayıtlı işletmelerde, daha önceden edindikleri teorik bilgileri uygulama yaparak pekiştirmelerini ve mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla, Keşan TSO ve Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde İşbaşı Eğitim Programları düzenleneceğini bildirdi.

İstihdam Garantili İşbaşı Eğitim Programları düzenlenecek
06 Eylül 2013 Cuma 08:09

EN AZ 2 ÇALIŞANI BULUNAN İŞLETMELER YARARLANACAK
Helvacıoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, en az iki çalışanı olan işletmelerin daha fazla eleman istihdam etmek için faydalanabileceği ve istenilen elemanın sağlık sigortası ve günlük ücretinin iş-Kur tarafından ödeneceği “İşbaşı Eğitim Programı” projesinin önümüzdeki günlerde bölgede uygulamaya konulacağını dile getirdi.
Mustafa Helvacıoğlu, İşbaşı Eğitim Programları’nın, en az iki çalışanı bulunan ve kuruma kayıtlı işyerlerinde uygulanabileceğini dile getirerek şunları söyledi;

PROGRAMA DAHİL OLAN İŞSİZLERE HER GÜN 25 TL ÖDENECEK
“Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında temel unsur olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi büyük önem taşımaktadır.
Bölgemizde istihdamın arttırılması, işsizliğin azaltılması ve mesleki eğitimin geliştirilmesi amacıyla, kurumlar arası işbirliklerini geliştirerek, mesleki eğitimlere büyük önem veren odamız, bu hedef doğrultusunda İş-Kur ile bölgemizde uygulanacak olan ‘İşbaşı Eğitim Programları’ adı altında yeni bir protokole imza atmıştır.
İşbaşı Eğitim Programları’ndan 15 yaşını tamamlamış işsizlerimiz faydalanabilecek. İşbaşı Eğitim Programı süresince her fiili eğitim günü için katılımcılara 25 TL. cep harçlığı verilecek ve katılımcıların iş kazası ile meslek hastalığı sigortası primi kurum tarafından karşılanacaktır.
Burada önemli olan, katılımcıya mesleki eğitimini işbaşında vererek teorik olarak edindiği bilgileri pratikte de uygulamasını sağlamak ve mesleki becerisi arttırmaktır.
İşsizlerimize bu eğitimleri verirken eğitim gördükleri işletmeye de maddi yükümlülük vermemek için İş-Kur katılımcılara eğitim boyunca 25 TL. harçlık verecek ve genel sigortasını da ödeyecek.

KALİFİYE ELEMAN SORUNUNA ÇÖZÜM OLACAK
Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelidir. İş-Kur ile protokol altına aldığımız bu çalışmamız, genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmek ve bölge işletmelerimizin kalifiye eleman bulmada yaşadıkları sıkıntıyı çözmeye yardımcı olma amaçlıdır.
İşbaşı Eğitim Programı katılımcıları, işverenlerimiz tarafından belirlenip İş-Kur’a yönlendirilebileceği gibi talep edilmesi halinde İş-Kur’da sektöre uygun işsizler arasından işverenin onayı ile temin edilebilecek.

İŞ YERİNDE MESLEKİ EĞİTİM VERİLECEK ELEMANLAR NASIL BELİRLENECEK?

Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta da; bu programdan yararlanacakların, programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde, programın yapılacağı iş yerinin sigortalı hizmet listesinde kayıtlı çalışanı olmaması gerekir.
Bir diğer önemli detay ise şu eğitim programlarına en az 2 ile 10 sigortalı çalışanı bulunan iş yerleri 1 kişi, 11 ve üzerinde sigortalı çalışanı bulunan iş yerleri ise mevcut sigortalı çalışan sayısının 10’da biri kadar kişi için eğitim düzenleyebilmektedir.”
İşbaşı Eğitim Programı ile ilgili firmalardan gelecek ön taleplerin, bugünden itibaren alınmaya başlandığını dile getiren Helvacıoğlu, mesleki eğitimleri yaygınlaştırmak amacıyla mesleki eğitime yönelik kurslara önümüzdeki günlerde de ağırlık vereceklerini kaydetti.
Eğitim Programına dahil olmak ve ayrıntılı bilgi almak isteyen firmalar, Keşan TSO KOSGEB Temsilcisi Seda Havale ile odanın 0284 714 11 37 numaralı telefonundan irtibat kurabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.