İstişare Kurulu üçüncü kez toplandı

Çerkezköy Müftülüğü ilçe genelinde oluşturduğu 'İstişare Kurulu' üçüncü toplantısını yaptı. Güneşler Otel'de düzenlenen toplantıya STK'lardan, kamu kurumlarından ve iş hayatından birçok kişi katıldı. Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, etkinliklerdeki desteklerinden dolayı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'a teşekkür ederken toplantıda İstişare Kurulu'nun kurumsallaşması için yürütme kurulu, çalışma gurupları ve genel kurul örgütlenmesi yapıldı

İstişare Kurulu üçüncü kez toplandı
27 Kasım 2014 Perşembe 08:37

İstişare Kurulu'nun üçüncü toplantısı Güneşler Otel'de düzenlenen kahvaltı programı ile gerçekleştirildi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantı'da İlçe Müftüsü Yusuf Tuna bir konuşma gerçekleştirirken  "Bugün üçüncü İstişare Kurulu toplantımızı gerçekleştiriyoruz. İkinci toplantımızda Kutlu Doğum Haftası ile ilgili çalışmaları birlikte örgütledik. Bu konuda çok büyük desteğimiz oldu. İstişare Kurulumuza teşekkür ediyorum" dedi.

DAHA VERİMLİ ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

Daha verimli çalışmak istediklerini dile getiren Müftü Tuna "İstişare Kurulumuzu verimli çalıştırmak istiyoruz. Yürütme Kurulu oluşturuyoruz. Çalışma gurupları oluşturacağız ve guruplar 20 kişiden oluşacak. Çalışma gurupları beraber çalışacak. Bir başkan, yardımcı ve üç üyeden oluşacak. Çalışma gurupları düşünecek, araştıracak, beraber toplanacaklar. Hangi projeleri gerçekleştirebiliriz konusunda fikir alışverişinde bulunacağız. Daha sonra ise Genel Kurul ile faaliyetlerimizi değerlendireceğiz" dedi.

AMACIMIZ ORTAK AKLI BİR ARAYA GETİRMEK

İstişare Kurulu'nun birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu dile getiren Tuna  "Amacımız ortak aklı bir araya getirmek. Ortak akıl gerçekleşince ortak güç meydana gelmiş olur. Daha çok hizmet etme imkanımız olacak. Toplumun her kesimine ulaşmak hususunda hedeflerimiz var. Elden geldiği kadar bu hedeflere varmak için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR MODEL OLARAK GÖRÜYORUM

İlçe Müftüsü Yusuf Tuna'nın ardından Kaymakam Kubilay da bir konuşma gerçekleştirirken "Öncelikle İlçe Müftümüzü ve çalışma arkadaşlarını tebrik etmek istiyorum. Bu oluşumun İlçe Müftülüğü bünyesinde Türkiye'ye örnek olacak bir model olarak görüyorum. Özellikle günümüzde STK'ların önemi daha da artıyor. Bu nedenden dolayı İstişare Kurulu'nda STK'ların geniş katılımının olması çok önemli bir durumdur" ifadelerini kullandı.

KAYMAKAMLIK OLARAK DESTEK VERECEĞİZ

Hep beraber el ele vererek Çerkezköy'ü daha iyi bir yere getirmek istediklerini dile getiren Kaymakam Kubilay "Birbirimize paylaşım içerisinde olmalıyız. İstişare Kurulu'nun en önemli amacı birlik ve beraberliğin oluşmasıdır. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde huzur oluyor, huzurun olduğu yerde başarı oluyor, başarının olduğu yerde ilerleme oluyor. Kaymakamlık olarak yapacağınız her türlü faaliyete desteğimiz artarak devam edecektir" şeklinde konuştu.

ÇALIŞMA GURUPLARI OLUŞTURULDU

Protokol konuşmalarının ardından İstişare Kurulu'nun kurumsallaşması için, Çalışma Guruplarının oluşturulmasına geçildi. İlçe İstişare Çalışma Kurulu gurupları şu şekilde belirlendi; İmar ve Destek Çalışma Gurubu, Halk Eğitimi Çalışma Gurubu, Okullar Çalışma Gurubu, Gençlik Çalışma Gurubu, Toplumla Diyalog Çalışma Gurubu, Sosyal Moral ve Destek Çalışma Gurubu, Dernekler Çalışma Gurubu, Odalar Çalışma Gurubu, Proje Geliştirme Gurubu, Sağlık Çalışma Gurubu, Turizmciler Çalışma Gurubu, Sendikalar Çalışma Gurubu, Yurtlar Çalışma Gurubu, Yardımlaşma Dernekleri Çalışma Gurubu, Romanlar Çalışma Gurubu, Engelliler Çalışma Gurubu, Kültür ve Sosyal Etkinlikler Gurubu, Tanıtım ve Medya Çalışma Gurubu, Kadın Çalışma Gurubu, Çocuk Çalışma Gurubu.

YÜRÜTME KURULU LİSTESİ BELİRLENDİ

Çalışma Guruplarının Yürütme Kurulu Listesi'nde ise şu kişiler yer aldı; Başkan Yusuf Tuna, İmar ve Destek Çalışma Başkanı İmdat Özgör, Halk Eğitimi Çalışma Başkanı Taha Arslanlı, Okullar Çalışma Başkanı Hüseyin Erdoğan, Gençlik Çalışma Genel Başkanı Metin Aysal, Toplumla Diyalog Çalışma Başkanı Seyyid Sinan Boztepe, Sosyal ve Moral Destek Başkanı Sait Yazı, Dernekler Çalışma Başkanı Serkan Karagöz, Odalar Çalışma Başkanı Mustafa Seçkin, Proje Geliştirme Başkanı Ahmet Türker, Sağlık Çalışma Başkanı Ayhan Arslan, Turizmciler Çalışma Başkanı Ercan Çorbacı, Sendikalar Çalışma Başkanı Murat Koçak, Yurtlar Çalışma Başkanı Osman Ak, Yardımlaşma Dernekleri Başkanı Aydın Şanlı, Romanlar Çalışma Başkanı Ergin Gider, Engelliler Çalışma Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Kültür ve Sosyal Etkinlikler Başkanı Gülşah Avcılar, Tanıtım ve Medya Başkanı Gülnur Kocaçınar, Kadın Çalışma Başkanı Zeynep Akın, Çocuk Çalışma Başkanı Zahide Öztürk, davet koordinatörü İlhan İlke, Ses yansıtma medya işleri İsmail Bütün ve rapor hazırlama Faruk Aktepe.

BİR SONRAKİ TOPLANTI 2 ARALIKTA

Toplantıda daha sonra 18.12.2013 tarih ve 1 nolu İstişare Kurulu Kararın uygulama durumu ve 0904.2014 tarih 2 Nolu İstişare Kurulu Kararın uygulanması görüşüldü. Gündemin devamında ise İstişare Kurulu'nun 2014 yılı faaliyetlerine katılım sağlanması için destek beklendiği görüşüldü. Katılımcıların görüşlerinin ve önerilerinin alınmasının ardından bir sonraki İstişare Kurulu'nun 2 Aralık Salı günü toplanacağı kararlaştırıldı ve toplantı sonra erdi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.