İtalya duydu, Ankara hala sağır

Çerkezköy – Kapaklı sınırları içerisinde yapılması planlanan kömürlü termik santrale karşı duran toprağını, havasını, suyunu, dolayısıyla geleceğine sahip çıkmaya çalışan Pınarça kadınlarının direnişi, İtalya’nın Rai isimli TV kanalında yayınlandı. Bölgeyi hayati düzeyde ilgilendiren bu konunun İtalya’dan duyulup, Ankara’nın bu konu hakkında hala 3 maymunu oynaması ise bölge halkının tepkisine neden oluyor.

10 Nisan 2018 Salı 14:16

SANTRALE KARŞI MÜCADELE İTALYAN KANALINDA YAYINLANDI
Çerkezköy – Kapaklı sınırları içerisinde yapılması planlanan kömürlü termik santrale karşı Pınarça halkının verdiği haklı mücadele; toprağına, suyuna, havasına, geleceğine sahip çıkma telaşı İtalya’da yayın yapan Rai adlı TV kanalında haber oldu.  İtalyan Gazeteci Carmela Giglio Pınarça Mahallesi’ne gelerek bu mücadeleyi haber yaptı.
SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN HER YOLA BAŞVURUYORLAR
Köylerinin çok yakınında bulunan ormanlık alanda yapılması planlanan kömürlü termik santrali istemeyen Pınarçalı kadınlar bunun için güçlü bir mücadele örneği sergiliyorlar. Ankara'ya seslerini duyurmaya çalışan, konuyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a mektup yazan Pınarçalı kadınların haklı mücadelesi İtalyan TV kanalı Rai’de haber oldu.
SANTRALİ KÖYÜMÜZE KURDURTMAYACAĞIZ
Bu mücadelenin simgesi haline gelen Fevziye Teyze bir anne duyarlılığı ile toprağına, havasına, suyuna, geleceğine sahip çıkmaya çalışıyor. Kömürlü termik santrale karşı direnişte köyün kadınları daha ön planda ancak erkekler de kadınları sonuna kadar desteklediklerini ifade ediyorlar.Tüm ihtiyaçlarını topraktan karşıladıklarını belirttiler. “Havamızı, toprağımızı, suyumuzu kirletecek kömürlü termik santrale karşıyız ve köyümüze kurdurtmayacağız.” diyen Pınarça Mahallesi sakinlerinin bu mücadelesine sivil toplum kuruluşları da destek veriyor.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.