Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı

Tekirdağ'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Deniz Şehitleri anısına çelenk konulup, yüzme yarışmalarının düzenlendiği etkinlikte, tekne ile tur atan vatandaşlar, daha sonra ücretsiz dağıtılan balık ekmek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
03 Temmuz 2019 Çarşamba 15:37

YÜZME YARIŞLARI NEFES KESTİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 93. Denizcilik ve Kabotaj bayramını her sene olduğu gibi bu sene de düzenlediği etkinlikler ve yarışmalar ile kutladı. Süleymanpaşa ilçesi Sahil Dolgu Alanında gerçekleşen etkinliklere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdür Vekili Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Fatih Ünsal, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkan Vekili Serap Uluç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sabah saatlerinde başlayan Kabotaj Bayramı etkinliklerinde ilk olarak çok sayıda vatandaşın katılımı ile tekne turu düzenlendi. Balık ekmek ikramının olduğu turda vatandaşlar, hem deniz turunun keyfini çıkarma hem de canlı müzik eşliğinde eğlenme fırsatı yakaladı. Tekne Turunun ardından Eski Büyük İskele’de yüzme yarışı, motorlu tekne yarışı ve deniz içi korteji gerçekleşti. Etkinlikte ayrıca Başkan Kadir Albayrak ve protokol üyeleri tarafından denize çelenk bırakıldı.
KABOTAJ KANUNUNDA BAHSETTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, denizlerle çevrili Tekirdağ'da Kabotaj Bayramı kutlamanın ayrı bir mutluluk verdiğini belirterek, "İlk defa 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunun kabulünün bugün yıldönümü. Bizler her yıl bugünü Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutluyoruz. Yüz yıllar önce, çeşitli nedenlerle sömürgeci ülkeler ve imtiyazlılar, Osmanlı İmparatorluğu'nun ekonomik özgürlüğünü ve güç kaybetmesine neden olmuştur. 1'inci Dünya Savaş'ında ve sonrasında Osmanlı topraklarının ihtilaf devleri tarafından işgal edilmesinin ardından kurtuluş mücadelesini başlatan yüce önder Mustafa Kemal Atatürk, tam bağımsızlık denildiği zaman tabii, siyasi, iktisadi, adli ve askeri alanlarda tam bağımsızlık diyor. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması için sağlam temeller atılmış, 1923 yılında imzalanan Lozan Antlaşması ile de yabancı devletlere tanınan kapitülasyonlar tamamen kaldırılmış, 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin milli imkanlarla kalkınmasını sağlamak amacı ile Kabotaj Kanunu uygulanmaya başlanmıştır. Bu kanun ile denizlerimizde yabancı ülkeler tarafından kullanılan zenginliklerimizin ülkemiz tarafından kullanılmasının önü açılmıştır. Ülkemizin denizler ile sahip olduğu bu avantajın, en iyi şekilde değerlendirilerek daha iyi seviyeye gelmesi en büyük arzumuzdur" dedi.
BALIK EKMEK İKRAM EDİLDİ
Etkinlik kapsamında liman girişine kurulan büyük ızgaralarda pişirilen balıklar, ekmek arasına konularak vatandaşlara dağıtıldı. Yoğun ilgi nedeniyle balık ekmek alabilmek için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.