Kaçak su kullananlara 1100 YTL ceza

Çerkezköy Belediyesi Su İşleri Müdürü Ali Süslü, gecikmiş su borçlarını yatırmayanların sularının kesileceğini belirterek kaçak su kullananlara da kanuni yasal işlem yapılarak 1100 YTL para cezası verileceğini tekrar ifade etti.

Kaçak su kullananlara 1100 YTL ceza
13 Ağustos 2007 Pazartesi 08:29

UYARI TEKRARLANDI

Geçmiş aylardan Çerkezköy Belediyesi'ne su borcu olan ve en kısa zamanda borcunu ödemeyen abonelerin sularının kapatılacağını belirten Su İşleri Müdürü Ali Süslü, "Belediyemize geçmiş aylardan su borcu bulunan abonelerimizin su borçlarını en kısa sürede Belediyemize yatırmaları gerekiyor. Bu uyarımızı gerek ilanen gerekse de basın aracılığı ile sürekli olarak tekrarlıyoruz. Su borcunu yatırmayanların suları kapatılacak ve haklarında yasal işlem başlatılacak. Bizim vatandaşlardan isteğimiz kendilerinin mağdur olmamaları için biran önce gelip su borçlarını ödesinler" dedi.

DENETİMLER DE SÜRÜYOR

Kaçak su kullananların son zamanlarda iyice azaldığını ama hala kaçak kullananların bulunduğunu belirten Su İşleri Müdürü Ali Süslü, "Çerkezköy'de kaçak su kullanımlarına karşı Zabıta ile birlikte denetlemelerimiz sürüyor. Çerkezköy'de son bir seneye kadar % 50 oranında kaçak su kullanan vardı.

Cİddi bir takip ve sıkı araştırmalar sonucunda bütün kaçak su kullananlar tespit edildi ve gerekli kanuni yasal işlemler yapılarak para cezası da verildi. Zabıt Ekipleri ile birlikte hizmetler.com.tr kaçak su kullananlara denetimlerimiz halen sürmekte.

HAPİS CEZASI VAR

Şuanda kaçak su kullananların oranı % 5 civarında. Fakat denetlemelerimiz sıklıkla devam ediyor. Amacımız kısa bir süre sonra kaçak su kullanıcısı oranını % 0'a indirmek. Kaçak su kullananlar ise yakalandıkları taktirde 1.100 YTL para cezasına çarptırılıyorlar ve haklarında Savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor.

Yeni çıkan kanuna göre kaçak su kullanmak, su hırsızlığı olarak nitelendirilmekte ve Savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunda, kaçak su kullanan kişiler hapis cezası alıyorlar" şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.