Kadın Danışma Merkezileri 1 yaşında

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak Çerkezköy Çorlu ve Süleymanpaşa’da hizmet veren Kadın Danışma Merkezleri 1 yaşını doldurdu. Merkezlerde 1 Eylül 2016’dan 3 Ekim 2017 tarihine kadar toplam 1138 kişi psikolojik danışmanlık veya sosyal hizmet danışmanlığından faydalandı

Kadın Danışma Merkezileri 1 yaşında
18 Ekim 2017 Çarşamba 13:43

AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı şu ifadeleri kullandı: “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı çalışan Kadın Danışma Merkezilerimiz hizmette 1 yılını doldurdu.
DANIŞANLARIN TALEPLERİNİ OLUMLU YÖNDE ETKİLEDİ
Açıldığı 1 Eylül 2016 tarihinden bu yana Tekirdağ’da yaşayan vatandaşlara ücretsiz psikolojik danışmanlık ve sosyal hizmet danışmanlığı veren Merkezlerimiz, vatandaşlarımızın uğrak noktası oldu. Açıldığı günden 3 Ekim 2017’ye kadar toplam 1138 vatandaşa danışmanlık hizmeti verilirken; gizlilik ilkesine bağlı kalınarak sürdürdüğümüz çalışmalar, danışanların taleplerini olumlu yönde etkiledi.
1500 KİŞİYE SEMİNER VERİLDİ
Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve şiddetle mücadele konusunda aktif rol oynayan Kadın Danışma Merkezlerimiz, Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde hizmet vermekte olup; şimdiye kadar toplumsal cinsiyet, aile içi iletişim, şiddetle mücadele, ebeveyn – çocuk ilişkisi, sınav kaygısı ve akran zorbalığı gibi önemli konularda bin 500 vatandaşa bilgilendirme semineri düzenledi.
EN BÜYÜK YATIRIMLARDAN BİRİ
Tekirdağ büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptığı en büyük yatırımlardan biri olan Kadın Danışma Merkezlerimiz, toplumun her kesiminin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapmaya devam edecek.”
449 KİŞİ BAŞVURDU
Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi özelinde istatistiki verileri de paylaşan Bağcı, “2016 yılında Çerkezköy Kadın Danışma Merkezimizde verdiğimiz danışmanlık hizmetlerimizden 87; 2017 yılında ise 362 kişi faydalandı. Bugüne kadar Merkezimize başvuran 449 vatandaşımız 464 kere psikolojik danışmanlık; 219 kere de sosyal danışmanlık hizmetimizden faydalandı.” bilgilerini aktardı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.