Kadın Danışma Merkezleriyle daha güvenli bir geleceğe

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezleri aylık faaliyet sonu inceleme ve faaliyet geliştirme toplantısını Çorlu Kadın Danışma Merkezi'nde gerçekleştirdi. Toplantıdan; evlilik hazırlığı yapan çiftlere ve ergenlik dönemlerinde sorunlarla karşılaşabilecek olan çocuklara yönelik bilinçlendirme ve bilgilendirme seminerleri düzenlenmesi kararları çıktı

Kadın Danışma Merkezleriyle daha güvenli bir geleceğe
31 Mart 2017 Cuma 16:50

YETKİLİLER BİR ARAYA GELDİ
Toplantıya Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürü Hasan Gücüyener, Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı, Psikologlar Meltem Şentürk, Gülden Şentürk, Mevsim Güliz Bozarslan ve Esra  Akyüz ile Sosyal Hizmet Uzmanları Hayriye Özcan, Simge Nur Öksüz ve Pınar Keklik katıldı.
ÇEŞİTLİ KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıda; Tekirdağ'da yaşayan vatandaşlara yönelik, aile içi iletişimin güçlendirilmesi ve iletişim sorunlarına kalıcı çözümler üretilebilmesi için neler yapılabileceği, çocukların yaşadığı ergenlik sorunları, sınav stresinin nasıl yenilebileceği konularında bireysel danışmanlık hizmetlerinin dışında neler yapılabileceği konuşuldu.
KİTAPÇIK HAZIRLANACAK; SEMİNER DÜZENLENECEK
Toplantı sonucunda; Tekirdağ'da yaşayan ve evlenmeye karar veren bireylerin, nikah için ilçe belediyelerine müracaat ettiği aşamada; evliliğin hukuki boyutu, hayatı paylaşmanın gerekleri, eşler arası görev paylaşımı ve benzeri konularda bilinçlendirilmesini sağlayacak bir kitapçığın hazırlanarak, kitapçığın bireylere verilmesi, bilinçlendirme ve bilgilendirme seminerlerinin düzenlenmesine karar verildi.
ÇOCUKLARI DA UNUTMADILAR
Toplantıda alınan bir diğer karar ise çocuklara yönelik oldu. Çocukların yaşadığı ergenlik sorunları, iletişim sorunları, sınav stresi ve okul başarısı gibi konularda Milli Eğitim Müdürlükleri ile irtibatlı olarak çocuklara yönelik bilinçlendirme ve bilgilendirme seminerlerinin düzenlenmesi çalışmalarının yapılması kararlaştırıldı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.