Kadın-erkek eşitliği koşulsuz uygulanmalı

Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Dr. Nurtekin Erol, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İlçe binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, kadına şiddetin her geçen gün arttığını belirten Erol, kadına şiddetin durması gerektiğini, canilere hak ettikleri cezaların verilmesini ve kadın-erkek eşitliğinin koşulsuz bir şekilde uygulanması gerektiğini dile getirerek “Bunların hepsini biz yapacağız” ifadelerini kullandı

Kadın-erkek eşitliği koşulsuz uygulanmalı
09 Mart 2015 Pazartesi 21:58

 ŞİDDETİ DAHA DA KÖRÜKLÜYOR

Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Dr. Nurtekin Erol, Cumartesi günü saat 17.00’da parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında “Kadına şiddet her geçen gün sayısal ve vahşet ölçüsü itibariyle artıyor. Kadınları aşağılayan bir zihniyetin dayatılması ise şiddeti daha da körüklüyor” dedi.

KADINLARI KOLAY HEDEF HALİNE GETİRİYOR

Kadınların sadece gururlarının değil kemiklerinin de sızladığını sözlerine ekleyen Erol “AKP döneminde artan her kötü istatistik için kendimize sormamız gereken bir soru var. Neden? Çünkü onlar kadını eğitimsiz, işsiz istiyor ve bu infaz sistemi kadınları kolay hedef haline getiriyor” dedi.

BİNLERCE KADINIMIZIN ACISINI YÜREĞİMİZDE BİRİKTİRDİK

8 Mart Dünya Kadınlar gününün bir gün olmaktan çok kadınların hak arama mücadelesini simgeleyen bir gün olduğunun altını çizen Nurtekin Erol “Biz bugün kadınların yaşam hakkı ve saygınlıkları için mücadele,  şiddete direnme çağrısı yapıyoruz. Sırf cinsiyeti nedeniyle hırpalanan, öldürülen binlerce kadınımızın acısını yüreğimizde biriktirdik. Hikayelerini beynimize kazıdık. Kadın düşmanı iktidarın sahte, süslü sözlerini reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

KADINLARIMIZI ÜRETİCİ, GÜÇLÜ, SAYGIN KILACAĞIZ

Dr. Nurtekin Erol açıklamalarının sonunda ise şu ifadelere yer verdi; “Kadına şiddet durmalı, canilere hak ettiği ceza verilmeli, kadın-erkek eşitliği koşulsuz uygulanmalı. Bunların hepsini biz yapacağız. Kadınlarımızı üretici, güçlü, saygın kılacağız. Toplumda yükselen öfkeyi sarıp sarmalayıp yok edeceğiz. Biz bu yıl 8 Mart Günü’nü kutlamıyoruz. Biz bu yıl 8 Mart Günü’nü şiddete uğrayan, katledilen kadınlarımıza adıyoruz”

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çerkezköy chp - 9 yıl önce
sen önce hanımını chp den istifa etirt be adam