Kadın muhtar adayı iddialı konuştu

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerinde 4 kadın muhtarı boy gösterecek. Daha önce hiç kadın muhtarı olmayan Çerkezköy’de kadın muhtar çıkıp çıkmayacağı henüz bilinmezken, adaylar kendilerini kamuoyuna tanıtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün gazetemizi ziyaret eden Nuray Varol, Gazi Mustafa Kemalpaşa Mahallesi’nden muhtar adayı olduğunu açıkladı.

Kadın muhtar adayı iddialı konuştu
07 Şubat 2019 Perşembe 11:57

İKİNCİ KEZ YARIŞACAK
Gazetemizi ziyarette bulunan Gazi Mustafa Kemalpaşa Mahallesi muhtar adayı Nuray Varol, Çerkezköy’ün ilk kadın muhtarı olacağı konusunda bir hayli iddialı konuştu. 2014 yılında yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde de yarışan Varol rakibi Recep Şahin’e 300 oy farkı ile seçim yarışını kaybetmişti.

4 KADIN MUHTAR ADAYI YARIŞACAK
Bu dönem yapılacak seçimlere şimdilik 4 kadın muhtar adayı müracaat ederek Çerkezköy’ün ilk kadın muhtarı olmak için yarışacaklar. Kadınlara siyasette yeterli sayıda yer verilmediğini ifade eden Varol, mahallesinde bulunan 13 bin seçmenden oy istedi. Nüfusun neredeyse yüzde 50’sini oluşturan kadınların siyaset hayatında azınlık durumunda kaldığını ifade eden Varol, muhtar seçilmesi halinde kendi mahallesinde bulunan kadınların sosyal hayatın daha çok içerisinde yer alması için mücadele edeceğini dile getirdi. “Artık seçen değil, seçilen olmak istiyoruz” diyen Varol, ‘Biz kazanırsak, kaybeden olmayacak’ sloganı ile seçime hazırlandıklarını ifade etti.

KADINLARA DESTEK OLACAK
Kendisinin muhtar seçilmesi halinde muhtarlık binasının kadınların daha rahat girip çıkabilecekleri bir alan haline geleceğini kaydeden Varol, sıcak bir ortam ve kadınlara iş ve sosyal alanda yardımcı olacağını dile getirdi. Mahallede olaşan her türlü sorunun çözümü için Çerkezköy Belediyesi ile sıkı bir çalışma içerisinde olacaklarını kaydeden Nuray Varol, hiçbir sorunu göz ardı etmeden herkese eşit mesafede hizmet edeceklerini kaydetti.

MUHTAR GELENEĞİNDEN GELİYOR
Muhtarlığın kendi ailesi açısından da bir gelenek haline geldiğini ifade eden Varol, “Dedem ve babam uzun yıllar muhtarlık yaptı. Bu geleneği ailemde benden başka sürdürecek kimse de yok, bu yüzden aile geleneğimizi yaşatmak için yola çıktım. 2019 yılında erkek egemen toplumun yargılarını kırmak istiyorum. Biz kadınlar olarak artık ‘yeter’ demek istiyoruz, kadınlar da güçlerinin farkına varsınlar. Mahallemizde ikamet eden çoğu kadının desteğini arkamda hissediyorum, onlar da mahallemizin kadın muhtara ihtiyacı olduğunu ifade ediyorlar. Bazen bir eve gidip oy istediğimde ‘ben bilmem eşime sormalıyım’ diyor, oy hür iradenin temsilidir aksi kabul edilemez. Kadınların hür iradelerini kullanırken eşlerinin tesiri altında kalmadan sandığa gitmelerini sağlamak için asıl mücadelemizi vereceğiz” dedi.

NURAY VAROL KİMDİR?
Yönetim kadrosunu daha sonra açıklayarak seçim çalışmalarına hız vereceklerini kaydeden Varol, 1972 Erzurum doğumlu. ‘Dadaş’ olduğunu ifade eden Varol, aynı zamanda üniversite öğrencisi bir erkek evlat sahibi. Lise mezunu olan Varol, uzun yıllardır ilçede ikamet ediyor. Üniversite sınavlarına hazırlandığını ifade eden Varol, kadınların kendilerini geliştirmesi için her fırsatı değerlendirmesi gerektiği görüşünde. El sanatları ve çini sanatı tasarlayıcısı olan Varol’un aynı zamanda bir de otomobil kiralama şirketi bulunuyor. Çerkezköy’ün tanındık simalarından Hayri Varol’un eşi olan Nuray Varol bu dönemki seçimlere hazırlanıyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.