Kadın ne denli güçlü ise toplumda o denli güçlüdür

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kadın ne denli güçlü ise toplumda o denli güçlüdür
05 Aralık 2017 Salı 17:17

BİR ZİNCİRİN GÜCÜ EN ZAYIF HALKASININ GÜCÜ KADARDIR
“Ülkemizin çağdaşlaşma ve aydınlanma süreci Cumhuriyet’in ilanı ile başlamıştır.
Toplumu çağdaş dünyanın evrensel değerleriyle buluşturan büyük devrimlerin öncüsü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in kurulma yolunda büyük emek ve fedakarlık gösteren kadınlara haklarını teslim etmiştir.
Dünyadaki çağdaşlarından çok önce seçme ve seçilme hakkına sahip olan kadınlar da sosyal, ekonomik ve siyasi hayatta birçok kazanım elde ederek, toplumsal alanda varlığını ortaya koymuştur. Ülkemizin gelişmesine ve demokratikleşme sürecine büyük katkı sağlamıştır.
Bu büyük devrim, kadınların ellerinde kalan son kazanımların ellerinden alınmaya çalışıldığı günümüzde iyi okunması gerekmektedir.
Hak ve özgürlükler alanında geriye gidişin yaşandığı ülkemizde kadınlar toplumsal, siyasi ve ekonomik hayatta eşitsiz durumdadır.
Kadın kimliğine yönelik baskılar günden güne artmakta; kadın birey olarak değil de aile içinde tarif edilmekte, kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına iktidar karar vermektedir.
‘Kadının yeri evidir!’ ‘Kadın erkek eşit değildir’ zihniyetinin gölgesinde eve hapsedilmeye çalışılan kadınlar, bu çağdışı zihniyetin bir yansıması olarak şiddete, tacize, tecavüze uğramaktadır.
Cumhuriyet kadınları olarak biliyoruz ki;
Bir zincirin gücü en zayıf halkasının gücü kadardır.
Kadın ne denli güçlü ise toplumda o denli güçlüdür.
Kadınların toplumsal yaşamda erkeklerle eşit temsil edildiği, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı bir toplum çağdaşlığın vazgeçilmez koşuludur.
Kadını yok sayan, eşit olarak görmeyen, eve hapsetmeye çalışan her anlayışı tümden reddediyoruz.
Bizler; büyük bir irade ve kararlılıkla Atatürk’ün 83 yıl önce yaktığı aydınlanma meşalesini daha da yukarı taşıyacak, bu yolda karşımıza çıkan her engeli aşacağız.
Kadınlara bu aydınlık yolu açan Atatürk’ü sevgi, saygı ve minnetle anarken, kadının seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 83. yıldönümünü kutluyorum.
Kadının hayatın her alanında var olduğu, kadın erkek eşitliğinin sağlandığı, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlendiği Türkiye özlemimi bir kez daha dile getiriyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.