Kadına Şiddete Karşı farkındalık semineri

Çerkezköy Belediyesi tarafından 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla farkındalık semineri düzenlendi.

Kadına Şiddete Karşı farkındalık semineri
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
25 Kasım 2021 Perşembe 20:35

KADINLAR BİRÇOK ŞEKİLDE AYRIMCILIĞA MARUZ KALIYOR

Veliköy Mahalle Evi’nde saat gerçekleştirilen seminerde ilk olarak Trakya Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Aleyna Çakır tarafından “Kadına Şiddet” konulu sunum yapıldı. Kadınların hayatları boyunca birçok şekilde ayrımcılığa maruz kaldığına dikkat çeken Aleyna Çakır, “Kıyafet seçimlerimize göre acımasızca eleştiriliyoruz. İçimizden geldiği gibi güldüğümüzde ‘Saygısız’ diye yaftalamıyoruz. Bunun yanında bazı mesleklerde de ayrımcılık söz konusu. Bu kadın işi, bu erkek işi gibi söylemler hala devam ediyor. Öğretmen, hemşire, çocuk bakıcısı gibi meslekler kadın mesleği olarak görülürken; mühendislik, pilotluk gibi teknik beceri gerektiren meslekler erkek mesleği sanılıyor” dedi.

KADIN CİNAYETLERİ 10 YILDA 3 KAT ARTTI

Program, Trakya Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Yeşil’in “Flört Şiddeti” konulu sunumu ile devam etti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na göre kadın cinayetlerinin son 10 yılda 3 kat artığına vurgu yapan Yeşil, “2021 yılının Eylül ayında 26 kadın öldürüldü. 19 kadının ölümü ise şüpheli olarak nitelendirildi. Kadına şiddet olaylarının azalması, bu farkındalığın erken yaşlarda çocuklarımıza aşılanmasın ile mümkün olacaktır” dedi.

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Doç. Dr. Yeliz Yeşil, “Şiddete uğrayan kadınlarımız, polis merkezlerine, jandarma karakollarına, Cumhuriyet savcılıklarına, Aile Mahkemesi Hakimliği’ne başvurabilirler. Ayrıca Alo 183 Aile Kadın Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı’nı da 7/24 arayabilirler” ifadelerini kullandı. 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla farkındalık semineri sonunda, konuşmacılar Trakya Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Aleyna Çakır ve Trakya Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Yeşil’e çiçek takdim edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.