Kadınlarımız milletçe güçlü olmanın ön koşuludur

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kadınlarımız milletçe güçlü olmanın ön koşuludur
07 Mart 2018 Çarşamba 19:31

 ONURLU BİR SAVAŞIN ADI
“Emperyalizme karşı dünya kadınlarının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde birleşme günü olarak kabul edilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, onurlu bir savaşın adı olmuştur. 
KADINLARIMIZIN BUNU ASLA UNUTMAMASI GEREKİR
Türkiye’de kadınlar tüm haklarına, Cumhuriyet ile birlikte, Atatürk Devrimleriyle kavuşmuş ve bu kazanımlar ile çağdaş ülke kadınlarının önüne geçmiştir.  Kadınlarımızın bunu asla unutmaması gerekir. Kadınlarımızın unutmamaları gereken bir diğer konu da; mücadele edilmeden hak ve özgürlüklerin kazanılmayacağıdır.
EKONOMİK, SOSYAL VE SİYASAL HAKLARI BİR BİR KAYBETME NOKTASINA İTİLMİŞTİR
Ülkemiz her alanda öyle süreçlerden geçmektedir ki bu zor ve sıkıntılı dönemin içinde, yaşanan tüm olumsuzlukların bedelini de maalesef kadınlarımız ödemektedir. Yoksulluğun, şiddetin, acının ve gözyaşının ilk adresi kadınlarımız olmuştur. Kadınlarımız devrimlerle elde ettiği ekonomik, sosyal ve siyasal hakları bir bir kaybetme noktasına itilmiştir.
ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNDEN ÖRNEK VERDİ
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılındaki sözleri, bugün toplumumuzun kadına bakış açısını ve yaşanan tüm sorunların kaynağının da özeti niteliğindedir; ‘Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer bir organ işlemezse o sosyal toplum felçlidir.
Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur.’
KADINLARIMIZ MİLLETÇE GÜÇLÜ OLMANIN ÖN KOŞULUDUR
Dolayısıyla ülkelerin kalkınması, gelişmesi ve güçlü bir toplum olabilmesi için, kamuda ve toplumsal yaşamın tüm alanlarında kadına yer verilmesi gerekmektedir.
Ülkemizin birliği, bütünlüğü, huzur ve refahı için Atatürk’ün dediği gibi, kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamak milletçe güçlü olmanın da ön koşuludur.
Demokrasinin, adaletin, eşitliğin, hak ve hukukun egemen olduğu bir toplum umuduyla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.