KAGADER’E BAKAN ELİ DEĞDİ

Çerkezköy’de faaliyete başlayan Kadın Geliştirme Derneği (KAGEDER)’nin açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptı. KAGEDER’in açılış töreninde konuşan Bakan Dönmez, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, savaşta da barışta da kadınların büyük görevler üstlendiğini ve toplumun vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi.

KAGADER’E BAKAN ELİ DEĞDİ
14 Mart 2019 Perşembe 13:27

AÇILIŞI YAPTI
Geçtiğimiz Cuma günü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılışı gerçekleşen KAGEDER, Çerkezköy’de kadınların daha aktif hale gelmesi için çalışacak. KAGEDER’in açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı.
KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI
KAGEDER adına açılış konuşmasını Dilek Akkoyun yaptı. Kendileri için önemli olan günde yanlarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in olmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Akkoyun, “Derneğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah Çerkezköylü kadınlar artık daha güçlü olacak” dedi. Kadınların toplumun her alanında vazgeçilmez unsurlardan biri olduğunu ifade eden Bakan Dönmez, savaşta da barışta da Türk kadınının tüm fedakârlığını gösterdiğini vurguladı. Kadınların toplumun vazgeçilmez unsuru olduğunu kaydeden Dönmez, “Bizim için manevi değeri de muazzam. Cennetin annelerin ayakları altında olduğunu bilen bir milletiz. Ben bu bağlamda tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Derneğimizin de hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
BAKAN DÖNMEZ ÖZELEŞTİRİ GETİRDİ
“İstihdam konusunda gerilerde olduğumuzun farkındayız” açıklamasında bulunan Bakan Dönmez, “Kadınlar siyasetin içerisinde de istenilen seviyede değil. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 1934’te kadına seçme ve seçilme hakkını vermiş. Çağdaş ülkelerin çok daha önünde bir hak. Ona rağmen istediğimiz seviyede değil. Gerek iktisadi, sosyal hayatta kadının elinin değmesi gerekiyor.” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.