Kağıt israfından başka bir şey değil

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Darbeleri Araştırma Komisyonu Raporuna sert tepki gösterdi. Yüceer, “Gerçekleri sümen altı eden ve AKP’yi aklama raporundan başka bir şey olmayan bu rapor tarihe bir utanç vesikası olarak geçecektir” dedi

Kağıt israfından başka bir şey değil
02 Haziran 2017 Cuma 10:44

RAPORUN TEK AMACI AKP’Yİ SORUMLULUKTAN KURTARMAK
Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Raporunun asıl ve tek amacının AKP’yi sorumluluktan kurtarmak olduğunu ifade etti. FETÖ yapılanmasının Devlete yerleştiği dönem olan 2002 sonrasının raporda iki sayfayla geçiştirildiğini söyleyen Yüceer, “Başka herkes suçlu, AKP sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi hazırlanan 653 sayfalık rapor kağıt israfından başka bir şey değildir” dedi.
FETÖ’NÜN AKP TARAFINDAN BESLENİP BÜYÜTÜLDÜĞÜNE DAİR TEK BİR İFADE BİLE YOK
“AKP ve Erdoğan güzellemeleri ile dolu olan raporda 2002’den sonra FETÖ’nün AKP tarafından beslenip büyütüldüğüne dair tek bir ifade bile bulunmazken, AKP’den önce iktidarda olan neredeyse bütün siyasi partiler ve liderler töhmet altında bırakılmaktadır” diyen Yüceer, FETÖ yapılanmasının devlete yerleştiği dönem olan 2002 sonrasının raporda iki sayfayla geçiştirildiğine dikkat çekerek, “Bu hasret bitsin çağrılarına, AKP’li milletvekili ve Bakanların FETÖ liderini ziyaret için birbirini çiğnercesine Pensilvanya’ya koşuşturmalarına, Meclis kürsüsünden yaptıkları FETÖ övgülerine hiç yer verilmeyip, başka herkesi suçlu ilan etmek AKP açısından hiç şaşırtıcı olmamıştır” ifadelerini kullandı.
AYNI FOTOĞRAFTA ÇIKMAKJ İÇİN BİRBİRLERİNİ EZİYORLARDI
CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer açıklamasında “Ne istediniz de vermedik?” söylemlerinin raporda kendine yer bulamadığını, bunun nedeninin ‘Hocaefendiye’ selam göndermeden söze başlamayanların yaptıklarını unutturma ve sorumluluktan sıyrılma çabası olduğunu belirtti. Yüceer, “Bugün Fethullah Gülen’e ‘terörist başı’ diyen AKP’li siyasiler ve yandaşlarının, dün Gülen’le aynı fotoğraf karesinde yer almak için birbirini ezdiğini, Gülen ile görüşmeye davet edilmedi diye karalar bağladıklarını unutalım istiyorlar” dedi.
FETÖ’NÜN SİYASİ ORTAĞI AKP’DİR
Uzunca bir dönem iktidarı paylaştıktan sonra birbirlerine düşen ortakların kavgasının bedelini tüm toplumun ödediğini vurgulayan Yüceer, “FETÖ’nün siyasi ayağının aranması gereken yere, yani AKP’ye bakmadan FETÖ’nün ortadan kaldırılamayacağını, ‘Ne istediniz de vermedik?’ diyenlerin, FETÖ’yü devletin kılcal damarlarına kadar yerleştirenlerin sorumluluktan sıyrılamayacağını ve eninde sonunda gerçeklerin ortaya çıkarılacağını” ifade etti.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.