Kalkışma gecesi yaşananları anlattılar

15 Temmuz Gazileri, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programda Çerkezköy’de eğitim – öğretim gören öğrencilerle bir araya gelerek 15 Temmuz darbe kalkışması esnasında yaşadıklarını anlattı

Kalkışma gecesi yaşananları anlattılar
08 Aralık 2016 Perşembe 11:13

HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİ
Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ‘Çerkezköy 15 Temmuz Gazileriyle Buluşuyor’ adlı programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, 15 Temmuz Gazilerinden Üzeyir Civan, Musa İlhan ve Safiye Bayat ile çok sayıda öğrenci katıldı.
SİLAHLARI ASIL SAHİPLERİNE DOĞRULTTULAR
1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın konuşmalarıyla devam etti. Türkiye’nin, 15 Temmuz gecesi, tarihinin en kanlı ihanet girişimlerinden birini yaşadığını dile getiren Kaymakam Kubilay, “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızan FETÖ üyesi, asker elbisesi giymiş bir grup terörist, milletimizin kendilerine emanet ettiği silahları, silahların asıl sahiplerine doğrulttular.” dedi.
KAHRAMANLIK DESTANI YAZILDI
Bu teşebbüsle, milli iradenin gasp edilmeye ve Türkiye’nin ele geçirilmeye çalışıldığını dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Açılan ateşler, atılan bombalara rağmen, milletimiz ülkesine ve milli iradesine sahip çıkıp büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır. 248 aziz şehidimizin kanı ve 2194 kahraman gazimizin fedakarlıkları sayesinde hain girişim engellenmiştir.” ifadelerini kullandı.
NESİLLER BOYU ANLATILACAK
“Milletimiz bu şanlı direnişi asla unutmayacak ve bu direniş nesiller boyu anlatılacak.” diyen Kaymakam Kubilay, “15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak bizim görevimizdir.” şeklinde konuştu.
TEŞEKKÜR ETTİ
15 Temmuz gazilerini öğrencilerle buluşturduğu için Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e teşekkür eden Kaymakam Kubilay, “Zahmet edip buraya geldikleri için kahraman gazilerimize de teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.
YAŞANANLARI ANLATTILAR
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın konuşmalarını tamamlamasının ardından 15 Temmuz gazileri Üzeyir Civan, Musa İlhan ve Safiye Bayat, 15 Temmuz gecesi darbe kalkışması esnasında yaşadıklarını öğrencilere aktardı.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.