Kamu kurumu istiyoruz

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı, mahalle gezileri kapsamında Fevzi Paşa Mahallesi'ne ziyaret düzenledi. Fevzi Paşa'da vatandaşlarla bir araya gelen Ak Parti İlçe Başkanı Demirbağ ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'den mahalleli bölgelerinde kamu kurumlarının olmamasından yakındı. Mahalle sakinleri, "Bir kamu kurumu mahallemizde neden yok. Mesela PTT şubesi açılamaz mı?" diye taleplerini dile getirdi

Kamu kurumu istiyoruz
10 Mayıs 2013 Cuma 08:49

Fevzi Paşa Mahallesi sakinleri mahallelerine kamu kurumu istiyor. Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı'nın mahalle gezileri kapsamında yaptığı ziyarette Çerkezköy İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ ve Belediye Başkanı Ali Ertem'e yaşadıkları sorunları anlatan ve çözüm bekleyen mahalle sakinleri bir de taleplerini iletti. Mahalle sakinlerinden bazı vatandaşlar "Bir kamu kurumu mahallemizde neden yok? Mesela PTT Şubesi açılamaz mı?" diye bu taleplerini dile getirdi.
MAHALLE GEZİLERİ DEVAM EDİYOR
Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı mahalle ve kahve sohbetlerine devam ediyor. Son olarak Fevzi Paşa Mahallesi'ne ziyaret düzenleyen Ak Parti İlçe Yönetimi, Öz Karadeniz Dostlar Kıraathanesi'nde mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi. Ziyarete Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Yardımcısı Habip Bilgin ile Belediye Meclis Üyesi Behçet Güven ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Vahdet Akın ve Ferhat Yeğin ile partililer katıldı. Konuşmak yerine vatandaşların mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Ak Partililer, ilginç taleplerle karşılaştı. Kahvede oturan bazı mahalleli Ak Parti İlçe Başkanı Demirbağ ve Ali Ertem'den kamu kurumu talebinde bulundu.
KONTÖRLÜ SAYAÇ KULLAN
Kahve sohbetinde söz isteyen Fevzi Paşa Mahalle sakinleri belediye ile ilgili taleplerinin yanı sıra diğer kamu kurumlarına ilişkin taleplerini de dile getirdi. Bir vatandaş, Belediye Başkanı Ali Ertem'e, 'İnşaat suyu' kullandığını dile getirerek, "Başkanım ben emlak vergisi ödememe rağmen hala inşaat suyu kullanıyor görünüyorum. Bunu meskene çeviremez miyiz."diye sordu. Başkan Ali Ertem, iskan almadığı için oturduğu konutun inşaat ruhsatı üzerine göründüğü için inşaat suyu statüsünde su ücretlerini ödediğini belirterek, "İskan alacaksın. Ama ben sana bunun başka yolunu söyleyeyim. Eğer inşaat suyu ödemek istemiyorsan. Gidip kontörlü sayaç takacaksın. Bir kere sayaç parası ödersin sonra suyu normal kullanırsın. Kontörlü sayaç bu durumdan kurtulabilirsin. Onun dışında bizim yapabileceğimiz bir şey yok" diye açıklama yaptı.
PTT ŞUBESİ İSTEDİLER
Bunun üzerine aynı mahalle sakini mahallelerinde kamu kurumu olmamasından şikayet etti. Fevzi Paşa Mahallesi'ne banka, PTT şubesi gibi bir kamu kurumu istediklerini dile getiren vatandaş, "Bir kamu kurumu mahallemizde neden yok. Mesela PTT Şubesi açılamaz mı?" dedi. Bunun üzerine Başkan Ertem, "Belediyenin görevi altyapı, üst yapı, yol, parke, cenaze hizmetleri, kanalizasyon, yağmur suyu gibi hizmetler vermek. Bu manada belediyenin hizmetleri bakımından bir eksik Fevzi Paşa Mahallesi'nde var mı? Lokal sorunlar olabilir. Ama genel manada Belediye’nin yapması gereken hizmetlerden bir eksik yok. Yine Fevzi Paşa'nın imarı ile ilgili bir sorun yok. 10 yıl önce ne bir yol vardı Fevzi Paşa'da, ne de apartman. Mahalle olarak sakin bir mahalle arayacaksınız. Bir tarafta dükkanlar, işyerleri, kamu kurumları diğer tarafta mahalle zaten olmaz. Ne yapacaksınız böyle bir yeri. Bunlar şehrin belli yerlerinde olur. Belli yerleri de mahalle olur. Fevzi Paşa Mahallesi'nde bu manada sakin güzel bir yer. Bence kamu kurumlarına ihtiyaç yok" dedi. Buna rağmen Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, mahalleninin PTT isteğiyle ilgili olarak not aldı. Demirbağ, "Bizim görevimiz değil. Kurumlar kendi ihtiyaçlarına göre belirliyor. Ancak yine de biz bunu PTT'ye teklif ederiz. Onlarda uygun görürse açar" diye konuştu.
SİVRİ SİNEK'DEN UYUYAMIYORUZ
Mahalledeki su ve elektrik kesintilerinin dile getirildiği kahve sohbetinde vatandaşlara, bu tür kesintilerin her yerde olabildiğini anlatan Belediye Başkanı Ali Ertem, elektrik hatlarının en son Fevzi Paşa'da yer altına alınmasına ilişkin şikayetlere de cevap verdi. Ertem,"Bunun önüne geçemezsin. Bir arıza olduğu zaman mecbursun kesmeye. Ama öyle uzun süreli kesintiler olmuyor. Elektrik bizimle ilgili değil ancak onlarda çalışıyor. Elektrik hatları yavaş yavaş yer altına alınıyor. Merkezden başlayarak yapıyorlar. Siz olsanız merkezi bırakarak çevreden mi başlarsınız? Sırayla geliyor" dedi.
Bu arada İlçe Başkanı Demirbağ, "Ama doğalgaz da ilk Fevzi Paşa Mahallesi'ne verildi" diyerek Ertem'i destekleyen sözlerde bulundu. Bir vatandaş, yazın sivri sinek nedeniyle geceleri uyuyamadıklarını belirterek, "Başkanım ben Kumlu Geçit'de oturuyorum. Yazın geceleri sivri sinekten uyuyamıyoruz. İlaçlanması için Belediye'yi arıyoruz. Kimse gelmiyor" diye şikayette bulundu. Bunun üzerine Başkan Ertem, yardımcısı Habip Bilgin'e ilaçlama yapılması talimatı verdi.
AK PARTİLİLER OYUN OYNAYANLARA ŞANS DİLEDİ
Kahvelere habersiz ziyaretlerde bulunan Ak Partililer, bu sırada oyun oynayan vatandaşlara şans dilemeyi de ihmal etmiyor. Başkan Ertem,  Öz Karadeniz Dostlar Kıraathanesi'nde  okey oynayan vatandaşlara şans diledikten sonra sırası gelen oyuncu için taş çekerek katılmayı da ihmal etmedi. Ak Partilileri gören bazı vatandaşlar oyunlarını yarıda keserek, kahve sohbetine katılırken bazıları selamlaşma faslının ardından oyunlarına kaldıkları yerden devam etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.