Kan Bağışı Şöleni düzenlendi

Türk Kızılayı ile Kapaklı Belediyesi işbirliğinde Kan Bağış Şöleni düzenlendi. Kan bağışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kan Bağışı Şöleni düzenlendi
14 Kasım 2017 Salı 12:10

KAN VER HAYAT KURTAR
Türk Kızılayı ve Kapaklı Belediyesi işbirliği ile ‘Kan ver hayat kurtar’ sloganı ile eski belediye meydanında kan bağış şöleni düzenledi. Kan bağış şölenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediyesi Belediye Başkan Vekili Sevgi Aksoy, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İHTİYACA YÜZDE 100 DÖNÜŞ YAPABİLME KONUMUNDAYIZ
Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, “Bizleri burada misafir eden Kapaklı halkına saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Biliyorsunuz ki kan yapılamayan tek ilaç ve kan verdiğimizde her 1 ünite ile 3 tane insana hayat veriyoruz. Çok değil bundan 10 yıl geriye gittiğimizde çeşitli yayın organlarında ‘Şu kan grubundan acil lazım’ gibi ilanlar duyuyorduk ama bugün böyle cümleler kurmuyoruz. 10 sene önce Türkiye’deki hastanelerin ve kamu kurum ve kuruluşlarının bir yıllık kan ihtiyacı 1 milyon 500 bin ünite civarındaydı. O günlerde Türk Kızılayı, tek kan toplama yetkisine sahip olan kurum olarak maalesef Türkiye’deki kan ihtiyacının ancak yüzde 27-30’larını karşılayabiliyorduk. Geldiğimiz nokta itibariyle şuan ihtiyaca yüzde 100 dönüş yapabilme konumundayız. Burada başta Kızılay Yönetim Kurulu üyeleri, Kızılay çalışanları ve en önemlisi kan bağışçılarımızı tebrik ediyorum. Bundan 10 yıl önce yılda 300-400 bin ünite kan toplayamazken, bugün 300-400 bin ünite kanı sadece bir vilayetimizde toplama noktasına kadar geldik.”dedi.
HEDEFİMİZ SÜREKLİ KAN BAĞIŞÇILARI
Vatandaşları kan bağışına davet eden Can, “Bugün itibari ile 2 milyon 500 bin litreyi geçmiş durumdayız. Diyoruz ki; ‘Erkekler ve kadınlar olarak 18 yaşını geçmiş, 65 yaşından gün almamış her vatandaş şartlar uygunsa güven ve gizlilik esası içinde kan verebilir.’ Erkekler yılda 4 kez kan doneri olabilir. Her kan veren yurttaşımıza kanı kullanıldığında cep telefonuna mesaj gönderiliyor. Ayrıca bağışlanan her 1 ünite kan için bir fidan dikiliyor. Kadınlar ise yapıları itibari ile yılda 3 sefer kan verebiliyorlar.” ifadelerini kullandı.
EN ÇOK İNSANİ YARDIM YAPAN ÜLKE; TÜRKİYE
Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ise, insani yardım üzerine konuşmak istediğini vurgulayarak, “Biliyorsunuz Kızılay Türkiye’nin insani yardım konusundaki sivil toplum örgütüdür ve son yıllarda Türkiye insanı yardım konusunda çok büyük yollar kat etti. Nüfusuna ve ekonomik durumuna yorumlandığımız zaman Türkiye dünyanın en büyük insanı yardım ülkesidir. Bu ne demek oluyor? Nerede bir savaş varsa, mazlum bir halk evinden barkından olduysa, nerede bir doğal afet deprem sel varsa Türkiye oraya koşuyor. Dünyada çokça bizden zengin ülkeler olabilir. Ama bu şunu gösteriyor ki gönülleri bizim kadar zengin değil. Bizim yardım elimiz dünyanın dört bir tarafına ulaşırken bizden çok daha zengin olan bazı ülkelerin lüks içinde yaşarken yanı başında olan faciaları görmezden geldiklerini biliyoruz ve üzülüyoruz. Ama bizim devletimiz çok büyük ve dünyanın dört bir tarafına yardım elini uzatabiliyor. Ben böyle bir devletin memuru olmaktan, böyle bir milletin mensubu olmaktan gurur duyuyorum.”dedi.
KAN VERMEYE DAVET EDİYORUM
Kan bağışlamanın önemine vurgu yapan Kaymakam Yüzer, “1 ünite kan vermek basitçe kan vermek değildir; aslında can vermektir. Suni olarak hiçbir ülke hiçbir teknoloji ile kanı üretemiyor. Sizin kendinizin ya da bir yakınınızın hastaneye düştüğünü bir kaza sonucu gittiğini düşünelim ve kana ihtiyacımız var. Ne kadar paranız olursa olsun, ne kadar zengin olursanız olun, dünyanın en modern hastanesine gitmiş olsanız dahi ihtiyaç olan kanı bulamazlarsa o yakınınızı kaybetmek durumunda kalabilirsiniz. O yüzden ben diyorum ki ‘Kan vermek, can vermektir.’ Bütün Kapaklı halkını buradan Kızılay’a kan vermeye davet ediyorum.” dedi.
ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ
Şenlik kapsamında, Kapaklı’da eğitim veren çeşitli okullardan öğrenciler halkoyunları gösterisi yaptı. Burada kan bağışında bulunan ailelerin çocukları da boyama etkinliği yaparak keyifli dakikalar geçirdi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.