Kanalizasyon bakımı başladı

Çerkezköy Belediyesi tarafından, şehir içindeki kanalizasyonlara bakım ve rehabilitasyon çalışması yapılıyor.

	Kanalizasyon bakımı başladı
21 Ağustos 2007 Salı 08:32

Çerkezköy'ün tüm kanalizasyon şebekesinde rehabilitasyon çalışması yapılacağını ve çalışmaların başladığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, bu çalışmanın Belediye'nin kanalizasyon şebekesinde bugüne kadar hiç yapılmadığını belirterek "Çerkezköy tarihinde bugüne kadar yapılmamış bir kanal bakım, onarım ve iyileştirme çalışmasını başlattık. Yaklaşık 2 ay sürecek olan kanal çalışmamızda, Çerkezköy'deki tüm kanalizasyonlara rehabilitasyon ve bakım çalışmasına tabii tutulacak" dedi.

KANAL BAKIM ARACI İŞ BAŞINDA

Çerkezköy Belediyesi tarafından rehabilitasyon çalışmasının yapılabilmesi için araç kiralandığını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Yapacağımız rehabilitasyon çalışması ile Çerkezköy'deki tüm kanallar komple bakımdan geçecek. Bakım ise şu şekilde yapılacak; Belediye olarak sadece bu işi yapan çok büyük bir araç kiraladık. Çünkü bizdeki mevcut araçlar tüm kanallara bakım yapabilecek kadar büyük ve güçlü değil.

Kiralanan araç kanallara bakım yapacak, onarım ve acil tamirat gereken yerleri tespit ederek bize nokta olarak bildirecek.

Ayrıca bu aracın bir başka özelliği de çalışmalar tamamlanınca kanallara kamera salacak ve hastanelerdeki endoskopi ünitesi gibi kanalların içerisini bize canlı olarak da gösterebilecek. Böylelikle tıkanıklık olan yerleri direkt olarak tespit edeceğiz ve gerekli işlemi yapacağız.

AMAÇ TIKANIKLARIN TAMAMEN ÖNÜNE GEÇMEK

Kiraladığımız bu araç ile cadde cadde, sokak sokak tüm kanalların kontrolünü, bakımını ve onarımını yapıyoruz. Yapılacak olan bakımlardan sonra Çerkezköy'deki tüm kanallar tertemiz olacak ve şehrin tüm kanalizasyon sistemi elden geçmiş olacak.

Bugüne kadar yapılmamış ve ilk kez yapılacak olan bu işlem başladı. Tüm kanalların kontrol ve bakımı hemen hemen Eylül ayı sonu, ya da Ekim ayı başlarına kadar sürecek. Amacımız özellikle kış aylarında ara ara yaşanan kanal tıkanıklarının tamamen önüne geçmek. Ayrıca kanalizasyon sistemimize köklü bir bakım yapmak.

Yaklaşık 2 ay sürecek olan bu bakım ve onarım çalışmasının ardından uzun bir süre Çerkezköy'ün kanalizasyon sisteminde bir sorun çıkmasını beklemiyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.