KANDİL GECESİ MEVLİD OKUDULAR

Regaib Kandili camilerde imam ve müezzinlerin okuduğu mevlid-i şerifler ve Kur'an-ı Kerimle kutlandı

KANDİL GECESİ MEVLİD OKUDULAR
26 Mayıs 2012 Cumartesi 08:21

Çerkezköy'de Regaib Kandili,  hemen tüm camilerde Kur'an-ı Kerim ve mevlid-i şerif okunarak kutlandı. Müftü Mahmut Emin'in katıldığı program Osmanlı Camisi'nde yapılırken, kandil programının en renklilerinden biri Erkaynak Camisi'nde yapıldı.

Akşam ve yatsı namazı arasında okunan Kur'an-ı Kerimle başlayan Regaib Kandili programı vaaz ve sohbet ile başladı. Cami İmamı İlhan İlke, Regaib Kandili'nin günahların affolunduğu gecelerin başında geldiğini söyledi. Bu gece yapılan duaların Allah tarafından reddolunmadığını söyleyen İmam Hatip İlhan İlke, üç aylarda yapılan duaların da önemini vurguladı. İlke, "Üç aylarda yapılan duaların bire on, bire yüz, bire üç yüz ve bire bin sevapları vardır. Regaib gecesini nafile namaz kılmak, Kur'an okuyarak geçirmeliyiz. Müslümanların birlik ve beraberliği için dua etmeliyiz."dedi.

Erkaynak Camisi'ndeki Regaib Kandili programı daha sonra Mevlid-i Şerif ve ilahilerle devam etti. Cami İmamı İlhan İlke ve Müezzin Eyüp Özdemir'in okuduğu mevlidin ardından şehit ve gaziler için dua edildi.Programın sonunda cemaate lokum ve kandil simidi dağıtıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.