Kantin ihaleleri yapıldı

Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Nurullah Narin İlköğretim Okulu'nun kantin ihalesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İhale Komisyonu tarafından gerçekleştirildi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun kantin ihalesini 1900 TL ile en yüksek fiyatı veren Orhan Uslu kazanırken, Nurullah Narin İlköğretim Okulu'nun kantin ihalesini ise aylık 3950 TL’lik teklifi ile Ali Koçer kazandı

Kantin ihaleleri yapıldı
06 Ocak 2011 Perşembe 00:00

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ihalelere Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun kantin ihalesini ile başlandı. İhale Komisyonu Özel İdare Müdürü Hüseyin Şahin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Himmet Çakılcı, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Musa Dinç ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Binnur Aydemir'den oluşurken, ihaleye Nurten Can, İlknur Sarıhan ve Orhan Uslu katıldı.
 
EĞİTİM KURUMUNUN BİR ÇALIŞANI OLACAKSINIZ
    İhale öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren Şube Müdürü Himmet Çakılcı ihaleyi kazanan kişinin eğitim kurumunun bir çalışanı olacağını söyledi. Kazanç elde etmek için okulun kantinini işletmek istediğinizi göz ardı etmiyoruz diyen Çakılcı, "Her şeyden önce çocuklarımız için hijyenik bir ortamda kaliteli ve ekonomik hizmet vermeyi ön planda tutmanız gerekiyor. Bunu başarırsanız öğrencilerimizin sizlere ve okulumuza güveni artacaktır. Çocuklarımızın eğitiminde özellikle hijyen ve iyi beslenme gibi konularda sizlerin iyi bir örnek teşkil etmesi önemlidir" dedi.
    Okul Müdürü Musa Dinç ise "İhaleye katılan kişilerin gelir elde etmelerini isteriz ama fiyat verirken %21 sabotaj vergisini ve okulumuzda gazlı içecek ve kızartma türü ürünlerin satılmadığını göz önüne almanız gerekiyor" dedi. Konuşmaların ardından açık artırma üslüyle yapılan ihaleye geçildi. 1200 TL’den başlayan ihalede aylık kira bedeli 1550 TL’ye ulaşınca Nurten Can ihaleden çekildi.

KOMİSYON MÜDAHALE ETTİ
    İhale bedelinin 1750 TL ulaşmasından sonra İhale Komisyonu duruma müdahale etti. Fiyatın daha fazla yükselmesinin kardan çok zarar getireceğini açıklayan İhale Komisyonu üyeleri kapalı zarf usulü son tekliflerin verilmesini istedi. Kapalı zarf usulü yapılan son teklifte 1900 TL ile yüksek fiyatı veren Orhan Uslu ihaleye kazan kişi oldu.
    İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Himmet Çakılcı komisyonun ortaya çıkan sonucu değerlendirip son kararını vereceği söyledi. Cumhuriyet İlköğretim Okulunun kantini işletme hakkı Orhan Uslu’ya verildiği takdirde yılın 9 ayı boyunca 1900 TL aylık kira bedeli verecek. Uslu, okul yönetimi ile her sene sözleşme yenilenerek 5 yıl boyunca kantini işletme hakkına sahip olacak.

2 BİN LİRAYA AÇILAN İHALE 3 BİN 950 TL’YE KAPANDI
    Günün ikinci ihalesi ise Nurullah Narin İlköğretim Okulu'nun kantin işletme ihalesi oldu. İhale Komisyonu Özel İdare Müdürü Hüseyin Şahin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Himmet Çakılcı, Nurullah Narin İlköğretim Okulu Müdürü Halit Ercan, Nurullah Narin İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Sakine Kurutaş tarafından oluşurken, ihaleye Ali Koçer ve Rıdvan Kalkan katıldı. 2 bin TL bedelle başlayan ihalede 7. teklifler sonunda rakamın aşırı derecede yükselmesi sonucu İhale Komisyonu durma müdahale etti. İhale komisyonu katılımcılardan son tekliflerin kapalı zarf usulü yapmalarını istedi. Kapalı zarf usulü yapılan son teklifte 3950 TL ile en yüksek fiyatı veren Ali Koçer ihaleyi kazandı. İhale Komisyonu ortaya çıkan durumu değerlendirten sonra ihalenin sonucunu açıklayacağını söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.