Kapaklı Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Kapaklı Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kapaklı Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
11 Ağustos 2020 Salı 11:12


Gündem maddelerinin görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandığı meclis toplantısı sonrasında konuşan Başkan Çetin, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Kapaklı’nın gerçekten ihtiyacı olan hizmetleri getirmek için el birliği yapalım, birlikte hareket edelim. Kazanan Kapaklı olsun. Bu kutuplaşmaya devam edersek maalesef Kapaklı kaybeder.” dedi.
BAŞKAN ÇETİN’DEN PANDEMİ UYARISI
Toplantı öncesi söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, geçmiş Kurban Bayramınızı kutluyorum. Bildiğiniz üzere pandemi sürecinde yapamadığımız toplantılar olmuştu. Normalde tatil ettiğimiz Ağustos ayı meclisini geçen ay aldığımız meclis kararıyla yapmayı uygun gördük. Pandemi hala bir risk teşkil ediyor. Bölgemizdeki bazı sanayi kuruluşlarında pozitif vaka sayılarının oldukça fazla olduğu yönünde bilgiler geliyor. Pozitif vakaların birçoğu da ilçemizde ikamet ediyor. Bir kez daha tüm halkımızın hassasiyetine, dikkatine önem vermesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum. İkinci dalgadan bahsediliyor. İkinci dalga umarım tahmin edildiği kadar ciddi bir sıkıntı oluşturmadan atlatılır. Öyle olabilmesi içinde hep beraber toplum olarak, yerel yönetimler olarak üzerimize düşen görevleri layıkıyla yapmamız gerekiyor.” dedi.
AÇILIŞ VE YOKLAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Başkan Çetin’in konuşmasının ardından açılış ve yoklama gerçekleştirildi. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra gündem maddeleri okunarak, görüşülmesine geçildi.
OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Gündemin 1. Maddesinde yer alan Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 22/07/2020 tarih ve E.10393 sayılı Dolu Kadro Değişikliği konulu yazı oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 22/07/2020 tarih ve E.10395 sayılı Boş Kadro Değişikliği konulu yazı oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 22/07/2020 tarih ve E.10431 sayılı tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan mühendisin aylık çalışma ücretinin belirlenmesi konulu yazı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
OY BİRLİĞİYLE KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ
Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 23/07/2020 tarih ve E.10526 sayılı Parke Taşı Talebi konulu yazının görüşülmesini içeren gündemin dördüncü maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 23/07/2020 tarih ve E.10465 sayılı 303 ada 27 parseldeki belediye hissesinin hissedarına satılması konulu yazısının görüşülmesini içeren gündemin beşinci maddesi de oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.
BAŞKAN ÇETİN’E PROTOKOL YETKİSİ VERİLDİ
Ağustos ayı meclis toplantısı Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 28/07/2020 tarih ve E.10823 sayılı Kültür Merkezi Tahsisi konulu yazısının görüşülmesini içeren altıncı gündem maddesiyle devam etti. Atatürk Kültür Merkezi binasının kullanımının Kapaklı Belediyesine bedelsiz tahsis edilmesi için protokol yapılması için Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde yer alan Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 29/07/2020 tarih ve E.10932 sayılı tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan teknikerin aylık çalışma  ücretinin belirlenmesi konulu yazının görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
“RUHSAT ŞARTLARINI YERİNE GETİRMEYEN RUHSAT ALAMAYACAK”
Meclis toplantısı İmar Komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi ile sürdü. İmar Komisyonun aldığı kararlar oy birliğiyle kabul edildi. Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü tarafından sunulan 26/06/2020 tarih E. 8978 sayılı İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı konulu yazı görüşülerek komisyonca oy birliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili Başkan Çetin, “Yaklaşık 6-7 aydır belediye bünyemizde İçişleri Bakanlığının kullandığı modüler yapıları tek tek birimlerimizde kullanıma sunuyoruz. Bu ruhsatlandırma faaliyetini de bir buçuk aydır Zabıta Müdürlüğümüz İçişleri Bakanlığımızın kaydına girerek ruhsatlandırma veriyor. Dolayısıyla buradan tüm kamuoyuna da ileteyim. Bundan böyle ahbap-çavuş ilişkisine son vermiş oluyoruz. Her konuda resmi bir mevzuat içinde yürütmek için birimlerimizle çalışıyoruz. İmar konusu da bunlardan biriydi. 2 yıl içerisinde tüm birimlerimiz bu sisteme dahil olarak faaliyetlerimizi yürüteceğimiz bir ortam oluşacak. Herhangi bir haksızlığa, adaletsizliğe son vermiş olacağız. Ruhsat şartlarını yerine getirmeyen ruhsat alamayacak. Maalesef geçmiş dönemlerde birçok ruhsat verilmiş ve o ruhsatlar bugün çok da hukuki değil. İşi resmi hale getirip haksızlığı önlemeye çalışıyoruz.” açıklamasını yaptı.
“KAPAKLI’NIN SORUNLARIYLA GECE GÜNDÜZ DERTLENİYORUM”
Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından AK Parti Grup Sözcüsü İbrahim Aktürk’ün geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Ankara ziyareti ile ilgili Başkan Çetin’den bilgi istemesi üzerine söz alan Başkan Çetin şunları ifade etti:
Kapaklı’da siyaseti Kapaklı için yapamıyoruz. Keşke bunu başarsak. Kapaklı Tekirdağ genelinde bir ilke imza atacaktı. Muhalefet meclis üyelerimizle birlikte gidip TBMM’de Meclis Başkanımıza taleplerimizi iletme şansımız vardı. Biz yine ilettik ama CHP meclis üyeleri de aramızda olsaydı gerçekten memnun olurduk. Meclis başkanımız 2. defa seçilmesi hasebiyle bu dönem görev yapacağı süre içerisinde kendisini çok daha ziyaret edip, ilçemizin sorunlarını aktarmamız gerekiyor. Böyle bir imkanımız var. Aynı şekilde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın da ifade ettiği gibi CHP’nin Faik Öztrak gibi bir değeri var. O gün katılmış olsaydınız, onu da ziyaret etmek isterdik. İlçe başkanlarımız da burada. Bu birlikteliği ben rica ediyorum. 2023’e kadar siyasi kutuplaşmayı bir tarafa bırakıp, Kapaklı’nın gerçekten ihtiyacı olan hizmetleri getirmek için el birliği yapalım, birlikte hareket edelim. Kazanan Kapaklı olsun. Bu kutuplaşmaya devam edersek maalesef Kapaklı kaybeder. 2024 hesabı yapmıyorum. Kapaklı’nın sorunlarıyla gece gündüz dertleniyorum. Başka ilçelerde, bazı bölgelerde siyaseti topyekun yapıyorlar, sonuç alıyorlar. Ankara’da kapısını çalacağımız iki değer var. Gittiğimizde alacağımız sonuçları hep beraber alkışlar, hep beraber gururunu yaşarız. TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamıza Kapaklı’nın sorunlarını meclis üyelerimizin ağzından bir kez daha aktardık. Ankara’daki hizmetin buraya gelmesi lobiyle oluyor. Gidip talep etmez, takipçisi olmazsanız sonuç alamıyorsunuz. Hep beraber Kapaklı eşrafıyla beraber bir algıyı yönetmemiz lazım. Birlik beraberlik içerisinde orada yapacağımız ziyaretler önem arz ediyor. Tüm milletvekillerimizi ziyaret etsek güzel olurdu.
“KAPAKLI’NIN BİRLİK BERABERLİĞE İHTİYACI VAR”
İlçe başkanları makamıma buyursunlar, hep beraber konuşalım. Beklentileri neyse karşılamaya hazırız. Kapaklı’nın ciddi sorunları var. Kapaklı’nın birlik beraberliğe ihtiyacı var. Hep beraber eğer siyaseti Kapaklı’ya hizmet için yapacaksak hep beraber büyükşehre gidelim, Ankara’ya gidelim. İlçe başkanlarıyla her zaman bir yere giderim. Bunu yapanlar ilçelerine hizmet alıyor. Ankara isteme kapısı. Aynı şey büyükşehirde de geçerli. Büyükşehir yasasıyla beraber hizmetlerin büyükşehir belediyesini ihtiva ediyor.  5 yıl birlikte hizmeti getiriyorsak bu siyasetle ilgilenen herkesin başarısı olacak. Trakya’nın en problemli, en zor ilçesi Kapaklı. Hem nüfus yoğunluğundan kaynaklanan, hem yeni ilçe olmasından, hem de birikmiş problemlerden kaynaklanan sıkıntılar var. Bu problemlerin çözülmesi için büyükşehir ve Ankara’dan ciddi destekler almamız gerekiyor. Pazartesi günü Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızın Kırklareli’nde temel atma programına geleceğini duyunca hemen oraya gittim. Yıldızkent Kavşağı konusunu gündeme getirmeye çalıştım. Her fırsatta elimden gelen gayreti gösteriyorum. Bunu birlikte yaparsak daha fazla başarılı olacağımıza inanıyorum.
Başkan Çetin’in konuşmasının ardından Ağustos ayı olağan meclis toplantısı sona erdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.