Kapaklı Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantıları tamamlandı

Kapaklı Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirilen iki oturumla tamamlandı.

Kapaklı Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantıları tamamlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
07 Mayıs 2022 Cumartesi 11:31

Atatürk Kültür Merkezi’nde 5 Mayıs Perşembe günü yapılan ilk oturumda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı ve komisyonlara havale edildi. 6 Mayıs Cuma günü yapılan ikinci oturumda da komisyonlarda görüşülen konulara karara bağlandı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Aldığımız kararların ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

KAPAKLI ÇALIŞTAYI BAŞLAYACAK

Kapaklı Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısının ilk oturumunda bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, çalışma ve projelerin son durumu hakkında bilgilendirmede bulundu. Başkan Çetin, “Kapaklı Kaymakamımız Bayram Sağır önderliğinde siyasi parti temsilcileri, meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, STK temsilcilerimizin de katılacağı Kapaklı çalıştayını başlatacağız.” dedi.

MİNİKA TRAKYA PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın daveti üzerine kendisini ziyaret ettiğini ve daire başkanlarının da katıldığı bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çetin, “İlçemizde bu yıl içerisinde faaliyete geçirmeyi planladığı projelerle ilgili bize bilgi verdiler. Ortak imza altına aldığımız taleplerimiz vardı. Bunlardan biri olan ve inşaatı devam eden Engelsiz Yaşam Evi’nin bu yıl bitirilmesi planlanıyor. Vahit İnce Üst Geçidi’nin de revize edilerek daha kullanışlı hale getirileceği ifade edildi.  Projesini hazırladığımız Minika Trakya Projesi’ni Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi üstlenecek. 15 milyon TL’lik yatırımın çalışmalarının başlaması talimatını verdi.” diye konuştu.

CANBAZLAR CADDESİ’NİN İÇME SUYU HATTI YENİLENECEK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın eski belediye meydanının düzenlenmesiyle ilgili daire başkanlarına talimat verdiğini dile getirerek konuşmasını sürdüren Başkan Çetin, “Canbazlar Caddesi’nde sürdürdüğümüz altyapı yenileme çalışması kapsamında TESKİ içme suyu hattını da yenileyecek. İçme suyu hattının da yenilenmesi sonrasında caddemizi ilçemize yakışır modern bir görünüme kavuşturacağız. Erbay Caddesi’nin ışıklandırılmasının LED ışıklandırmaya dönüştürülmesiyle ilgili de projeyi hazırladıklarını ve ihaleye çıkacaklarını söylediler.” dedi.

Yıldızkent Köprülü Kavşak Projesi’nde yakın zamanda çalışmaların başlayacağını ve konunun takipçisi olduklarını belirten Başkan Çetin, konuşmasının sonunda 'Eren Abluka-5' operasyonunda şehit düşen ve memleketi Saray’da sonsuzluğa uğurlanan Jandarma Uzman Çavuş Fatih Berkay Akgün’e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Ek gündem maddeleri ve önergeler okunarak gündeme eklendi ve ardından gündem maddeleri sırasıyla okundu.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Toplantının ilk gündem maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün İsmetpaşa Mahallesi 1548 ada 1 parsele ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi.

Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan Teşkilat Yapısı Yetki ve Sorumluluk ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğinin revize edilmesi konulu yazı ve Fen İşleri Müdürlüğü Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliğinin revize edilmesi konulu yazısı oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Kapaklı İlçesi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notu ilavesi konulu yazı oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi. Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğünün 28.03.2022 tarih 25673 sayılı Öğrenci Kartı Oluşturulması konulu yazısının görüşülmesini içeren gündem maddesi de oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Belediyemiz mülkiyetinde bulunan 1547 ada 2 parselde İmar Planında spor alanı olan arsanın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde satışa çıkarılması konulu yazı oy çokluğuyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün ödenek aktarımı konulu yazısı oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Karlı Mahallesi 123 ada 1 parselde Güneş Enerjisi santrali, Biyogaz ve Sera tesisi, yapılması işinin 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yapılması hakkındaki konu kapsamında yapılması için belediye başkanına yetki verilmesi konulu yazısı oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan 1 adet Sepetli Platform araç alımı konulu yazısının görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesinin oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Karaağaç Mahallesi 687 ada 5 parselin güneyi ile 701 ada 1 nolu parselin kuzeyinde yer alan park ve rekreasyon alanının 120 metrekaresinin Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne su kuyusu açılmak üzere tahsisi konulu yazısı görüşülerek, alanın 20 yıl süreyle tahsis edilmesi talebi oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Atatürk Mahallesi 1297 ada 7 parselde bulunan 76 metrekare Belediye Hissesinin hissedarına satışı konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Görev ve Çalışma yönetmeliğinin revize edilerek kabulü konulu yazının oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Kapaklı Belediyesi 2021 Mali Yılı Kesin Hesabı da oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan Ek Bütçe konulu yazının oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün hüküm ve tasarrufu Belediyeye ait Karlı Mahallesi 51 nolu işyerinin 5 yıl süre ile kiraya verilmesi konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan 2064 ada 1 parselde yapılması planlanan okula maddi destek sağlanması ve bu doğrultuda yapılacak olan protokol için yetkisi verilmesi konulu yazının oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Atatürk Mahallesi 973 ada 16 parselde 144.18 metrekarelik belediye hissesinin satışının yapılması konusu oy çokluğuyla kabul edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmaz üzere 1 adet sedan aracın 3 aylığına geçici olarak tahsis edilmesi konusu yazının oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda diğer ek gündem maddeleri ve önerge de görüşülerek karara bağlandı.

İKİNCİ OTURUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci oturumu 6 Mayıs Cuma günü 16.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılış ve yoklamanın ardından İmar Komisyonu kararları görüşüldü.

YENİ MAHALLE İSİMLERİ VE SINIRLARI BELİRLENDİ

5393 sayılı Belediye Kanunun 9.  Maddesi 2. Fıkrasında istinaden Atatürk Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi  ve İnönü Mahallesinin  bölünüp  mahalle adlarıyla sınırlarının tespit edilmesini içeren komisyon kararı okundu. Atatürk Mahallesi’nin 3 mahalleye bölünerek mevcut Atatürk Mahallesinin haricinde Mevlana Mahallesi, Ömer Halisdemir Mahallesi isimleri ile 2 yeni mahalle oluşturulması ve sınırlarının belirtildiği şekilde kabulü oy birliğiyle geçti.  Cumhuriyet Mahallesi’sin 3 mahalleye bölünerek mevcut Cumhuriyet Mahallesi haricinde 19 Mayıs Mahallesi, Vatan Mahallesi isimleri ile 2 yeni mahalle oluşturulması ve sınırlarının belirtildiği şekilde kabulü oy birliğiyle geçti.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Bahçelievler Mahallesi’nin 3 mahalleye bölünerek mevcut Bahçelievler Mahallesi haricinde Yunus Emre Mahallesi, Adnan Menderes Mahallesi isimleri ile 2 yeni mahalle oluşturulması ve sınırlarının belirtildiği şekilde kabulü oy çokluğuyla geçti. İnönü Mahallesi’nin 2 mahalleye bölünerek mevcut İnönü Mahallesi haricinde Yıldızkent Mahallesi isimi ile bir yeni mahalle oluşturulması ve sınırlarının belirtildiği şekilde kabulü oy birliğiyle geçti.

İsmetpaşa Mahallesi 1548 ada 1 parsele ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği konulu yazısını içeren ve komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Kapaklı İlçesi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notu ilavesi konulu yazıyı içeren ve İmar Komisyonunda oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Karaağaç Mahallesi 687 ada 5 parselin güneyi ile 701 ada 1 nolu parselin kuzeyinde yer alan park ve rekreasyon alanının 120 metrekaresinin Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne su kuyusu açılmak üzere tahsisi konulu yazısı görüşülerek, alanın 20 yıl süreyle tahsis edilmesi talebini içeren ve komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 29.04.2022 tarih 27592 sayılı BR istasyonu yeri konulu yazısı ile ilgili komisyon kararının görüşülmesiyle meclis toplantısı devam etti. Cumhuriyet Mahallesi 801 ada ile 1354 ada kesişiminde yer 4.300,00 metrekare park alanında daha önceden verilen izin ile belirlenen BR istasyonu yerinin bahse konu park alanında yapılacak olan park projesi kapsamında alternatif bir park alanına alınması talep edildiğinden BR istasyonu yerinin Cumhuriyet Mahallesi Tekcan Sokak ile Yörükoğlu Sokak arasında kalan park alanına alınmasının uygun olduğuna hazırlanacak olan plan tadilat dosyası ile mevcut 1/1000 ölçekli plana işlenmesine yönelik komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Karaağaç 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu ve Karaağaç Köy İçi 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı plan notlarına ilave plan notu eklenmesini içeren komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU KARARLARI GÖRÜŞÜLDÜ

İmar Komisyonu kararlarının görüşülerek karara bağlanmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyon kararları görüşüldü. Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan Teşkilat Yapısı Yetki ve Sorumluluk ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğinin revize edilmesi konulu yazı ve

Fen İşleri Müdürlüğü Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliğinin revize edilmesi konulu yazı ile ilgili komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğünün 28.03.2022 tarih 25673 sayılı Öğrenci Kartı Oluşturulması konulu yazı ile ilgili komisyonca oy birliğiyle alınan karar “2021-2022 Eğitim Öğretim yılı şeklinde değiştirilmesi” ibaresi eklenerek mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Belediyemiz mülkiyetinde bulunan 1547 ada 2 parselde İmar Planında spor alanı olan arsanın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde satışa çıkarılması konulu yazı ile ilgili komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğünün talepleri doğrultusunda aktarma yapılmasını içeren ve komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Karlı Mahallesi 123 ada 1 parselde Güneş Enerjisi santrali, Biyogaz ve Sera tesisi, yapılması işinin 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yapılması hakkındaki konu kapsamında yapılması için belediye başkanına yetki verilmesi konulu yazısı ile ilgili komisyonca oy çokluğuyla alınan karar mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan 1 adet Sepetli Platform araç alımı konulu yazısı ile ilgili komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 26.04.2022 tarih 27301 sayılı Çalışma Yönetmeliği konulu yazısı ile ilgili komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Kapaklı Belediyesi 2021 Mali Yılı Kesin Hesabı ile ilgili komisyonca oy çokluğuyla alınan karar mecliste oy çokluğuyla kabul edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan 28.04.2022 tarih 27495 sayılı Ek Bütçe konulu yazısı ile ilgili komisyonca oy çokluğuyla alınan karar mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan 2064 ada 1 parselde yapılması planlanan okula maddi destek sağlanması ve bu doğrultuda yapılacak olan protokol için yetkisi verilmesi konulu yazısı ile ilgili komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan 29.04.2022 tarih 27587 sayılı Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne araç tahsisi konulu yazısı ilgili komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Komisyon kararlarının görüşülerek karara bağlanmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Aldığımız kararların ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.