Kapaklı Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı Yapıldı

Kapaklı Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapılan iki oturumla gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi’nde 5 Temmuz Salı günü yapılan ilk oturumda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı ve komisyonlara havale edildi. 6 Temmuz Çarşamba günü yapılan ikinci oturumda ise komisyon kararları görüşüldü. Belediye Başkanı Mustafa Çetin, alınan kararların hayırlı olmasını diledi.

Kapaklı Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı Yapıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
07 Temmuz 2022 Perşembe 09:38

BAŞKAN ÇETİN, YILDIZKENT VE MİLLET BAHÇESİ PROJELERİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

İlk oturumun açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Yıldızkent Kavşağı ve Millet Bahçesi projesi ile ilgili bilgi verdi. Başkan Çetin, “İlçemizin kanayan yarası olan, trafik sorunu yaşadığımız Yıldızkent Kavşağı ile ilgili neredeyse bir yıl olacak ihalesi yapılalı. Talihsiz bir süreç yaşadık orada. İhaleye katılan firmaların itirazları, sonra ihaleyi alan firmaya itirazlar gibi bir süreç yaşadık. Ocak sonu gibi Kamu İhale Kurumu ihaleyi onayladı. O zamandan bu zaman geçen süre içerisinde de maalesef başka bir sıkıntıyla uğraşıyoruz. TESKİ, Tredaş, Türk Telekom, Gazdaş gibi kurumların bu güzergahın üzerinde deplase etmesi gereken işler var. Bunlarla ilgili yoğun bir mesai harcıyoruz. Müteahhit firma geldi, şantiyeyi kurdu. Onlar da hızlıca Kurban Bayramı’ndan sonra işe başlamak istiyorlar. Şu anda altyapı kurumlarıyla ilgili olan işleri çözmek için bürokratik engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. İnşallah Kurban Bayramı’ndan sonra bu sorunları çözersek müteahhit firma hızlı bir şekilde projeyi hayata geçirip, yılbaşından sonra da üst yapıyla ilgili araçların trafik akışını yapabilecek noktaya getirebileceğini söyledi.” dedi.

Millet Bahçesi projesini de hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Çetin, “Yıldızkent Kavşağı ve Millet Bahçesi projelerimizi inşallah bu yıl içerisinde çözebilirsek adım adım bazı çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bayramdan sonra da 4-5 projemizin ihalesini gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

GÜNDEME 2 EK MADDE EKLENDİ

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından yoklama yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gündem maddeleri okundu. İmar planı revizyonu ile ilgili 2 ek gündem maddesi, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Mehmet Selim Pektaş’ın meclisi bilgilendirmesinin ardından gündeme alındı.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 21.06.2022 tarih 30615 sayılı Dolu Kadro Değişikliği konulu yazısının müzakeresini içeren gündemin ilk maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

OY BİRLİĞİYLE KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün 22.06.2022 tarih 30461 sayılı Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Görev Yetki Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin revize edilmesi konulu yazıyı içeren gündemin ikinci maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 23.06.2022 tarih 30734  sayılı  Atatürk Mahallesi 2008 ada 9 parselin cephe aldığı sokağa isim verilmesi  konulu yazıyı içeren gündem maddesi oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.  Mali Hizmetler Müdürlüğünün 23.06.2022 tarih 30765  sayılı  Ek Bütçe  konulu yazıyı içeren gündem maddesi de oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğünün 29.06.2022 tarih 31171  sayılı  Jeotermal Akışkanın Kullanım Bedeli Ücret Tarifesi  konulu yazısı Tarife Komisyonuna havale edilirken, imar planıyla ilgili ek gündem maddeleri de İmar Komisyonuna havale edildi.

İKİNCİ OTURUM YAPILDI

Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısının ikinci oturumu 6 Temmuz Çarşamba günü saat 14.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi. Açılış ve yoklamanın ardından komisyon raporları okundu.

İMAR KOMİSYONU RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

İmar Komisyonunun İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 27.05.2022 tarih 29117 sayılı İmar Plan değişikliği konulu yazısı ve ekinde yer alan İsmetpaşa Mahallesi, 365 Ada 1 Parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve  1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Paftası ile ilgili kararı görüşüldü. Komisyon kararının reddine, talebin yeniden İmar Müdürlüğünde çalışmasının yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

İmar Komisyonunun oy birliğiyle aldığı ikinci kararını içeren Kapaklı ilçesi 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği konusu mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Atatürk Mahallesi 2008 ada 9 parselin cephe aldığı sokağa isim verilmesi konusunun daha detaylı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devamına komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Karaağaç imar planı revizyonu konusunu içeren iki komisyon raporu da oy birliğiyle kabul edildi.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANDI

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün 22.06.2022 tarih 30461 sayılı Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Görev Yetki Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin revize edilmesi konulu yazısını içeren komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğünün 23.06.2022 tarih 30765  sayılı  Ek Bütçe  konulu yazıyı içeren komisyonca oy çokluğuyla alınan karar mecliste de oy çokluğuyla kabul edildi.

İkinci oturum Tarife Komisyonun görüşerek oy birliğiyle kabul ettiği Mali Hizmetler Müdürlüğünün 29.06.2022 tarih 31171  sayılı  Jeotermal Akışkanın Kullanım Bedeli Ücret Tarifesi  konulu yazısının mecliste de oy birliğiyle kabul edilmesiyle tamamlandı.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Aldığımız kararların ilçemiz ve hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.