Kapaklı Belediyesi 12 Milyon TL kredi alacak

Kapaklı Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclisi, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantı'da Cemevlerinin ibadethane sayılması konusu ve Kapaklı Belediyesi'nin İller Bankası'ndan talep ettiği 12 Milyon Liralık kredi konusu Ak Partili Meclis Üyelerinin çekimser oy kullanmasına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi

Kapaklı Belediyesi 12 Milyon TL kredi alacak
06 Mart 2015 Cuma 08:55

 ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLANDILAR

Kapaklı Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı Çarşamba günü saat 14.00'da Kapaklı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, mazeret bildirerek Bahtiyar Büyükbüce dışında katılmayan olmadı.

DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı, Başkan İrfan Mandalı'nın konuşması ve Saygı Duruşu ile başladı. Mandalı açılış konuşmasında "Cumhuriyet Halk Partisi 8 Mart'ta ön seçim gerçekleştirecek. Tüm Milletvekili aday adaylarına hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Toplantıda daha sonra dilekçeler görüşüldü ve gündem maddelerine geçildi.

BU KONU BELEDİYE MECLİSİNDE KARARA BAĞLANAMAZ

Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan Cemevlerinin ibadethane sayılması konusunda, Ak Parti Gurubundan Salih Bezgin söz aldı. Belirtilen konunun Belediye Meclisi'nde karara bağlanamayacağını ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülebileceğini belirten Bezgin, bu konuda çekimser oy kullanacaklarını belirtti.

CHP'LİLER CEMEVLERİNİN STATÜSÜNÜ SORDU

Cemevlerinin ibadethane sayılması konusunun görüşüldüğü esnada Cumhuriyet Halk Partisi gurubu, Cemevlerinin hangi statüde olduğunu Ak Partili Meclis Üyelerine sorarken, Ak Partililer ise konunun görüşülmesi gereken yerin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu savundular.

NAKDİ VE SOSYAL ANLAMDA YARDIM YAPILABİLİR

Ak Parti Gurup Sözcüsü Salih Bezgin, bu konuda Milletvekilleri ile görüştüklerini  dile getirerek "İbadethane sayılan ve ibadethane olarak geçen her yere Belediye olarak yardım yapılabilir. Her türlü nakdi ve sosyal anlamda yardım edebiliriz. İbadethane olarak belirlenen yerlere yasa gereği yer de tahsis edebiliriz. Cemevlerinin ibadethane sayılması için görüşülen konunun gereği TBMM uktesindedir” ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE ALINAN KARARLAR VAR

Salih Bezgin'in açıklamalarına cevap olarak Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı "Daha önce Belediye meclislerinde alınan kararlar var. Bulgaristan meclislerinde dahi bu kararlar alınmıştır isteyene toplantıdan sonra gösterebilirim” dedi.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Konunun görüşülmesinin ardından Cemevlerinin ibadethane sayılması maddesi oy çokluğu ile kabul edilirken, AK Partili meclis üyeleri çekimser kaldı.

BELEDİYE NERELERE HARCAMA YAPIYOR?

Toplantı gündeminin bir diğer maddesinde ise Şubat Ayı'nda komisyonlara havale edilen konular görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Belediye'nin İller Bankası'ndan 12 Milyon TL kredi alması konusu Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetin'in "12 Milyon TL kredi nereye harcanacak?" sorusu ile tartışmaya açıldı. Çetin "Alınacak para miktarı neye göre belirlendi? Ortada bir proje ve harcama yapılacak yer belli değilken istenilen para miktarı nasıl belirleniyor. Ayrıca Belediye nerelere harcama yapıyor bunu bilmek herkesin hakkıdır” ifadelerini kullandı.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Başkan Mandalı Mustafa Çetin’in açıklamalarını üzerine “Belediyemizin web sayfası yenilendi ve sizlerin de o sitede yetkisi var. Belediyenin tüm girdi ve çıktılarını görebilirsiniz. 12 Milyon TL’yi biz üst rakam olarak belirledik. İller Bankası belki kesinti yaparak bu parayı verebilir. Kapaklı’ya bağlı tüm köylerin yolları ve Fen İşlerinin çalışmaları için bu parayı talep ettik”  şeklinde konuştu ve gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Ardından toplantı sona erdi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.