Kapaklı Belediyesi 2017’ye büyük yenilikler getirdi

Kapaklı Belediyesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, geride bıraktığımız 2017 yılında Kapaklı’da pek çok hizmete imza attı.

Kapaklı Belediyesi 2017’ye büyük yenilikler getirdi
27 Şubat 2018 Salı 19:32

İFTAR ÇADIRLARI VE RAMAZAN EĞLENCELERİ
Ramazan ayı boyunca mahallelerde iftar sofraları kurularak vatandaşlar ile birlikte oruçlar açıldı ve sofralarına konuk olundu. İftardan sonra düzenlenen Ramazan eğlenceleri ile de Ramazan’ın bereketi ve huzuru halkla ile birlikte yaşandı.
SEVGİ ELİ YARDIM MAĞAZALARI HİZMETE AÇILDI
Cumhuriyet ve Karaağaç Mahallelerinde Sevgi Eli Yardım Mağazaları açılarak yaklaşık 5 bin ihtiyaç sahibi vatandaşın yüzleri güldürüldü.
YAZ SPOR OKULLARI
Çocukların yaz tatili süresince öğrenmeye devam etmelerini sağlamak, bedensel, kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak ve keyifli bir yaz geçirmelerine olanak tanımak amacı ile 750 çocuğa farklı branşlarda yaz spor okulları düzenlendi.
MUHTARLIK BİNALARI YENİLENİYOR
Mahallelerin en önemli temsilcilerinden olan muhtarların muhtarlık binaları yenilendi. Çalışmalar Cumhuriyet Mahalle Muhtarlığı’ndan başlandı ve muhtarlık daha konforlu ve modern bir görünüme kavuşturuldu. 2018 yılında da diğer muhtarlık binalarında çalışmalara devam edileceği bildirildi.
AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE VE İŞİTME CİHAZI YARDIMLARI
2017 yılında engelli vatandaşlara 11 adet akülü tekerlekli sandalye  ve 10 adet işitme cihazı yardımı yapılarak hayata daha sıkı bağlanmaları sağlandı. 2018 yılında da yardımların devam edeceği ifade edildi.
KAPAKLI’YA İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ KAZANDIRILDI
Kültür Bakanlığı ile uzun süren girişimlerin sonucunda Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi üzerinde ve 1 belediye personeli ile destek verilen Kapaklı İlçesi Halk Kütüphanesi ilçeye kazandırıldı. Kütüphane, yaklaşık 5 bin kitabı ile Pazar ve Pazartesi günü kapalı olup diğer günler saat 08.00 ve 17.00 saatleri arasında Kapaklı halkına hizmet veriyor.
BASKETBOL SAHALARI AÇILDI
Vatandaşların boş zamanlarını değerlendirebileceği ve sosyal aktivitelerini yapabileceği basketbol sahalarının  yapımı tamamlandı. İsmetpaşa Mahallesi 38. Sokak, Atatürk Mahallesi Veli Çeken Parkı, Cumhuriyet Mahallesi Neşet Ertaş Parkı ve Cumhuriyet Mahallesi Çamlık Parkı başta olmak üzere 10 adet farklı alanda Basketbol sahası ilçeye kazandırıldı.
BETON YOL VE BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI
2017 yılında ilçede 30.000 m² asfalt yol tamiratı, 1200 m² asfalt yol, 5.000 m² kaldırım onarımı ve 6000 m²  yeni kaldırım çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca Kapaklı'da 5000 m² beton yol tamiri ve 31.000 m² beton yol yapıldı. 3.100 metre yağmursuyu kanalı yapılarak tüm mahallerde toplam 100.000 m² stabilize yol yapım çalışması gerçekleştirildi. 2018 yılında da ilçe genelinde kapsamlı bir sıcak asfalt çalışması yapılarak yolların daha modern bir görünüme kavuşturulacağı belirtildi.
MOBİL UYGULAMA FAALİYETE GEÇTİ
Akıllı Belediyecilik Projesi’nin bir parçası olan Kapaklı Belediyesi Mobil Belediyecilik Uygulaması faaliyete geçirildi. Güncel haberler, etkinlikler, duyurular, e- belediye ve daha fazla uygulama ile IOS ve Android işletim sistemlerine sahip tablet, bilgisayar ve cep telefonları ile 7/24 dünyanın her tarafından Kapaklı Belediyesi hizmetlerine daha kolay erişim sağlandı.
KARLI MAHALLESİ’NE AÇIK HAVA DÜĞÜN SALONUNU
Karlı Mahallesi’nde vatandaşların düğünlerini ve özel günlerde etkinliklerini yapacağı,  daha konforlu ve modern sistemlere sahip Açıkhava Düğün Salonu’nun yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine açıldı.
RECEP GÜVEN AİLE ÇAY BAHÇESİ AÇILDI
Kapaklı Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesis İşletmesi’nin ikincisi olan Recep Güven Aile Çay Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı. İlçe genelindeki diğer parklarda da sosyal tesisler açılarak vatandaşların aileleri ile birlikte çayını ve kahvesini içebileceği işletmelerin açılmaya devam edeceği bildirildi.
KAZAK GÖLÜNDE YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ
Kazak Gölü Mesire Alanında geleneksel hale getirilen ve vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gören Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenlendi. Minik teşvik, Tozkoparan, Deste küçük orta büyük orta, baş altı ve baş branşlarında toplamda 300 güreşçi Kapaklı’da ağırlandı. Dereceye giren güreşçiler ödüllendirildi.
GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ DÜZENLENDİ
Sosyal ve Kültürel Etkinlikler kapsamında geleneksel hale getirilen ve 13’üncüsü düzenlenen sünnet şöleni gerçekleştirildi. Kapaklı Belediyesi’ne müracaat eden 200 çocuğun sağlıklı ve hijyenik ortamlarda sünnetleri gerçekleştirildi. Belediye Meydanı’nda düzenlenen kına gecesi, eğlence ve Şevval Sam konseri eşliğinde çocukların düğünleri yapıldı.
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Şanlı milletimizin tarihe adını altın harflerle kazıdığı, kahramanlık destanlarıyla dolu milli mücadelenin sonunda Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 94’üncü yılı ilçede düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşü ve Fener Alayı ile kutlandı. Ulu Önder Atatürk’ün ‘Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şekli Cumhuriyet’tir’ diyerek bizlere armağan ettiği Cumhuriyet’e ve onun yüce değerlerine sahip çıkmaya devam edileceği ifade edildi.
KAPAKLI BELEDİYESİ TERAS KATI CAFETERYA PROJESİ HAYATA GEÇTİ
Kapaklı Belediyesi bünyesinde kurulmuş olan Kapaklı Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesis İşletmesi’nin ilki olan Teras Cafe-Restoran Belediye’nin teras katında faaliyete geçti. Restoran saat 07.45 ve akşam saat 18.00'a kadar çalışmakta olup uygun fiyatlarla vatandaşlara hizmet ediyor. Restoran ayrıca toplantı, doğum günü ve özel günlerde kiralanıp  kullanılabiliyor.
ATIK GETİRME MERKEZİ AÇILDI
Yeni Sanayi Sitesi yanında kurulmuş olan Kapaklı Belediyesi Atık Getirme merkezinde çalışmalar tamamlandı ve tesis faaliyete geçti. Atık Getirme Merkezi’nde; kağıt, plastik, cam, metal, ahşap, tekstil, kurşunlu piller, flüoresan, elektrikli ve elektronik atıklar, ilaçlar, yağlar ve ömrünü tamamlamış lastikler olmak üzere 13 farklı kategoride atıklar toplanıyor. Ayrıca vatandaşların getiremeyecekleri ağır yüklü atıklar 444 80 59'dan Temizlik İşleri Müdürlüğü aranarak evlerinden aldırılabiliyor.
KÜLTÜR GEZİLERİ
Başta Çanakkale, İstanbul ve Edirne olmak üzere Türkiye’nin tarihi ve kültürel mekanlarına geziler düzenlemeyi bu yılda sürdüren Kapaklı Belediyesi Kapaklı’ın kültür-sanat çıtasını daha da yükseltmek için tarih dolu ülkemizin güzel şehirlerine 2018 yılında da geziler düzenlemeye devam edecek.
ANNENELER GÜNÜNÜ DÜZENLENEN ŞENLİKLERLE KUTLANDI
İlçede birlik, beraberlik, dayanışma, kardeşlik ve sevgi duygularını pekiştirmek amacıyla Anneler Günü Kazak Gölü Mesire Alanı’nda düzenlenen şenlikte yarışmalar, ikramlar, sürpriz hediyeler ve konserler ile kutlandı.
23 NİSAN’DA ÇOCUK ŞENLİĞİ
23 Nisan’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında çocuklara birbirinden renkli etkinlikler hazırlanarak şenlikler düzenlendi.
CANLI MECLİS VE CANLI NİKAH UYGULAMASI FAALİYETE GEÇTİ
Belediye Meclis Toplantıları internetten yayınlanmaya başlanarak şeffaf yönetim anlayışında adım attık. Ayrıca yeni sistemle yeni evlenen çiftlerin nikahları yine internet üzerinden canlı olarak yayınlanıyor. Çiftlerin nikah törenine katılamayan eş, dost ve akrabalarına bu mutlu günlerini izleme imkanı sağlanıyor.
KÜLTÜR MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI
Kapaklı Belediyesi tarafından projesi hazırlanan ve ihalesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kapaklı Belediyesi Kültür Merkezi’nin temeli atıldı.  1657 metre kare alanda yapımına başlanan Kültür Merkezi’nin içerisinde, 90 araçlık kapalı otopark, çok amaçlı 296 kişilik salon, 5 adet 6 kişilik asansör, yük asansörü, fitness salonu, Türk hamamı, pilates salonu, SPA merkezi, sauna ve buhar odası, 3 adet cep sineması, 1 balo salonu, sergi salonu, kütüphane, 9 adet derslik, öğretmenler odası, kafe, restoran, fotoğrafçılık atölyesi, müzik atölyesi, tiyatro atölyesi ve dans atölyesi yer alacak. Kültür Merkezi 2018 yılını sonuna kadar tamamlanarak Kapaklı halkının hizmetine açılacak.
SPOR KULÜPLERİNE DESTEK
Kapaklı’da faaliyetlerini sürdüren amatör spor kulüplerine hem nakdi hem de ayni yardımda bulunuldu. Ayrıca başarılı sporcular ödüllendirerek spora ve sporcuya olan destek sürdürülüyor.
SEMT PAZARI PROJESİNİN YAPIMINA BAŞLANDI
Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi ve Faruk Ilgaz Caddesi’nin arasında kalan 2072 ada 1 nolu parselde bulunan 6 bin 840 metrekarelik alana semt pazarının yapımına başlandı. Esnaf ve halkın daha rahat alışveriş yapabilmesi için hazırlanan bu projede hem esnaf rahatlatılıp hem de ilçe ekonomisine hareketlilik kazandırılması planlanıyor. Kapalı semt pazarımızın zemin katı 4940 metrekare olup içerisinde 112 araçlık kapalı otopark, 51 araçlık açık otopark, 1000 metrekare yük indirme ve bekleme alanı, 30 adet toplam 1000 metrekare kapalı depo alanı, 1. kat toplam 4840 metrekare, 3570 metrekare toplam pazar alanı, 13 adet 440 metrekare kapalı depo, 13 adet 327 metrekare dükkan ve 67 metrekare kadın ve erkek tuvalet olacak.
KENT MOBİLYALARI ÜRETİM ATÖLYESİ FAALİYETTE
Kent Mobilyaları Üretim Atölyesi faaliyete geçirildi. Ustalar, ilçenin ihtiyaç duyduğu kent mobilyalarını; banklardan kamelyaya, piknik masalarından pergoleye, ahşap çitlerden ahşap saksılara kadar bu atölyede üretiyor. Böylece hem Belediye’nin bütçesine katkı sağlanıyor hem de daha hızlı üretim yapılarak ilçe genelindeki sosyal alanlara katkı sağlanıyor.
İKİZ GÖLLER MESİRE ALANINA ELEKTRİK ÇEKİLDİ
Projeler arasında yer alan Pınarça Mahallesi’ndeki İkiz Göller Mesire Alanı’na elektrik hattı çekilmesi tamamlandı. İkiz Göller Mesire Alanı’nda çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, oturma grupları, kamelyalar, kafeteryalara, ek olarak iki adet restoran, halı saha, tenis kortu, basketbol sahası, otel konseptinde 30 adet bungalov evler yer alacak. 2018 yılında ihalesi yapılarak mesire alanı Kapaklı’ya kazandırılacak.
AYAKKABI BOYACILARINA LOSTRA SALONU
Kapaklı’da ayakkabı boyacılığının daha iyi şartlarda yapılabilmesini sağlayacak lostra salonunun yapım çalışmalarını tamamlanarak ilçe merkezinde Kapaklı halkının hizmetine sunuldu.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yanıkağıl - 6 yıl önce
mahalle olarak amma hizmet almışız