Kapaklı Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı Tamamlandı

Kapaklı Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ikinci oturum ile tamamlandı. Böylece 2021 yılının son meclis toplantısı da yapılmış oldu.

Kapaklı Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı Tamamlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
03 Aralık 2021 Cuma 15:38

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 1 Aralık yapılan ilk oturumda komisyona havale edilen maddelerin görüşülerek karara bağlandığı ikinci oturumda alınan kararların hayırlı olmasını diledi.

İMAR KOMİSYONU RAPORLARI OKUNDU

İkinci oturum yoklama yapılması ile başladı. Ardından İmar Komisyonu raporları okundu. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan ve 4 adet Trafo Alanını içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ait Plan Paftaları ve Plan Açıklama Raporunu içeren ve komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle geçti.

Mimar Sinan Mahallesi Mühendis Sokak yanında bulunan park alanına Şah Baba isminin verilmesi talebinin uygun olduğuna dair komisyonca oy çokluğuyla alınan karar mecliste de oy çokluğuyla kabul edildi.

Karaağaç Mahallesi 710 ada ve 711 ada arasından başlayarak, 721 ada ve 722 ada arasında son bulan isimsiz sokağa Ufuk Demir Sokak isminin verilmesi talebinin uygun olduğuna dair komisyonca oy çokluğuyla alınan karar mecliste de oy çokluğuyla kabul edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Bahçelievler Mahallesi 824 Ada 23 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğini içeren ve Belediye Kanunu’nun 18(c) maddelerine istinaden onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliği ile karar verilen rapor mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Aralık ayı meclis toplantısının ikinci oturumu İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 25.11.2021 tarih 17804 sayılı Kapaklı İlçesi, Karaağaç Mahallesi İmar Planı Revizyonuna Esas Kamu Yararı Kararı Alınması konulu yazısının görüşülmesi ile devam etti. Komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 25.11.2021 tarih 17811 sayılı Kapaklı İlçesi, Pınarça Mahallesi, 289 Ada1 Parsel ve 290 Ada 1 Parsele İlişkin İmar Planı Çalışmalarına Esas Kamu Yararı Kararı Alınması konulu yazısının görüşülmesini içeren bir diğer maddenin görüşülmesine geçildi. Komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 25.11.2021 tarih 17812 sayılı İmar Planı Çalışmalarına Esas Kamu Yararı Kararı Alınması konulu yazısı ve komisyon çalışmaları sırasında sunulan Tekirdağ Kadastro Müdürlüğü Kapaklı Kadastro biriminin 02.12.2021 tarih 3277670 sayılı Kadastro güncellemesiyle meclis toplantısı devam etti. Komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

KOMİSYON ÇALIŞMALARININ DEVAMINA KARAR VERİLDİ

2009-2014 yılları arasında Karaağaç Belde Belediyesi’nde Meclis Üyeliği yapan ve kısa bir süre önce vefat eden Ahmet Aşar’ın isminin ilçemizde bulunan isimsiz cadde veya sokağa verilmesi talebinin daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliği ile karar verildi.

Kazım Karabekir Mahallesi Sarımeşe Caddesi üzerinde mahalle sakinleri tarafından tatlı çeşme olarak bilinen alanda yapımı kısa bir süre önce tamamlanan parka alanına Tatlı Çeşme Parkı isminin verilmesi talebinin daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliği ile karar verildi.

Karaağaç Belde Belediyesi’nde görev yapmakta iken 2013 yılında elim bir kaza sonucunda vefat eden belediye personeli Rıza Tıltak isminin ilçemizde bulunan isimsiz cadde veya sokağa verilmesi talebinin daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliği ile karar verildi.

Fatih Mahallesi Hamdi Kenar Caddesinin ismini 19 Mayıs Gençlik Caddesi olarak değiştirilmesi talebinin daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliği ile karar verildi.

İmar Komisyonu raporlarının görüşülerek karara bağlanmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyon raporu okundu. Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan 26.11.2021 tarih 17939 sayılı Çalışma Yönetmeliği konulu yazısı görüşüldü. Kapaklı Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin uygun olduğuna komisyonumuzca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

“KARARLARIN İLÇEMİZ VE İLİMİZ İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Komisyon kararlarının görüşülerek karara bağlanmasının ardından oturumu sonlandıran Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Bugün aldığımız ve yıl boyunca aldığımız kararların ilçemiz ve ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Şimdiden sizlerin ve hemşehrilerimin 2022 yılını tebrik ediyor, aile ve sevdiklerinizle sağlık, sıhhat ve mutluluklar diliyorum.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.