Kapaklı Belediyesi Çanakkale kültür gezileri başlıyor

Kapaklı Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Çanakkale Kültür gezisini bu yılda gerçekleştirecek

Kapaklı Belediyesi Çanakkale kültür gezileri başlıyor
12 Mayıs 2015 Salı 17:14

 18 Mart Çanakkale Şehitleri ve Zaferine istinaden düzenlenen gezi ile Kapaklı halkına manevi bir haz yaşatacak olan Kapaklı Belediyesi;  Geziye katılmak isteyen vatandaşların Kapaklı Belediyesi Binasının 6. Katında bulunan Halkla İlişkiler Müdürlüğüne şahsen nüfus cüzdanları fotokopileri ile  müracaatlarını yapacaklarını ve  Çanakkale Kültür gezilerine araçların sadece  Pazartesi ve Cuma  günleri kalkacağını bildirdi.

KÜLTÜREL GEZİLERE ÖNEM VERİYORUZ

Çanakkale Kültür Gezileri hakkında açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ‘’ Her yıl düzenledikleri Çanakkale Kültür gezisini bu yılda gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi’nin üzerinden yıllar geçmesine rağmen destansı kahramanlığın asla unutulmayacaktır. Çanakkale Zaferi bu milletin makus talihinin yenildiği destansı bir mücadeledir. Ecdatlarımız ülkemizi asla düşman işgaline boyun eğmeyeceğini bu coğrafyada yaşayan her ırkın, dinin ve kültürün katılım ile göstermiştir. Binlerce şehidimizin bulunduğu topraklarda o maneviyatı yaşatıp nesillere yaymak için kültürel geziler düzenliyoruz. Araçlarımız Her hafta Pazartesi ve Cuma  günleri hareket edecek” dedi

TÜRK VE DÜNYA TARİHİNİN DÖNÜM NOKTASIDIR

 Çanakkale zaferinin yalnızca Türk tarihinin değil dünya tarihinin de dönüm noktası olduğunu belirten Mandalı “18 Mart 1915 tarihinde inanılmaz bir başarının elde edildiği Çanakkale Zaferi, Türk ve dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır. Türk milleti böylelikle, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Türk halkı olarak, atalarımızdan devraldığımız mirasa sahip çıkmamız, onu yaşatıp gelecek nesillere aktarmamız gerekmektedir. Atalarımızın kahramanca savaştığı ve şehitlerimizin kanıyla sulanan Çanakkale'ye, geziler düzenleyerek halkımıza bu tarihi olayı manevi olarak yeniden yaşatmayı, bizlere düşen önemli bir görev olarak kabul ediyoruz" dedi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.