Kapaklı Belediyesi Pandemi Süreci Faaliyet Raporu yayınladı

Kapaklı Belediyesi tarafından, Yeni Tip Koronavirüs (KOVİD-19) süresince yapılan çalışmalarla ilgili bir açıklama yapıldı.

Kapaklı Belediyesi Pandemi Süreci Faaliyet Raporu yayınladı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
05 Haziran 2020 Cuma 11:26


Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
MASKE, EL DEZENFEKTANI VE KOLONYA DAĞITTIK
-İlçemizde kurulan semt pazarlarında maske ve el dezenfektanı dağıttık.
-Ekiplerimiz kapı kapı gezerek vatandaşlarımıza maske, el dezenfektanı ve kolonya ulaştırdı.
-İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Müdürlüğü, Kapaklı Devlet Hastanesi gibi kamu kurum ve kuruluşlara maske, el dezenfektanı ve kolonya dağıtımında bulunduk.
-Fabrikalarda çalışan emekçilerimize maske ve el dezenfektanı dağıttık.
-Toplamda 145 BİN maske, 48 BİN kolonya ve el dezenfektanı dağıtımında bulunduk.
İLÇEMİZİ SOKAK SOKAK TEMİZLİYORUZ
-Çöp konteynerlerimizi dezenfekte ederek her gün temizliyoruz.
-Cadde ve sokaklarımız başta olmak üzere camiler, parklar, duraklar, spor salonları, banka ATM önleri gibi tüm ortak kullanım alanlarında belirli periyotlarla temizlik çalışması gerçekleştiriliyor.
-Pazar yerlerinin kaldırılmasının ardından kapsamlı temizlik ve yıkama çalışması gerçekleştiriliyor.
ORTAK KULLANIM ALANLARINI DEZENFEKTE ETTİK
- Cadde ve sokaklarımız başta olmak üzere kamu kurumları, camiler, parklar, taksi ve otobüs durakları, eczaneler, spor salonları, banka ATM önleri gibi tüm ortak kullanım alanları düzenli olarak dezenfekte ediliyor.
-Belediye binamız ve tüm araçlarımız dezenfekte edildi.
-Pazar yerlerimizin girişine el dezenfektan noktaları koyuldu.
DENETİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR
-Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz rutin denetimlerinin yanı sıra virüs dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında ilçemiz genelinde denetim çalışması gerçekleştirdi.
-Gıda ve temizlik ürünlerinde yaşanması muhtemel fahiş fiyat uygulamalarına karşı denetimlerde bulunarak esnaflarımıza maske, bone ve eldiven kullanılması konularında uyarılarda bulunuldu.
-Belediye personelinin ve belediyeye gelen ziyaretçilerin giriş kapısında cihazlarla ateş ölçümü yapıldı.
BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ SÜRÜYOR
-KOVİD-19'a karşı bilinmesi gerekenler, korunma yöntemleri ve belirtilerini içeren bilgilendirici broşür hazırlayarak vatandaşlarımıza dağıttık. Görselleri ilçemizin muhtelif yerlerinde bulunan bilboardlara ve belediyemizin LED ekranına koyduk.
-Evde Kal çağrısına yöresel ağızla hazırladığımız ve ilçemizdeki billboardlara koyduğumuz afişlerle dikkat çektik.
-Sokağa çıkma yasaklarının olduğu günlerde vatandaşlarımıza moral olması açısından ilçemiz hoparlörlerinden şarkılar çaldık.
-İlçemizin ve bölgemizin sevilen şarkıcılarını canlı yayın konuğu alarak sosyal medya hesaplarımızdan yayınladığımız müzik programları yaptık.
ÇOCUKLARIMIZA HEDİYELERİNİ ULAŞTIRDIK
-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediğimiz “Evde 23 Nisan Neşesi” etkinliği kapsamında video ve resimlerini gönderen çocuklarımıza satranç, yapboz ve çocuk kitabından oluşan hediye setlerimizi armağan ettik.
-23 Nisan’da doğan çocuklarımızın doğum günlerini pasta ile kapılarına giderek kutladık.
SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN HER DAİM YANINDAYIZ
-Sağlık çalışanları ile hastalar arasındaki temasın en az düzeye indirilmesi amacıyla belediyemiz bünyesinde üretilen izolasyonlu sedye kabinleri Kapaklı Devlet Hastanesi ve Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne teslim edildi.
ERZAK, GIDA VE SICAK YEMEK YARDIMLARINDA BULUNDUK
-Kaymakamlığımız bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu’muz 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan hemşehrilerimizin ihtiyaçları karşılamaya devam ediyor.
-Vefa Sosyal Destek Grubu’muza toplamda 12 BİN çağrı geldi. Yapılan taleplerden 4 BİN 270 tanesi çözüldü.
-Uygulamaya geçirdiğimiz Psikolojik Destek Hattımız ile vatandaşlarımıza Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonucu oluşan sendromlar, stres kaynaklı sorunlar ile ilgili desteğimiz devam ediyor.
-Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımıza erzak, gıda kartı ve sıcak yemek yardımlarında bulunduk.
-9 BİN 400 ADET ERZAK YARDIMI
-3 BİN 100 GIDA KARTI
-75 BİN TL NAKDİ YARDIM
-HER GÜN 1000 KİŞİYE SICAK YEMEK
“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA GAYRET GÖSTERDİK”
Yapılan ve yapılmaya devam eden çalışmalarla ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Ülkemiz ve tüm dünyada alışık olmadığımız bir süreçten geçiyor. Ülkemizin maruz kaldığı salgın tehdidinin en kısa sürede bertaraf edilmesi için devletimiz tüm imkanlarıyla seferber olmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde alınan kararlar ve uygulanan tedbirler doğrultusunda bu süreci dünyanın birçok ülkesine göre hızlı ve etkin çözümlerle atlatıyoruz. Kapaklı Belediyesi olarak da bu süreçte “Her şey sağlığımız için” anlayışıyla hareket ederek çalışmalarımızı sürdürdük. Maske ve el dezenfektanı dağıtımından temizliğe, dezenfekte çalışmalarından erzak ve sıcak yemek yardımlarına kadar vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret gösterdik.” dedi.
“ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”
Başkan Çetin, 1 Haziran itibariyle salgınla mücadelede yeni bir sürece girildiğini anımsatarak, “Lütfen rehavete kapılmayalım ve tedbiri elden bırakmayalım. Maske takmaya, sosyal mesafeye ve temizliğe dikkat edelim. Bizler aralıksız olarak ilçemizde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kurallara uyarak bu süreci el birliğiyle atlatacağız.” diye ifade etti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.