Kapaklı Belediyesi sıfır atık belgesi aldı

Kapaklı Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar dolayısıyla Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “Sıfır Atık Belgesi” almaya lâyık görüldü.

Kapaklı Belediyesi sıfır atık belgesi aldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
05 Haziran 2020 Cuma 11:25


Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin konuyla ilgili, “Çöplerimizi ayrıştırarak bir yandan geri dönüşüme katkı sağlıyor, diğer yandan doğamızı koruyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 12 Temmuz 2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği’nce tüm şartları sağlayan belediyemiz, Sıfır Atık Sistemini kurarak Sıfır Atık Belgesi almıştır.” dedi.
“SIFIR ATIK PROJESİNE İLK GÜNDEN BU YANA BÜYÜK DESTEK VERİYORUZ”
Çevrenin korunması, kirliliğin önlenmesi ve çevre sorunlarının çözümü konusunda çok hassas olduklarını belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Biz Kapaklı Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz ilk günden beri çevremizi temiz tutma ve çevrenin kirlenmesini önleme noktasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin gayreti ve çabası içerindeyiz.  Kentimiz genelinde başlattığımız temizlik seferberliği ile ilçemizde önemli çalışmalar yapıyoruz. Daha temiz, daha yaşanılabilir bir Kapaklı için “Atmazsan Batmaz” farkındalığını hayata geçirmiştik. Cumhurbaşkanlığımız himayesinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" ne ilk günden bu yana büyük destek veriyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tüm bina ve tesislerimize sıfır atık kutuları yerleştirdi. Bu çalışmalar sonucunda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Sıfır Atık Belgesi”ni almaya hak kazandık. Belediye hizmet binalarımızdan başlattığımız Sıfır Atık Projesini önümüzdeki yıllarda tüm Kapaklı’da hayata geçireceğiz. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
ATIKLAR AYRIŞTIRILIYOR
Belediye hizmet binalarında geri dönüşümü mümkün olan kağıt-karton, plastik, metal ve cam atıklar, atık piller, bitkisel atık yağlar, elektronik atıklar, ömrünü tamamlamış lastikler diğer atıklardan ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırılırken, çöpe giden atık miktarları da azaltılma çalışmaları yapılıyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.