Kapaklı da kesim ve satış yerleri belirlendi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kapaklı Atatürk Mahallesi Aşıklar Sokak üzerinde bulunan 1578 ada (Kapaklı İlçe Mezarlık yanı) geçici kurbanlık hayvan satış yeri olarak belirlendi

Kapaklı da kesim ve satış yerleri belirlendi
04 Eylül 2015 Cuma 17:27

 KESİM VE SATIŞ YERLERİ BELİRLENDİ

Geçici kurbanlık hayvan satış yeri yanı, Cumhuriyet Mahallesi Çamlıca Öğrenci Yurdu kesim yeri, Atatürk Mahallesi Şehitler Camii yanı, İsmet Paşa Mahallesi Emlak Konutları Çınar 4-5 Blokları altı, Cumhuriyet Mahallesi Belediye Garajı, Karaağaç Mahallesi Belediye Garajı kurban kesim yerleri olarak belirlendi.

9 EYLÜL DE HAYVAN SEVKLERİ BAŞLIYOR

Anadolu’ dan Trakya’daki iller ile  İstanbul ili Avrupa yakasına, Gıda Tarım, ve Hayvancılık Bakanlığının 2010/7 ve 2010/13 Sayılı Trakya’ya yapılacak Canlı Hayvan Sevkleri Genelgeleri  kapsamında  uygun şartları taşıyan kurbanlık hayvanların sevklerine  9 Eylül tarihinden itibaren başlanacak.

SAĞLIK İŞLERİNE MÜRACAAT EDECEKLER

Kurban satış yerlerine getirilen kurbanlık hayvanların il içi hareketlerinde sığır cinsi hayvanlarda  pasaport, koyun ve keçi türü hayvanlarda  nakil belgesi; İller arası hareketinde ise veteriner sağlık raporu, pasaport / nakil belgesi  olanların  9 Eylül tarihinden itibaren girişine izin verilecek. Belirlenen kurban satış ve kesim  yerlerinde  2015 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ ve Komisyon kararları çerçevesinde kontrol ve denetim yapılacaktır. Geçici kurbanlık hayvan satış yerinden yer kiralamak isteyenlerin istenilen belgelerle birlikte Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.