Kapaklı'da sünnet şöleni başlıyor

Kapaklı Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilecek sünnet şöleni 18 Ağustos Cuma ve 19 Ağustos Cumartesi günü eski Belediye Meydanında yapılacak. 20 Ağustos Pazar günü de Kazak Gölü mesire alanında Kapaklı Belediyesi Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri gerçekleşecek

Kapaklı'da sünnet şöleni başlıyor
14 Ağustos 2017 Pazartesi 11:48

3 GÜN SÜRECEK
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptığı açıklamasında, “Bu yıl sünnet olmak için Belediyemize müracaat eden çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik ortamlarda sünnetlerini gerçekleştirdik. Onların heyecanına bu yılda halkımızla ortak olacağız. Sünnet şölenimiz 18 Ağustos Cuma günü saat 17.30'da Recep güven Parkımızda Mevlidi Şerif ile başlayacak olup, etkinliğimiz saat 18.00’da toplu fotoğraf çekimi, 18.30'da sünnet çocuklarımıza konvoy ve saat 20.30’da eski Belediye Meydanımızda gerçekleşecek olan kına, eğlence ve konserlerle tamamlanacak. Şölenimiz 19 Ağustos Cumartesi günü kaldığı yerden devam ederek ulusal sanatçımızın katılacağı konser, eğlence ve havai fişek gösterileriyle sona erecek. Sünnet şölenimize tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.
SİZİN ÇOCUKLARINIZ BİZİM ÇOCUKLARIMIZDIR
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Bizim en büyük isteğimiz evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek ve en iyi okullarda okutarak, hizmetin en iyisini almalarını sağlamaktır. Belediyeler ailelerin yanında, birebir diyalog halinde olan kuruluşlardır. Hayatlarının her aşamalarında, orada yaşayan hemşerilerinin yanındadır. Biz de Kapaklı Belediyesi olarak dinin, etnik kökenin, hangi siyasi düşüncede olduğunun, hangi kökenden geldiğinin önemi olmaksızın, bu özel günde olduğu gibi onların hep yanındayız. Sizlerin çocukları bizlerin çocuklarıdır. Evlatlarımızı sağlık ve güven içinde hep beraber büyüteceğiz. Beraber onları aydınlık yarınlara hazırlayacağız” dedi. 
KAZAK GÖLÜ’NDE BÜYÜK YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ YAPILACAK
20 Ağustos Pazar günü Kazak Gölü mesire alanında yapılacak olan yağlı güreşlerin toplumsal önemine değinen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yağlı güreşlerin milli ve manevi değerlerle iç içe olduğunu ifade etti. Başkan Mandalı, “Ata sporumuz olan yağlı güreşler kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olmuştur. Osmanlı’dan günümüze birçok pehlivan bizi uluslararası platformlarda temsil etmiştir. Koca Yusuflar, Kara Ahmetler, Adalılar, Kurtdereliler ve daha birçok pehlivan dünyanın farklı ülkelerine manevi duyguların birleştirdiği güçle müsabaka yapmaya gitmişlerdir. Bizler işte o ecdadın torunları olarak yeni Koca Yusuflar, Genç Kurtdereliler yetiştirmeli ve onlara destek olmalıyız. Biz de Kapaklı Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde Kapaklı Belediyesi Yağlı Güreşleri ile bu değerimizi yeni nesillere anlatacak ve aktaracağız” ifadelerini kullandı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.