Kapaklı Ekim Meclis ilk oturumu yaptı

Kapaklı Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi. Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapılan ilk oturumda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Kapaklı Ekim Meclis ilk oturumu yaptı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
02 Ekim 2021 Cumartesi 11:29

Toplantının açılışında bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Ekim ayı meclis toplantımız hayırlı olsun. Ulaşılabilen ve çözüm üreten bir belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarımızın taleplerini birinci elden tespit ederek, kayıt altına almak ve en kısa sürede etkin bir şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla  “Çözüm İçin KİM Var” sloganıyla hayata geçirdiğimiz Kapaklı İletişim Merkezimiz ilk yılını geride bıraktı. Bir yıl içerisinde belediyemize toplam 90 bin 655 talep iletilmiş. Taleplerin yüzde 96,5’i çözülürken, yüzde 3,50’si işlem yapılmak üzere sıraya konulmuş durumda. Kurduğumuz bu sistemle belediyemizin tüm birimlerinin performanslarını denetliyor, vatandaşlarımıza geri bildirim yapıyoruz. Bir süreç olan Toplam Kalite Yönetimi Yolculuğumuza başkan yardımcılarımız, birim müdürlerimiz ve personelimizle beraber daha sürdürülebilir bir hizmeti ortaya koymak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir yıl sonra daha kurumsal yapıya ulaşacağımıza inanıyorum. Katkılarından dolayı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelimize ve tüm birimlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

CEPHE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI YAKINDA BAŞLAYACAK

25-26 Eylül tarihlerinde ilki düzenlenen Kapaklı Pınar Şenliği hakkında da konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Temmuz ayında düzenlemeyi planladığımız şenliğimizi ülkemizde yaşanan yangınlardan dolayı ertelemiştik. 25-26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdik. Etkinlik sonrasında yaptığımız ankette Pınar Bulvarı’nın trafiğe kapatılmasıyla ilgili sorduğumuz soruya ankete katılanların yüzde 37.4’ü tamamen kapatılması yönünde oy kullandı. Yüzde 25.1’i kısmen kapatılması yönünde oy kullanırken, yüzde 17’si de kapatılmaması yönünde oy kullandı. Şenliğimiz halkımızın teveccühü çok iyiydi ve çevre ilçelerden de şenliğimize gelenler oldu.  Pınar Bulvarımızın cephe iyileştirme çalışmalarını da yakın zamanda başlatacağız. ” dedi.

“ŞEHRİMİZİ GÜZELLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Başkan Çetin konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: Dumlupınar, Yaşar Doğu, Zengin Caddelerimizde devam eden dekoratif aydınlatma ve baskı beton kaldırım yapım çalışmalarımızla şehrimizi güzelleştirmeye, şehrimize estetik kazandırmaya devam ediyoruz. Canbazlar ve Vatan Caddelerimizi de aynı şekilde şehrimize değer katacak estetiğe büründüreceğiz. Kazak Gölü yolunda aydınlatma yapacağız. Kazak Gölümüzü birkaç projeyle daha da zenginleştirerek ailelerimizin huzur içinde vakit geçireceği mekan haline döndüreceğiz inşallah. Olumlu bir ivme yakaladık. Yol, park çalışmalarımız ve sosyal belediyecilik ile ilgili iyileştirmeler yaşıyoruz. Aşevini faaliyete geçirdik. Atatürk Kültür Merkezimiz, Emek Sepeti Üretim Atölyemiz ve Karaağaç ek hizmet binamızda düzenlediğimiz kurslarla kadınlarımızın, gençlerimizin sosyalleşmesine katkı sağlıyoruz.  Kapaklı halkının çok daha iyisini hak ettiğini biliyor, bu anlamda çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Meclis üyelerimizin katkılarını bekliyoruz.” dedi.

Başkan Çetin’in açılış konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Yoklamanın ardından gündeme ek olarak sunulan 3 madde gündeme alınarak gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

HEYET ÜYELERİ SEÇİLDİ

Kapaklı OSB Yönetim Kurulu Başkanlığının 02.09.2021 tarih 223 sayılı yazısına istinaden Belediyemizin Kapaklı OSB’deki katılım payına tekabül eden 5 asil ve 5 yedek Müteşebbis Heyet Üyesinin seçimi gerçekleştirildi. Asil üyeliğe Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile birlikte Şakir Demirel, Şakir Sezgin, Naciye Topçu ve Ali Aras, yedek üyeliğe Eray Güner, İbrahim Aktürk, Mustafa Sandıkçı, Özgür Cengiz ve Ziya Arslan seçildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 07.09.2021 tarih 13187 sayılı Bahçelievler Mahallesi 675 ada 14 parselde bulunan 8,23 m² belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 14.09.2021 tarih 13854 sayılı Bahçelievler Mahallesi 1229 ada 22 parselde bulunan 16,00 m² belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 21.09.2021 tarih 14119 sayılı Bahçelievler Mahallesi 1181 ada 11 parselde bulunan 3,00 m² belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 23.09.2021 tarih 14309 sayılı Yanıkağıl Mahallesi 1359 nolu parsel 43.750,00 m2 mera vasıflı taşınmazın “Canlı Hayvan Pazar Alanı” olarak kullanılması için gerekli “Kamu Yatırımı” meclis kararı alınması konulu yazısının görüşülmesine geçildi. Meclisin beşinci gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 23.09.2021 tarih 14349 sayılı Atatürk Mahallesi 1484 ada 27 parselde bulunan 16,63 m² belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Ekim ayı meclis toplantısı Mali Hizmetler Müdürlüğünün 24.09.2021 tarih 14369 sayılı yazısına istinaden 2022 Yılı Performans Programının görüşülmesiyle devam etti. Gündemin yedinci maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğünün 24.09.2021 tarih 14370 sayılı yazısına istinaden 2022 Mali Yılı ve İzleyen iki yıla ait Gelir-Gider Bütçesinin görüşülmesini içeren gündem maddesi de oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

TARİFE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Mali Hizmetler Müdürlüğünün 24.09.2021 tarih 14371 sayılı yazısına istinaden 2022 Yılı Ücret Tarifesinin görüşülmesini içeren gündem maddesi ve Mali Hizmetler Müdürlüğünün 25.09.2021 tarih 14403 sayılı yazısına istinaden Elektronik Haberleşme İstasyonları Yer Kullanım Bedeli Ücret Tarifesinin görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle Tarife Komisyonuna havale edildi.

İKİNCİ OTURUM 6 EKİM’DE YAPILACAK

Gündeme ek olarak sunulan 3 gündem maddesinin İmar Komisyonuna havale edilmesinin ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, komisyona havale edilen konuların karara bağlanması için ikinci oturumun 6 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’da yapılacağını ifade etti.

“ADIM ADIM KAPAKLIMIZI GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündem dışı söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Yıldızkent Kavşağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Adliye binası ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Çetin, “Yıldızkent kavşağımızın ihalesi gerçekleştirildi. İtiraz süresinin tamamlanmasının ardından 15 gün içerisinde ihaleyi alan firma açıklanacak ve yer teslimi yapılıp inşaat başlayacak. İlçe Emniyet binamızın tüm prosedürleri tamamlandı ve bu ay içerisinde ihaleye çıkacak. Adliye binası ile ilgili de İlçe Başkanımız Recep Biyik’in girişimleri devam ediyor. Yakın zamanda olumlu haberleri kamuoyu ile paylaşacağız. Adım adım Kapaklımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Katkı veren tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.