Kapaklı Eylül Ayı Meclis Toplantılarını tamamladı

Kapaklı Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ikinci oturumla tamamlandı. Komisyonlara havale edilen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Kapaklı Eylül Ayı Meclis Toplantılarını tamamladı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
06 Eylül 2021 Pazartesi 11:31


OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Açılış ve yoklamanın ardından komisyon kararları okundu. İlk olarak İmar Komisyonu kararları görüşüldü. Belediye Meclisinin 01.07.2021 tarihinde yapılan toplantısında komisyona sevk edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün  18.06.2021 tarih 9216 sayılı Karaağaç Mahallesi Sanayi Alanı Uygulama İmar Planı Revizyonu Plan Notu  değişikliği konulu yazısı incelenerek; oy birliğiyle kabul edildi. Komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
KOMİSYON ÇALIŞMALARININ DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Karaağaç Mahallesi Bereket Sokak ile Orkide Sokak arasında yer alan parka Aziz Yahya Başaran isminin verilmesi talebinin daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine yönelik oy birliği ile alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
ŞEHİTLERİMİZİN İSMİ YAŞATILACAK
Mardin Nusaybin ilçesinde vatani görevini yaparken şehit düşen Piyade Er Rıdvan Sağdıç isminin yaşadığı mahalle olan Karaağaç Mahallesi 652 ada 4 parselden başlayarak 654 ada 8 parselde son bulan isimsiz sokağa Şehit Rıdvan Sağdıç isminin verilmesinin uygun olduğuna yönelik komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Uçar’ın ailesinin isim verme talebine istinaden ilçemiz Bahçelievler Mahallesi Hazan Sokak yanında yer alan isimsiz parka Şehit Erdem Uçar parkı isminin verilmesinin uygun olduğuna yönelik komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
İmar Komisyon kararlarının oylanmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyon kararları görüşüldü. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan 18.08.2021 tarih E.12132  sayılı Ek Bütçe konulu yazıyı içeren ve komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 23/08/2021 tarih E.12302 sayılı Aylık Çalışma Ücretinin Belirlenmesi konulu yazıyı içeren ve komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
BAŞKAN ÇETİN’E YETKİ VERİLDİ
Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan 25/08/2021 tarih E.12504 sayılı Sıcak Asfalt Yol, Parke Taş Yol ve Kaldırım Yapım işi için İller Bankası A.Ş.den ek kredi kullanılması konulu yazının görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 68. maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in yetkilendirilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan 20.08.2021 tarih 12274 sayılı Bütçe İçi İşletme Ücret Tarifesi konulu yazının görüşülmesine geçildi. Komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
Komisyon kararlarının oylanmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin alınan kararların hayırlı olmasını dileyerek toplantıyı sonlandırdı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.