Kapaklı Haziran Ayı Meclis Toplantısının İlk Oturumu Yapıldı

Kapaklı Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı ilk oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kapaklı Haziran Ayı Meclis Toplantısının İlk Oturumu Yapıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
03 Haziran 2021 Perşembe 10:54


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan meclis toplantısı açılış ve yoklama ile devam etti. Ardından gündem maddeleri okundu.
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 28.04.2021 tarih 6848 sayılı Atatürk Mahallesi 176-180-1687 adalar ile 180 adanın kuzeyinde yer alan tescil harici alana ilişkin 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Değişikliği konusunun görüşülmesini içeren gündem maddesi İmar Komisyonuna havale edildi.
Fen İşleri Müdürlüğünün 27.05.2021 tarih 7872 sayılı Pınar Bulvarı cephe sağlıklaştırma ve yenileme inşaatı bedelinin tamamının belediye bütçesinden karşılanması konusunun görüşülmesine geçildi. Gündem maddesi İmar Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 27.05.2021 tarih 7936 sayılı Bahçelievler Mahallesi 1789 ada 1 parselde bulunan 77,14 m² belediye hissesinin hissedarına satışı konusunun görüşülmesini içeren gündemin üçüncü maddesi oy birliğiyle kabul edildi.
İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 28.05.2021 tarih 8020 sayılı Türkiye Belediyeler Birliğinden gelen yazıya istinaden "Hayat Boyu Öğrenme" adının  herhangi bir yola verilmesi konusunun görüşülmesini içeren gündemin dördüncü maddesi İmar Komisyonuna havale edildi.
İnönü Mahallesi 929 ada 11 parsel hissedarının başvurusu üzerine söz konusu parselde bulunan 55,00 m²' lik Belediye hissesinin satışının yapılması hususunu içeren gündemin beşinci maddesi oy birliğiyle kabul edildi.
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Belediyemiz mülkiyetinde bulunan Kapaklı İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi 491 ada 6 parsel nolu 316,00 m² (imar planında ayrık nizam 4 kat konut alanı olan) arsa vasfındaki taşınmazın  29/09/2005 tarih ve 25951 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak  yürürlüğe giren Belediyelerin Arsa, Konut ve İşyeri Üretimi, Tahsisi, Kiralanması ve Satışına Dair Genel Yönetmeliği 14. maddesi doğrultusu ile  2886 Sayılı Devlet  İhale Kanunu  hükümleri çerçevesinde  satışa çıkarılması hususunu içeren gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Meclis toplantısı gündemin yedinci maddesinin görüşülmesiyle devam etti. Vatani görevini yaparken hain bir tuzakla 20 Temmuz 2019 tarihinde iki ayağını birden kaybeden ve karakteriyle, kişiliğiyle tüm Kapaklı halkının takdirini, saygısını ve sevgisini kazanan Tarık Cür için başlatılan kampanyanın amacına ulaşmasını sağlayacak şekilde 400 bin lira nakdi yardım yapılması konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Tarife Komisyonu üyeliğinden istifa eden AK Parti Meclis Üyesi Ali Aras’ın yerine yapılan açık oylamayla AK Parti Meclis Üyesi Eray Güner seçildi.
TARİFE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan Sabit ve Mobil Haberleşme Altyapısı veya Şebekelerinde Kullanılan Her Türlü Kablo ve Benzeri Gerecin Taşınmazlardan Geçirilmesine İlişkin Yönetmelik’te yer verilen tarifenin uygulanarak altyapı geçiş hakkı bedellerinin takip ve tahsil işlemlerinin başlatılması içeren Geçiş Hakkı Bedeli Ücret Tarifesi ile ilgili gündemin dokuzuncu maddesi Tarife Komisyonuna havale edildi.
Kapaklı Müftülüğü tarafından sunulan inşaatı devam eden Ravza Cami ve Külliyesi’nin belirtilen ihtiyaçlarının karşılanmasını içeren gündemin onuncu maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere 1 adet 13+1,5 metreküp kapasiteli hidrolik sıkıştırılmalı çöp kamyonunun Devlet Malzeme Ofisinden satın alınması, bütün kamu kurum ve noterlerde işlem yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunu içeren gündemin bir diğer maddesi de Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetim Genel Müdürlüğü tarafından belediyemize yapılacak şartlı nakdi yardımın kabulü ile yardımla ilgili bakanlığa verilecek taahhütname ve protokolü imzalamaya belediye başkanına yetki verilmesi hususunu içeren gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Kahraman Gazimiz Tarık Cür için Kapaklı Belediyesi tarafından Tekirdağ Valiliği izniyle başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan 84 bin 111, 69 lira yardımın kabulü huşunu içeren gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyeleri tarafından sunulan ve Mescid-i Aksa isminin ismi bulunmayan herhangi bir park, sokak veya caddeye verilmesini içeren gündemin son maddesi İmar Komisyonuna havale edildi.
İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis toplantısının ilk oturumu sona erdi. Komisyonlara gönderilen konuların görüşülüp, karara bağlanması için Haziran ayı meclis toplantısının ikinci oturumu 4 Haziran Cuma günü saat 14.30’da yapılacak.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.