Kapaklı Meclisi Uzunhacı’da toplandı

Kapaklı Belediyesi 2018 yılının ilk meclis toplantısı Uzunhacı Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Meclis toplantısına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katıldı.

Kapaklı Meclisi Uzunhacı’da toplandı
04 Ocak 2018 Perşembe 15:30

SABIRLI OLMALARINI İSTEDİ
Başkan Albayrak toplantı öncesi yaptığı konuşmada Kapaklı’ya 2018 yılı içerisinde TESKİ tarafından yapılacak olan altyapı hizmetlerinde vatandaşlardan sabır ve anlayışlı olmalarını istedi. Öte yandan toplantıda alınan karar ile Karaağaç Mahallesi’ndeki parka nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
YATIRIMLAR MASAYA YATIRILDI
Toplantı öncesi konuşan Başkan İrfan Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile sabahın erken saatlerinde bir araya gelerek Kapaklı’ya yapılacak yatırımları masaya yatırdıklarını ve yapılacak tüm projeler hakkında bilgi aldığını kaydetti. Pınar Bulvarı’nda yapılacak alt yapı çalışmalarının da bu yıl içerisinde başlayacağını kaydeden Mandalı, 2018 yılının Kapaklı’nın yılı olacağını vurguladı.
ALT YAPISI YENİLENMİŞ BİR KAPAKLI OLACAK
Başkan Mandalı’nın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, tüm meclis üyelerinin 2018 yılını kutladıktan sonra yeni yılda Kapaklı’nın altyapısının büyük ölçüde değişeceğini ifade etti. Vatandaşların toz ve topraktan çok fazla hoşlanmadığının farkında olduğunu söyleyen Albayrak, “Vatandaşlarımız tozlu, çamurlu yollar istemez. İstememekte haklılarda fakat altyapı çalışmalarımızda bu zorluğa biraz sabır gösterecekler ve daha sonra altyapısı yenilenmiş, yağmur suyu hatları tamamen yenilenmiş bir Kapaklı olacak” diye konuştu. Başkan Albayrak konuşmasının ardından salondan ayrıldı.
GÜNDEM MADDELERİNE GEÇİLDİ
Açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin ilk maddesinde denetim komisyonu oluşturulması için kapalı oylama yapıldı. Yapılan oylamada Denetim Komisyonuna Ender Dubaz, İlhan Çetinkaya, Muzaffer Yıldıran, Metin Kanat ve İbrahim Aktürk seçildi. Bir diğer gündem maddesinde denetim komisyonu toplantılarına belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenler ile kamu kurumu dışındaki diğer uzman kişilere ödenecek olan günlük ödeme miktarının üst sınırdan verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
ÜCRETLER ÜST SINIRDAN VERİLECEK
Bir diğer gündem maddesinde ise, meclis üyesi belediye başkan yardımcılarına ödenecek olan ödeneğin üst sınırdan olmasına oy birliği ile karar verildi. Bir diğer gündem maddesinde de 5393 sayılı belediye kanununun 49. Maddesinin 3. Fıkrası gereğince tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan personelin aylık çalışma ücretlerinin üst sınırdan verilmesi oy birliği kabul edildi.
AZİZ SANCAR’IN İSMİ VERİLECEK
Gündemin 14. Maddesinde Karaağaç Mahallesi 603 ada numaralı park alanına Nobel Ödüllü Türk bilim adamı Aziz Sancar’ın isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
KOMİSYONA HAVALE EDİLEN KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ
Belediye Halkla İlişkiler Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliğinin de oy birliği ile kabul edilmesinin ardından İmar Komisyonuna sevk edilen konular görüşüldü.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.