Kapaklı Meclisi’nin ilk oturumu gerçekleşti

Kapaklı Belediyesi Aralık Ayı Olağan meclis toplantısı, İrfan Mandalı başkanlığında gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.

Kapaklı Meclisi’nin ilk oturumu gerçekleşti
05 Aralık 2017 Salı 16:56

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın başkanlık ettiği Aralık ayı olağan meclis toplantısı, Kapaklı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Aralık ayı olağan meclis toplantısına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katıldı.
KARARLAR %92.5 OY BİRLİĞİ İLE ALINIYOR
Toplantıda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bugünü Kapaklımıza ayırdık. Sabah erken vakitte geldik, sabah namazını da Karaağaç’taki camide kıldık. Karaağaç’taki o kanalizasyon kokusunun ortadan kalkması gerçekten insanın hoşuna gidiyor. Yapılan yollarla da Karaağaç’ın toparlanması benim çok hoşuma gitti. Sabahleyin de buraya gelerek muhtarları gezdik, genel bir çalışma yaptık. Tekirdağ’da Büyükşehir Belediye Meclisi’nde uygun bir çalışma içerisinde bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadan, gayet güzel çalıştık. Hep söyledim, yine söylüyorum Tekirdağ Büyükşehir Meclisi’nin almış olduğu kararların %92.5’i oy birliği ile alınmış olması, Tekirdağ Meclisi’nin bir aile gibi çalıştığını ortaya koyuyor. Bu nedenden ötürü Kapaklı’nın Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri’ne çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
ÇOK BÜYÜK BİR ALTYAPI PROJESİNE GİRİYORUZ
2018 yılının Kapaklı’nın yılı olacağını belirten Başkan Albayrak, ”Ben yeniden burada tüm meclis üyelerinin huzurunda söylüyorum 2018 Kapaklı’nın yılı olacaktır. Yarın bir aksilik olmazsa bugüne kadar Trakya’da olan en güzel su arıtma tesisini, Pınarca’ya kazandıracağız. Oranın yıllar yılı içilmez durumda olan demiroksitli suyunu arıtacak çok güzel bir tesis kurduk. Oradan artan fazla suyu da diğer yerlere de vereceğiz. Sanıyorum 1 aya da çok büyük bir altyapı, içme suyu ve kanalizasyon projesine giriyoruz. İhalesi yapıldı. Son aşamada ve Kamu İhale Kurulu’ndan onay bekliyor. Çok güzel bir Atatürk silüeti yapacağız. Birini buraya diğerini Çerkezköy’e yapacağız. Işık yandığı zaman çok güzel bir görüntü oluşturacak.” dedi.
KAPAKLI YENİ BİR İLÇE
Albayrak’ın ardından meclis toplantısını başlatan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kapaklı çok yeni bir ilçe, çok ham bir ilçe. İşlenilmesi gerekiyor. Ham bir ilçe olduğu için yapılması gereken hizmetler, Büyükşehir statüsünde olduğu için yetkisi bizde değil. Büyükşehir’e de yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Mandalı’nın sözlerinin ardından toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.
ARSALARIN SATIŞI OY BİRLİĞİ İLE ONAYLANDI
Meclisin 3. ve 4. gündem maddesi olan; Bahçelievler Mahallesi’ndeki 1066 ada 3 nolu parsel tamamı 242 metrekare arsada bulunan 2 metrekarelik alandan belediye hissesine düşen 1 metrekarelik alanın hissedarına satılması ve 1066 ada 3 nolu parsel tamamı 242 metrekare arsada bulunan 2 metrekarelik alandan belediye hissesine düşen 1 metrekarelik alanın satılması oy birliği ile onaylandı.
Ek olarak meclisin 5., 6. ve 11. gündem maddeleri ise İmar Komisyonu’nda görüşülmesi üzere oy birliğiyle imar komisyonuna sevk edildi. Meclisin 8. maddesi gereğince de 3 Kasım’da göreve başlayan yeni Zabıta Müdürü Ferhat Kaanoğlu, kendini meclise tanıttı.
NAİM SÜLEYMANOĞLU’NUN İSMİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLECEK
Meclisin 12. maddesinde görüşülen konu ise geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden milli sporcumuz Naim Süleymanoğlu’nun adının bir parka verilmesi oldu. İsmetpaşa Mahallesi 37. Sokak’ta bulunan park alanına isminin verilmesi için yapılan oylamada oybirliği ile karar alındı.
Gündemde 13. maddede görüşülen 29 Eylül 1994’te şehit olan Erdinç Turan’ın isminin verilmesi konusu ise İmar Komisyonu’na sevk edildi. Belediye meclis toplantısı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesi için 6 Aralık 2017 Çarşamba günü saat 14.00’da yeniden toplanmak üzere sona erdi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.