Kapaklı Nisan Ayı Meclis Toplantıları Tamamlandı

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ikinci oturumla tamamlandı.

Kapaklı Nisan Ayı Meclis Toplantıları Tamamlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
06 Nisan 2021 Salı 17:49

İlk oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonuna havale edilen maddeler görüşülerek karara bağlandı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, alınan kararların hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
KOMİSYON KARARLARI OKUNDU
Açılış ve yoklamanın ardından Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen kararlar okundu. İnönü Mahallesi 1871 parsel satışı ile ilgili talep komisyonca incelenerek talep konusu parselin bulunduğu alanda 3402 Sayılı Kadastro Kanununun 22. Maddesi kapsamında kadastro güncelleme çalışmaları yapılmaya başlandığından bahse konu çalışmaların tamamlanmasına müteakip satışa ilişkin konunun yeniden değerlendirilmesinin uygun olduğuna oy birliğiyle karar verildi. Komisyonun almış olduğu karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak Peyzaj Mimarı kadrosunda çalıştırılanların Hazine ve Maliye Bakanlığının 03.03.2021 tarih 5 sıra nolu genelgesine istinaden ücretlerinin yeniden belirlenmesi konusu ile ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
ÇALIŞMALARIN DEVAM ETMESİNE KARAR VERİLDİ
Plan ve Bütçe Komisyonu kararlarının oylanmasının ardından İmar Komisyonu kararlarının oylanmasına geçildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 26.03.2021 tarih 5317 sayılı ilçemiz
Bahçeağıl, Karlı ve Uzunhacı mahalle muhtarlıklarının talebi doğrultusunda talebe konu olan mahallelerin 5216 sayılı kanunun ek 3 maddesine istinaden kırsal mahalle olarak belirlenmesi konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için çalışmaların devam etmesine komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 24.03.2021 tarih 5175 sayılı şehrin işlek caddelerinden birine İstiklal Marşı Caddesi isimi verilmesi konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için çalışmaların devam etmesine komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
ŞEHİDİMİZİN İSMİ VERİLDİ
Mimar Sinan Mahallesi Küçük Dilara Sokak isminin 1988 yılında Şanlıurfa ili Suruç ilçesinde şehit olan Habip Savtekin ismi ile değiştirilerek bahse konu sokağın isminin Şehit Habip Savtekin Sokak olmasının uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
İlçemizdeki cadde, sokak veya parklardan birine Andımız isminin verilmesinin konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için çalışmaların devam etmesine komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
Kararların oylanmasının ardından oturumu sonlandıran Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, alınan kararların hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.